Chrám větrů I: Ochránce Lorda Rahla

Hodnocení:       91 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Počet stránek: 408

Nakladatelství:
Classic - 1999

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 4x      V přečtených V přečtených: 22x      V knihovně V knihovně: 1x      K přečtení K přečtění: 2x

Richard Rahl s Mečem pravdy v ruce bojoval se samotnou smrtí. Přichází bránit lid D'Hary. Ale tentokrát mocí posedlý císař Jagang staví proti Richardovi rychlého a neúprosného nepřítele - mystickou smrtelnou nákazu, která jakoby vražedným seknutím kosy zabíjí tisíce nevinných obětí po celé zemi.
V boji proti Jagangovi Richard se svou milovanou Kahlan Amnellovou musí riskovat všechno, aby odhalili zdroj strašlivé nákazy - kouzlo zapečetěné po tři tisíciletí v Chrámu větrů.
Ale když proroctví vrhne stín zrady na jejich poslání a hrozí, že je zničí, musí Richard přijmout Pravdu a najít způsob, jak zaplatit cenu, kterou větry požadují... jinak on i jeho svět navždy zmizí. (Vložil uživatel: gargoil)

Komentáře ke knize Chrám větrů I: Ochránce Lorda Rahla:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
UŽIVATEL nečik [26. 8. 11, 11:34]
Četl jsem pár recenzí na tento díl a pokud si dobře vzpomínám tak ani jedna nehodnotila tuto knihu nějak pozitivně. Já bych to tak černě neviděl. Je pravdou, že Goodkind někdy zbytečně rozebírá věci, které se stali v minulých dílech, ale to se dá překousnout. Rozhodně předchozí díl mě místy nudil více než-li tento. Je pravdou, že v některých scénách Goodkind popisuje své hrdiny jako neomylné superlidi, ale naštěstí jich není moc. Na jeho obhajobu musím říct, že dialogy mezi postavami a jejich jednání je opravdu velmi propracované a neskutečně živé. Například nádherná scéna, kdy mord-sitha Cara, jenž neposlechne Richardovi příkazy týkající se ochrany Kahlan, se pokouší Richarda přesvědčit, že za své selhání by měla dostat trest smrti. Goodkindův lidský popis lásky a přátelství je opravdu úchvatný.