Hostitel

Hodnocení:       90 %   (hodnoceno: 510x)

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Tatran - 2009

ISBN: 978-80-222-0564-1
Počet stránek: 552

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 305x    V přečtených V přečtených: 703x  V knihovně V knihovně: 208x      K přečtení K přečtění: 273x Právě čte Právě čte: 18x

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stran Poznámka
Tatran (2009) 978-80-222-0564-1 552
Skrýt vydání

Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva.
Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých" lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice" - její vetřelecká „duše" - která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří.
Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže - Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují.

Komentáře ke knize Hostitel:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Řadit:   Od nejnovejších  |  Dle kvality
Keatin
UŽIVATEL Keatin - 19. 6. 2012, 0:25
Mám styl psaní Stephenie Meyer ráda, ačkoliv mnozí nad ní ohrnují nos (což jim neberu, protože každému se líbí něco jiného). Zajímavě vymyšlený příběh, napínavý a pro mě s překvapivým koncem. Poutnice, nebo Wanda si mě získaly, ale musím říci, že jsem vůbec nevzala v potaz Melanii. Ani jsem ji "nefandila", prostě mi nesedla, spíše mě v příběhu rušila, možná záměr, ale spíše mě pošramocené vnímání. :) Nevadil mi ani rozsah knihy, i když tahat se s tím nebyl žádný med. :)
Prcek1992
UŽIVATEL Prcek1992 - 26. 6. 2012, 10:47
U Hostitele je zajímavé pozorovat, jak se Stephenie Meyer posunula dál od dob psaní Twilight sagy. Už to není jen bezduché tlachání o panu Dokonalém, ale je v něm něco hlubšího. Zajímavá myšlenka, určitě se k němu znovu ráda vrátím, ale hodnotit knihu musím "jen" čtyřmi hvězdami, poněkud mi tu chyběla nějaká vážnější zápletka, vyvrcholení celého díla.
lensha95
UŽIVATEL lensha95 - 11. 1. 2013, 15:48
Mám ráda styl Stephenie Meyer, kdy mě knížka zcela pohltila do děje. Do knížky jsem se pustila, aniž bych věděla, o čem bude, jen jsem si matně vzpomínala, že to má být něco o mimozemšťanech:) Asi nejvíc se mi líbila střední část knihy, ke konci už mi to trochu připomínalo stmívání. Ale celkový dojem z knihy mi to nepokazilo. Konec jsem čekala jiný, pořád jsem tak nějak doufala, že se Melanie s Wandou sžijí.
LeaLea
UŽIVATEL LeaLea - 8. 3. 2012, 8:11
Nemůžu říct, že to bylo špatné, ale číst Hostitele znova v dohledné době nehodlám. Meyerová dokázala dát příběhu větší hloubku než u tetralogie Twilight, ale bylo to hodně natahované, a to není ani tak její styl psaní, jako neschopnost sdělovat více informací v jedné dějové scéně. Číst kolem sté stránky, jak pěstovali kukuřici, to už bylo vážně dlouhé - navíc, jak důležité to bylo pro příběh? Vášnivé city zvládla skvěle, krásné prolnutí svou duší, z nichž každá cítí svou vášeň trochu jinak a jiným směrem. Uvítala bych trochu víc toho opravdového "zla", což jí naopak moc nejde. Nápad zajímavý.
Venceslao90
UŽIVATEL Venceslao90 - 27. 11. 2012, 14:42
Má první zkušenost se S. Meyer a rozhodně stála za to. Celá sága Stmívání jde docela mimo mě, ale Hostitel mi po přečtení anotace přišel jako docela zajímavá kniha a rozhodně nelituji toho, že jsem si jí přečetl. Na začátku je možná trochu obtížnější pochopit "jak se věci mají", ale po začtení se do příběhu nebudete chtít dát knihu z ruky. Zvlášť druhá polovina knihy pro mě plynula nepříjemně rychlým tempem :-) Knihu určitě doporučuji a řadím ji mezi své oblíbené. Potěšilo by mě pokračování :)
Ajka13
UŽIVATEL Ajka13 - 20. 6. 2012, 21:16
Se Stmíváním a jeho pokračováními se to nedá srovnávat. Úžasné dílo! Od začátku do konce promyšlené a její styl v této knize je o něco výš než tomu bylo u Twilight ságy.
Rames
UŽIVATEL Rames - 3. 10. 2011, 15:22
