Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Olivový olej

0%
0 0
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Olivový olej

Nejnovější vydání:
SUN
ISBN: 9788073713515
Počet stránek: 88
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
SUN 9788073713515 88

Olivový olej vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin, kterým se připisuje preventivní účinek při onemocněních srdce. Vedle mononenasycených tuků obsahuje olivový olej i vitamin E a další živiny. Kvalita olivového oleje se hodnotí podle několika kritérií: kyselosti, vůně, barvy a chuti. Důležitý je také způsob získávání oleje z oliv. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochází z prvního lisování oliv a má nízkou kyselost a jemnou vůni. Získává se pouze mechanickou cestou – lisováním za studena – bez použití jakékoli chemické rafinace. Kyselost extra panenského olivového oleje, vyjádřena jako obsah kyseliny olejové, nesmí přesáhnout 1 gram na 100 gramů oleje (1 %). Kromě tohoto kriteria musí olej projít testem skupiny degustérů hodnotících chuť a vůni.Aby olej mohl nést označení extra panenský, musí získat průměrnou známku nejméně 6,5 bodů z 9 možných. Námi nabízený extra panenský olivový olej pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, olivy jsou sbírány ručně a šetrně zpracovány. Vyniká výraznou vůní a plností chuti. Kyselost je menší než 0,5 %. (Založil/a: dadlinka)

(více)  

Štítky

#jídlo  #zdraví 
více  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace