Kniha všech hodin: Pergament
Autor: Hal Duncan Originální název: Vellum - The Book of All Hours Horor ISBN: 978-80-7193-248-2 Počet stránek: 448 Nakladatelství: Laser-books - 2008
Kniha upoutá především netradičním zobrazením věčného boje krutých sil nadpřirozena. Lidstvo blízké budoucnosti čelí příchodu konce světa a naději vidí pouze v úniku do rozsáhlé říše Pergamentu - obrovské věčné sféry, vůči které je náš svět pouhým zrnkem prachu. Jde o místo, kde se minulost, přítomnost a budoucnost setkávají se starobylými světy a legendami. Právě tam se mezi nepochoptelnými silami rozpoutává bezohledný boj, v němž jsou lidé pouhými diváky, zcela nepodstatnou položkou, protože zde nejde o boj mezi dobrem a zlem, vždyť obě mocnosti od sebe v tomto směru lze rozlišit jen stěží. Na řadě je tak dravost a touha po přežití, jen ve vzácných případech se jednotlivci dokážou chovat ve prospěch lidstva jako celku, obětovat vlastní život či duši beze stínu sobectví. (Vložil uživatel: Grimnir)
Komentáře ke knize Kniha všech hodin: Pergament:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL Nestor [14. 11. 10, 17:04]
Naprosto úžasná kniha. Tak netradiční formu a propletený příběh jsem dlouho neviděl. Tohle si užijé jen opravdoví fajnšmekři, protože Pergament je knihou natolik složitou, že na první přečtení vám nebude jasné o čem těch 450 stran je. Připravte si hromadu aspirinu, protože tohle je kláda.
UŽIVATEL Ziriath [2. 9. 10, 20:32]
New weird je mým oblíbeným druhem fantasy. Tato kniha se však kvůli rozvleklým rozhovorům nějakých homosexuálů a popisy činností postav, u kterých nevíme, co vlastně konkrétně dělají a jaký to má smysl, nedala číst.