Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Koření pro chuť a vůni

0%
0 0
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Koření pro chuť a vůni

Nejnovější vydání:
TeMi CZ - 2010
Počet stránek: 176
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 0x v oblíbených
v přečtených 0x v přečtených
v knihovně 0x v knihovně
k přečtení 0x k přečtení
právě čte 0x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
TeMi CZ (2010) 176

Sůl nad zlato čili bez soli se nedá vařit – kdo by neznal nesmrtelnou pravdu klasické pohádky?! Ale nejen sůl, totéž platí o koření. Koření dodává pokrmům chuť a to v nekonečné škále variací a odstínů. Prospívá dobrému trávení. Kvůli svým chuťovým kvalitám bylo odnepaměti předmětem výnosných obchodů. Stalo se prostředkem, jímž demonstrovali své umění kuchařští mistři. Odlišuje národní kuchyně po celé planetě. Uplatňuje se ve všech pokrmech – slaných, sladkých, kyselých, teplých, studených, pečených atd. Zkrátka bez koření není vaření. Ing. Dagmar Lánská, CSc. je vyhlášenou odbornicí v oboru koření, zabývá se jím déle než třicet let. Nejenže je ovládá botanicky, ale především gastronomicky a je i autorkou řady speciálních kořenicích směsí, jejichž obliba sahá až za naše hranice. V této publikaci shrnula své dlouholeté zkušenosti a popsala šedesát druhů koření, tradičních i novějších, ale především je spojila se 180 recepty z celého světa. Volila takové pokrmy, ve kterých nejvíce vynikne svérázná chuť a vůně příslušného koření. A díky tomu si lze nejen skvěle pochutnat, ale zároveň vychutnat atmosféru krajů, odkud koření pochází. Tato kořeninová kuchařka doplňuje autorčiny předchozí publikace Zelenina od A do Z a Ovoce na stovky chutí. Ukázky vybraných druhů koření a pokrmů do ní nafotografoval její osvědčený spolupracovník Milan Zemina.

(více)  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace