Pohár zlata
Hodnocení: 73 %
(hodnoceno: 11x)
Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení4
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Autor: John Steinbeck Originální název: Cup of Gold Román / Dobrodružné Nejnovější vydání: (Všechna vydání) Alpress - 2008 ISBN: 978-80-7362-607-5 Počet stránek: 264
| Nakladatelství (rok) | ISBN | Počet stran | Poznámka |
| Alpress (2008) | 978-80-7362-607-5 | 264 | |
| Baronet (1997) |
Neodbytná síla žene Henryho na otevřené moře, touží stát se obávaným pirátem, dobývat a plenit. A tak opouští rodný Wales, rodinu a první dívku. Nastoupí na loď Bristolská víla jako pomocník v kuchyni, ale lstí je prodán do otroctví. Později se stane pirátským kapitánem, získá obdiv, bohatství a slávu. Jen jeden poklad mu stále chybí - v Panamě prý žije překrásná žena Červená světice, po níž všichni muži touží. Henry chce dívku urvat pro sebe...
Komentáře ke knize Pohár zlata:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Řadit:
Od nejnovejších |
Dle kvality
UŽIVATEL Ange014 - 19. 10. 2012, 20:15
Steibeckova první kniha ?? Tak to tedy klobouk dolů. Hlavní hrdina je skvěle napsaná postava, jehož povaha se někomu může zdát jednoduchá a já jsem ten opačný případ. Člověk, který stále prahne po něčem a přestože postupně dosahuje všech svých cílů, ať se zprvu zdají sebenemožnější, toho něčeho nedosáhne nikdy.