Fantastická zvířata a kde je najít
Autor: J. K. Rowling Originální název: Fantastic Beasts & Where To Find Them Fantasy / Pro děti ISBN: 80-00-01020-8 Počet stránek: 70 První vydání: 2001 Nakladatelství: Albatros - 2002
Fantastická zvířata a kde je najít je učebnice zmiňovaná v sáze J. K. Rowlingové o Harrym Potterovi. Jejím fiktivním autorem je pan Mlok Scamander. Kniha pojednává o fantastických zvířatech kolem světa.
Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. Výtěžek z prodeje této knihy je věnován nadaci Comic Relief, což znamená, že srpce a svrčky, které za ni zaplatíte, dokážou kouzla, jakých není schopen žádný čaroděj. Máte-li pocit, že to není dostatečně dobrý důvod k tomu, abyste se rozloučili se svými penězi, mohu jen doufat, že až kolem vás půjde nějaký kouzelník v okamžiku, kdy na vás zaútočí mantichora, bude ochotnější než vy. Nadace Comic Relief věnuje peníze, které obdrží z prodeje této knihy, na projekty určené na pomoc některým z nejnuznějších a nejzranitelnějších lidí v nejchudších zemí světa.
Komentáře ke knize Fantastická zvířata a kde je najít:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL RikaAkira [7. 12. 11, 23:21]
Koupila jsem si ji s velkou slávou, během dalšího roku jsem se neúspěšně snažila rozluštit kurz koruny - galeony, srpce, svrčky (neklame-li mne paměť) a nejlepší věc, kterou mi kniha přinesla, byla konkrétní inspirace a fakta pro podobu "fantastických zvířat" a hlavně převážně přímo epické poznámky Rona a Harryho. Jo, jsem s touto investicí spokojená :)
UŽIVATEL akret [12. 1. 11, 18:57]
jestli ji scháníte a čirou náhodou bydlíte v lanškrouně ... v knihovně tam mají dvě =D -------------------------------------------------------------------------
UŽIVATEL hanul.s [19. 10. 10, 19:03]
Roztomilá brožurka. Rozhodně nejlepší jsou zápisky Harryho a Rona... :)))---------------------------------------------------------------------------------------------
UŽIVATEL mochomurkam [4. 10. 10, 19:01]
Koupím tuto knížku ve skoro jakémkoli stavu.Cena do 300Kč.Pište na mochomurkam@gmail.com
........................................................................................
UŽIVATEL ketrinn [24. 3. 10, 14:31]
Nevíte kde bych ji mohla sehnat? V žádném nakladatelství tady v čechách ji nemají. Stejně tak je to i s knížkou Famfrpáíl v průběhu věků...........................