Krátký druhý život Bree Tannerové
Hodnocení: 74 %
(hodnoceno: 331x)
Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení4
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Autor: Stephenie Meyer Originální název: The Short Second Life of Bree Tanner Fantasy / Novela Nejnovější vydání: Egmont - 2010 ISBN: 978-80-252-1533-3 Počet stránek: 192
| Nakladatelství (rok) | ISBN | Počet stran | Poznámka |
| Egmont (2010) | 978-80-252-1533-3 | 192 |
Velmi očekávaná novela doplňující ságu Stmívání, kterou Stephenie Meyerová napsala na popud mnoha otázek týkajících se postavy novorozené upírky Bree Tannerová, která se objevuje ve třetím díle ságy (Zatmění), podává pohled na události v životě novorozeného upíra z druhé strany, než je pohled Belly.
(Vložil uživatel: zayic)
Komentáře ke knize Krátký druhý život Bree Tannerové:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Řadit:
Od nejnovejších |
Dle kvality
UŽIVATEL Prcek1992 - 30. 6. 2012, 14:25
Přišla jsem, přečetla jsem, odešla jsem. Tak nějak bych definovala můj vztah k této knize. Byť jsem si ji přála k Vánocům, když vyšla, nějak unešená jsem z ní nebyla a nepomohlo ani druhé přečtení. Má sice své místo v mé knihovně, ale k jiným titulům se budu vracet raději. Meyerová chtěla doplnit Twilight ságu, což byl zajisté dobrý nápad, nicméně vylezl z toho další... no, přiznejme, že svým způsobem také sladkobolný... příběh. Teď už nezbývá nic jiného než doufat, že se od upírů konečně oprostí a nechá je žít svým životem, další doplňování by jim dle mého určitě neprospělo.
UŽIVATEL togaf - 12. 3. 2012, 17:47
Je to lepší než sága Stmívání, ale to je jako říct, že smrt zastřelením je lepší než oběšením. Co ta Meyerová má s těmi milostnými trojúhelníky? Opět je tady holka a dva skvělý kluci. No aspoň se moc nerozepisuje o jejich fyziognomii. A obálka českého vydání je moc pěkná.
UŽIVATEL LeaLea - 9. 3. 2012, 10:37
Novelka nebyla tak špatná. Stylově se mi líbila, příběh měl docela nápad. Dokonce ani nevadilo, že jsem samozřejmě znala konec. Dodalo to příběhu malé utlačované Bree ten správný melancholický nádech. Doplnění ságy je to dobré.
UŽIVATEL VerenaLord - 29. 1. 2013, 11:51
Stephenie Meyer tímto dílem dala pomyslnou korunu svému spisovatelskému talentu. Víme, že pro mnohé je Twilight sága dost sporným tématem, ale u této knihy si myslím, že jde udržet objektivní odstup. Kniha je velice zdařilá, detailně propracovaná v charakteristice postav i popisu děje. Jen tak dál!
UŽIVATEL Vikyna - 19. 9. 2011, 9:54
Zajímavý pohled z druhé strany. Kniha je kraťoučká, takže ji máte přečtenou hned, díky Twilight sáze víte dopředu, jak to dopadne, přesto má svoje neopakovatelné kouzlo a Bree už vám nepřijde jako hloupá chudinka, co se nezmůže na slovo.
UŽIVATEL teola - 29. 7. 2011, 18:14
Docela zajímavá novela, mnohem lepší než celý třetí díl Zatmění. Ale i tak mě to nedonutilo si ji koupit, protože to je ten druh knížky, po které bych už pro oživení asi nesáhla.
UŽIVATEL Ruxandra - 29. 3. 2011, 11:26
Tak nějak mi to připadalo jako ve smyslu knih "Famfrpál", Fantastická zvířata" a "Bajky Barda Beedleho" Rowlingové. Zkrátka "piš cokoliv k tématu, dokuď z toho můžeš ještě něco vytřískat". Mě ta knížka připadala zbytečná. Přečteno za odpoledne, s "nijakým" pocitem. Meyerová umí psát i lepší věci...
UŽIVATEL D.-e.-e.- - 3. 2. 2013, 16:30
Bez rozvleklých pasáží, bez Bellyných stupidních myšlenkových pochodů, či hluchých míst. Dinamcké, řekla bych. Po třech dílech ságy Stmívání, kde bývaly drama či akce pouze několikamálostránkovou záležitostí, příjemná změna.
UŽIVATEL Beornottobe - 26. 8. 2010, 0:09
Kniha, kterou jsem přečetla za jeden den. Příklad toho, že ne každý příběh musí končit šťastně pro všechny i když mi bylo líto, že to pro Bree a Diega takhle dopadlo. Co dodat. Prostě krásná knížka. :)
UŽIVATEL trpaslyk - 10. 6. 2010, 21:46
Tato kratičká novelka velmi zajímavě doplňuje a hlavně objasňuje několik okolností, které provází závěr třetího dílu ságy Stmívání. Pohledem teprve 15leté (v lidském životě), resp. 3měsíční upírky se dozvídáme více podrobností o chystaném útoku na Cullenovy a Bellu. Největším přínosem této knihy je to, že má čtenář možnost poznat, jak si na upíří život zvyká někdo, kdo se pro něj dobrovolně nerozhodnul a nebyl na to připraven.
Knížku jsem četla v anglickém originále a je opravdu velmi čtivá, děj má rychlý spád.
UŽIVATEL kajas1993 - 29. 3. 2013, 19:34
Povinnost pro každého fanouška ságy "Stmívání". Ač jsem samozřejmě věděla, jaký bude osud upírky Bree, hltala jsem každou stránku. Velice povedená novela.
UŽIVATEL Samael - 28. 3. 2013, 23:03
Zajímavý doplněk k sérii Twilight.Dobrý na zabití dlouhé chvíle.Příběh je stručný což je v tomhle případě víc než dobře.
UŽIVATEL Harris - 23. 11. 2012, 21:54
Mě se tahle kniha ale zatraceně líbila.
Jsem fanoušek knižních hororů, krvavých příběhů a detektivek, takže tohle byl z jisté části můj šálek kávy. Přišlo mi to lepší, než Twilight sága, to přiznat musím, jelikož to je na mě už moc přeslazené. Každopádně, ten nápad sepsat novelu o upírce z armády novorozených mě zaujal. Takovéhle prostředí knížek mám ráda. A přišlo mi to dost čtivé, jen škoda, že to ubývalo tak rychle.
A musím taky tleskat za ten konec.
(Vztah mezi Bree a Diegem mi nevadil, spíš to tam zajímavě doplnil.)
A musím taky tleskat za ten konec.
(Vztah mezi Bree a Diegem mi nevadil, spíš to tam zajímavě doplnil.)
UŽIVATEL Kulekunka - 1. 8. 2012, 16:58
Nenáročná novela dokreslující jeden z vedlejších charakterů celé ságy Stmívání. Samozřejmě v neodmyslitelném hávu romantického příběhu, ale mnohem krvavější. Konečně se Stephenie odvážila ukázat pravou tvář upírů...
UŽIVATEL Jan_Makula - 8. 4. 2012, 23:59
Kniha "Krátký druhý život život Bree Tannerové" je velice dobrá, odlišná celkem od Twilight ságy. Příběh není chaotický, ale dobrý. Proto dávám 3 hvězdičky.
UŽIVATEL monsulka - 10. 3. 2012, 21:39
Líbí se mi jak je to v téhle knize popsané z pohledu novorozené upírky Bree a velice je mi líto toho, že ji Carlisle nemohl na mýtině zachránit a zabili ji členové volturijské gardy, ale všechno přeci jen nemůže skončit dobře, že?
UŽIVATEL xxFanyxx - 27. 8. 2011, 10:22
Od novely jsem nic moc nečekala a docela mě překvapila. Líbil se mi pohled na život upíru z jíného úhlu. Způsob života novorozených upírů mi připadá hodně poutavý a zajímavý, a být Meyerovou tak udělám novou řadu knih o tomhle ale nespojovala bych to s Twilight. Každopádně mi v té novele chyběla taková ta jiskra a nebýt pěkně napsanáho konce dám hvězdičky pouze tři.
UŽIVATEL jarcaburca - 30. 10. 2010, 12:45
Celkem zajímavé. Mohlo to být o něco delší, ale i atk to byla velmi povedená novela. Líbilo se mi zde to, že konečně vyprávěl někdo jiný než trojice Bella, Edward, Jakob. Zajímavé příběh sledovat z jiného úhlu pohledu :-) Škoda jen toho smutného konce, ale zas všechno dobře dopadnout nemůže, i když patřím k těm lidem, kteří mají šťastné konce v knížkách rádi. Kniha se mi moc líbila :-) Určitě to není jen náhrada místo pátého dílu, ale velmi kvalitní povídka.
UŽIVATEL Honey0105 - 30. 9. 2010, 16:52
Co dodat. Knihu jsem přečtla raz dva a to proto, že to byla spíš brožurka, než pořádná kniha od Stephenie. Příběh by byl určitě zajímavý, ale ne jako dodatek k jiné knize. Člověku stačí přečíst název a vědět, že je to dodatek ke knize Zatmění a už víceméně zná celý příběh, což podle mě není ono. Doufejme, že další knihy už budou lepší a budou mít více co do sebe.
UŽIVATEL nikolavojtackova - 21. 2. 2013, 15:32
Novelka není úplně k zahození. Je to spíše takové oddechové počtení. Četla se snadno a celkem rychle. Zaslouží si kladné hodnocení :)
UŽIVATEL Olwyn - 23. 6. 2012, 23:16
lepší než celá Twilight sága. Mnohem. takhle si představuju upíry. Ne jako Edwarda, který sice chce Bellu zakousnout ale odolává. Upíři nemají být plyšáci ale děsiví lovci...
UŽIVATEL Kirma Lee - 12. 4. 2012, 16:24
Podle mě je to dobrý nápad, takhle se ,,odpoutat,, od Twilight ságy a napsat knihu alespoň z pohledu novorozené upírky. A když už, přijde mi dost odlišná od celé ságy, navíc je to opravdu krátký život.
UŽIVATEL jufina - 3. 1. 2012, 23:20
tato kniha je opravdu užasná nikdy jsem nečetla moc ráda ale tahle kniha mě k tomu přimnula a byla opravdu moc užasná. Bree vlastně prožívá život teenagera ale v upířím světě. Konec je ošklvý ale každý, který zná twlilight tak věděl co se stane. Jinak užasné a každému bych ji doporučila. :D :)
UŽIVATEL Catherine - 19. 9. 2011, 21:34
U mě osobně takhle knížka zabodovala více, než celá sága Stmívání. Bree je vážně fajn upírka. Jen mi bylo líto, jak to skončilo i když jsem to vlastně už předem věděla.
UŽIVATEL Janina84 - 18. 7. 2011, 12:54
Knížka, kterou bych si rozhodně nekoupila. Je dobrá tak na půjčení a zkrácení dlouhé chvíle. Podle mne pouze komerční tah Meyerové, protože ví, že cokoliv, co souvisí s Twilight ságou se skvěle prodává.
UŽIVATEL Tuleník - 7. 7. 2011, 11:43
Útlá knížka, u které jste v podezření, že je psaná účelově. Ať je to pravda, nebo není, pohled z jiné strany na stejný příběh je hodně zajímavý a může být i poučný. Motivací ke stejnému činu nebo rozhodnutí může být mnoho a mohou se lišit jako vlk a beránek.
Sama o sobě je to jen příjemná povídka, ale v kontextu ságy je do další barevný střípek do mozaiky. Skoro bych očekávala další a další, protože v hlavní tetralogii je mnoho témat a charakterů jenom lehce nakousnuto a otvírá prostor pro další tvoření. Skoro jako bych v tom tématu cítila potenciál Zeměplochy...
UŽIVATEL Moni33 - 16. 6. 2011, 21:53
Ani jsem si nemyslela, že mě to bude tak bavit. Ale bylo celkem zajimavé číst něco z druhého pohledu, zvlášť děj na konci knihy, který byl popisován už v knize Zatmění akorát z pohledu Belly. Myslela jsem si, že to bude bez příběhu, o ničem , prostě jen aby vyšla další kniha o Twilight, ale do děje jsem se po chvilce ponořila a řekla bych, že to je na stejné urovni jak celá Twilight sága.
UŽIVATEL RacingF - 7. 5. 2011, 11:29
Souhlasím s uživatelkou RUXANDRA... Musím se přiznat že jsem si od ní slibovala o trošku víc... Kniha nebyla moc poutavá, ale hooodně nezáživná... Oproti Twilight jsem měla co dělat, abych se to přinutila číst až do konce :/
UŽIVATEL babunka - 31. 3. 2011, 15:23
Bylo zajímavé přečíst si o tom, jak příběh vidí někdo jiný z druhé strany. Každopádně mi taky připadalo, že kniha byla napsána jen proto, aby se ze ságy Stmívání daly vydělat ještě nějaké peníze. Kniha není až tak poutavá a dějově zajímavá jako sága Stmívání.
UŽIVATEL Blueberry - 19. 9. 2010, 19:14
Zbytečný příběh, zbytečná kniha. Meyerovou mám opravdu moc rád, ale tady se přestřelila. Je to krásný příklad toho, jak za každou cenu z popularity vyždímat co nejvíc peněz. Zklamalo mě to...
UŽIVATEL kati1 - 17. 8. 2010, 12:44
Malá náplast pro ty, které mrzí, že dočetli všechny 4 díly Stmívání. Já tuto knihu otevřela s větším očekáváním, ale rozhodně nezklamala. Je fajn podívat se na okolnosti boje i z druhé strany a uvědomit si, že nic není jen černobílé. Taky mi nakonec bylo líto, že Bree zemřela, když jsem ji stačila poznat. Teď už se jen těším na Půlnoční slunce, pokud se jej autorce podaří dopsat.
UŽIVATEL GODZILA - 9. 7. 2010, 16:24
Tahle knížka mi zpestřila letní dny.Je to velmi krásná knížka,doplňující tetralogii Stmívání.Jen mě mrzelo hned při koupení, že je tak krátká!!Ale za to mě velmi potěšila předmluva od autorky!!
UŽIVATEL hanul.s - 3. 7. 2010, 21:17
Tuto novelu jsem zhltla jedním dechem a naprosto mě dostala. Okouzlil mě Fredův talent (sama jsem vymyslela již napsala novelu o upírce s podobným talentem) mě dostal. Na konci mě sice mrzelo, že Bree zemře, ale bez Diega... Líbí se mi popis velké smečky upírů a jejich lovení. Tato novela rozhodně stojí za přečtení pro doplnění nejen Zatmění, ale i ostatních dílů.
UŽIVATEL hanul.s - 3. 7. 2010, 21:17