Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny

0%
0 0
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny
Autor:
Originální název: Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny
Poprvé vydáno celosvětově: 1998

Nejnovější vydání:
Nezjištěno / Jiné - 1998
ISBN: 80-86153-64-9
Počet stránek: 72
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 0x v oblíbených
v přečtených 0x v přečtených
v knihovně 0x v knihovně
k přečtení 0x k přečtení
právě čte 0x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Nezjištěno / Jiné (1998) 80-86153-64-9 72

Vydal ÚZPI - Ústav zeměděl. a potravin. informací
Těžištěm publikace jsou udaje o obsahu jednotlivých složek ovoce a ze-leníny zpracovane v přehledných tabulkách. Uvádějí čtyři desítky polo¬žek (sacharidy, bílkoviny, luky, minerální látky a vitamíny) v celkem 124 komoditách Charakterizuji nutriční hodnotu 31 druhů ovoce mírného pás-ma, 22 druhů jižního ovoce, 12 druhů ořechů a 59 druhů zeleniny. V tako-vém rozsahu nebyly u nás dosud tyto údaje publikovány. Zpracována jsou zejména tabulková data z nových tuzemských informačních zdrojů.
Publikace je doplněna stručnými charakteristikami jednotlivých komo¬dit, přehledem jejich názvů českých, latinských a anglických; významem ovoce a zeleniny pro výživu člověka a doporučenými výživovými dávkami. V přehledu jsou uvedeny také další složky ovoce a zeleniny, jako jsou látky s chemoprotektivními (zdraví chránícími) účinky, léčivé složky a složky antikvalitativní, případně rizikové z hlediska zdraví člověka.
Publikace je určena širokému okruhu čtenářů, kteří se zajímají o ovoce a zeleninu; pracovníkům pěstitelské, zpracovatelské a komerční praxe, stát-ních řídících orgánů a organizací dozoru nad jakostí; nutricionistům, zdra-votníkům a každému spotřebiteli, který se zajímá o svou výživu pro své zdraví. (Založil/a: vladislaus)

(více)  
Karel Kopec Karel Kopec

Další díla
Zobrazit další díla autora  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace