HOBIT ANEB CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY

Hodnocení:       93 %

Hodnotit tuto knihu a provádět další akce můžete po přihlášení
Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky

Nakladatelství:
Mladá fronta - 2002
Argo - 2005
V oblíbených V oblíbených: 166x      V přečtených V přečtených: 543x

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky je pohádkovým příběhem o velké cestě čaroděje Gandalfa, družiny trpaslíků a hobita Bilba Pytlíka za pokladem střeženým drakem Šmakem. Je to zároveň jeden z prvních kamenů rozsáhlého světoznámého cyklu příběhů, legend a mýtů z dávné Středozemě, které Tolkiena proslavily po celém světě.

(Vložil uživatel: elyon)

Komentáře ke knize Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky:

KOMENTÁŘE

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení
UŽIVATEL EDGAR [19. 8. 10, 16:12]
Konečně zase jednou knížka, kterou žiju! Ten svět, který nám Tolkien vytvořil, je naprosto neuvěřitelný, knížka je milá a od začátku do konce velice čtivá, přečetl jsem ji jedním dechem a vůbec mi nevadilo, že je některými označována za pohádku - navíc Tolkienův svět není rozhodně jen černobílý. Tolkienovy příběhy promlouvají ke všem, bez rozdílu věku. Hobita jsem určitě nečetl naposledy!
Jen mě trochu odrazovaly ilustrace pana Šalamouna, které bych asi dokázal nakreslit taky :-)
UŽIVATEL PETKO92 [22. 7. 10, 22:31]
Čítal som to trošku dávnejšie ...Ale tiež to hodnotím známkou výborné... je tam všetko čo má byť ...a je jedno či ste dieťa alebo dospelý ...chytí vás to do sveta fantázie a pohltí ...odporúčam ;)
UŽIVATEL SETLER [18. 7. 10, 21:37]
Příběh o výpravě 13 trpaslíků a jednoho Hobita jsem sice znal dřív,než když jsem otevřel knihu,ale přesto se mi kniha velmi líbila. Ve srovnání s trilogií Pán prstenů není příběh Hobita tak napínavý,ale o to je kouzelnější.
UŽIVATEL JENNYHCZ [12. 5. 10, 21:41]
Milé dílo, které je takovou slabou předehrou k určitě zajímavějšímu ději Pána Prstenů. Příběh vypráví o prvním dobrodružství pana Bilba Pytlíka - opravdu veselý a napínavý děj je však občas zbytečně natahovaný.
UŽIVATEL MARTIN [5. 4. 10, 17:24]
Nevím, nevím, ale přijde mi, že začátek knihy je docela zdlouhavý, stejně tak i konec. Sice má kniha své kouzlo, ale po zhlédnutí 3 dílů pána prstenů jsem čekal víc. I když je pravda, že je to pohádka, řazena v knihovně v sekci pro děti :), na rozdíl od pána prstenů...
UŽIVATEL MARTA-B [14. 3. 10, 22:04]
Kvůli začátku jsem ho zatím nedokázala přečíst, pokaždé mě to zdlouhavé uvádění smyšlených dějin odradilo. Ale třeba se k tomu jednou odhodlám a prokoušu se tím :o)
UŽIVATEL TEKTEK [10. 3. 10, 0:58]
Moje první seznámení s Tolkienovým světem mě zcela pohltilo, takže navazující Pán Prstenů byla jasná volba. Hobit má svoje kouzlo, jak dobrým příběhem, tak i úžasným světem ve kterém se odehrává. Pro fanoušky fantasy určitě stojí za to strávit čas přečtením této skvělé knihy.
UŽIVATEL LUKIN413 [9. 3. 10, 8:20]
Krásná pohádka, ke které se určitě ještě několikrát vrátím. Netrpí neduhy trilogie PP (viz. tam), příběh je poměrně svižný a konec krásně hořce happyendový.
UŽIVATEL MIFEET [10. 2. 10, 22:34]
Oproti Pánu prstenů jde o jednodušší příběh ze Středozemě, spíše je to taková dobrodružná pohádka. Jako oddechovka za přečtění určitě stojí.
UŽIVATEL PORTO21 [5. 2. 10, 22:03]
začátek byl na mě moc zdlouhavý, ale pak mě to chytlo! (90%)
UŽIVATEL GAGOONA [3. 2. 10, 23:30]
Jako malá jsem ve třetí třídě musela číst Hobita povinně. Jak já jsem tuhle knihu nesnášela. Po osmi letech jsem se ke knize vrátila a musím uznat, že jsem tehdy byla slepá. Kniha mě naprosto uchvátila a přečetla jsem jí snad jedním dechem. :)
UŽIVATEL MORLOTH [3. 2. 10, 20:39]
Beznožka leží na jednonožce,
dvounožka sedí na třínožce,
čtyřnožka dostane zbytek.

Tak tato hádanka mi přijde naprosto nerozlousknutelná.
UŽIVATEL FI1618 [17. 12. 09, 9:04]
Vynikající pohádka, příběh, který je neskutečně bohatý a přitom má spád. Přečetla jsem si jej v češtině a něco víc jak rok na to i v angličtině a znovu se mi to moc líbilo. Popravdě mne tenhle "začátek" zaujal mnohem více, než Pán prstenů. Doporučuji :)
UŽIVATEL ELROND [8. 12. 09, 22:40]
Nádherná pohádka, kterou začalo jedno neskutečné dobrodružství.