Katherine Nevilleová říká variace na téma "rozdvojená osobnost ".Já říkám variace na téma
TWILIGHT. Opět jedna přecitlivělá a sebevražedně zaměřená dívka ,kterou milují dva muži.
Její devotní chování ke všem s kým se podká neomluví ani to, že je z jiné planety.
Na rozdíl od Stmívání,kde život upírů a vlků dával smysl,život duší byl nepromyšlený a málo uvěřitelný.Časté překlepy v textu svěčí o chvatné práci nakladatelů ,už už vydělat další prachy a čtenáře zbytečně ruší.Petra Klůfová při překladu použila zřejmě výrazy svého kraje ale já vyrůstala jinde a tak mi smysl uniká .
3* dávám za velkou čtivost,knihu jsem odložila jen nerada a 552 stran jsem přečetla za 4 dny a to jen proto že musím i do práce.
teola
UŽIVATEL teola - 27. 1. 2011, 11:56
Když jsem ji četla poprvé, nadšení bylo na vrcholu, nechtěla jsem ji odložit. S odstupem času ale na kouzle trochu ztratila. Ale za přečtení stojí, to netvrdím. EDIT: Beru zpět. Ta kniha to v sobě má. Zaslouženě přihazuji poslední hvězdu.
anishta
UŽIVATEL anishta - 3. 4. 2013, 14:14
Před obrovskou Twilight mánií jsem Twilight měla i ráda a tak jsem vzala do rukou i tuto knihu. Nebyla jsem zklamaná. Psychologický román s love story a sci-fi, čtivé. Hlavní postavy sympatické. Musím říct, že pro mě to je její nejlepší kousek.
Scathach
UŽIVATEL Scathach - 6. 3. 2013, 21:11
Rozhodně nejpovedenější dílo Stephenie Meyer, upíří sága na Hostitele nemá ani za nic. Od začátku až dokonce se kniha dobře četla, děj byl napínavý a strhující; celkově velmi vydařená kniha s výjimečně originálním námětem. Byly okamžiky, kdy jsem si myslela, že něco bude jinak, něco se změní, ale autorka si s tím dobře pohrála.
Shifer
UŽIVATEL Shifer - 4. 2. 2013, 17:36
Neuvěřitelně krásná kniha. Řadím ji mezi své nejoblíbenější. Už teď si plánuji, že si ji přečtu znova. Na filmové zpracování se těším a pokračování nechci. Tenhle konec se mi strašně líbí.
yanniss
UŽIVATEL yanniss - 3. 9. 2012, 16:25
Nejdřív se mi do knížky vůbec nechtělo, nevěděla jsem jestli by mě něco takového bavilo, ale nakonec jsem jí zhltla během dvou dnů, a jsem velmi ráda, že jsem si jí nakonec přinutila pořídit :)
Vikyna
UŽIVATEL Vikyna - 21. 11. 2011, 0:01
Tahle knížka si mě získala už po několika stránkách a nepustila mě až do konce, kdy jsem konečně mohla vydechnout to napětí. Kdybych měla udělat žebříček nejlepších knížek, co jsem kdy četla, byla by horkým favoritem na absolutní špičku :)
Samael
UŽIVATEL Samael - 28. 3. 2013, 22:52
Skvělý nápad.Dobře se čte a souboj Melanie s cizí duší o své tělo je dobře popsaný.Jsem
zvědavý jaký bude film,ale podle traileru asi bída.
Luciferka
UŽIVATEL Luciferka - 30. 9. 2012, 10:44
Pokud srovnám propracovanost knih Twilight sága a Hostitel má dosti navrch Hostitel. U mě jakožto čtenáře kniha vyvolala nemálo pocitů. Pokud se člověk nechal vtáhnou do děje Hostitele musel dle mě cítit to co jednotlivé postavy. Zajímavý příběh:)
MikaRO
UŽIVATEL MikaRO - 13. 8. 2012, 19:26
Daleko lépe stylisticky propracované, než-li celá Twilight sága, která po prvním díle ztrácela na originálnosti, a mnohé se zdálo být pro mne již nepoutavým, a opakovaným. Ze začátku mi všechno nelezlo do hlavy, byla jsem zmatená, ale přesto jsem četla dál. Co následovalo dále, mě naštěstí příjemně překvapilo. Za okamžik jsem byla natolik pohlcena dějem, že jsem knihu rozlouskla během krátké chvíle. Nenechte se odradit tím, že autorka se řadí spíše ke komerčním spisovatelům. Dílo rozhodně stojí za přečtení.
Kulekunka
UŽIVATEL Kulekunka - 1. 8. 2012, 0:17
Trošku změna z mainstreamu Stmívání, ale jedině k dobrému. I přes náročnější a složitější začátek se kniha četla téměř jedním dechem, dokázala vtáhnout a neměla hluché zdlouhavé pasáže. I když zápletka není úplně jasná (ani složitá), tak příběh je krásný - prostě trošku jiná romantika.
Jan_Makula
UŽIVATEL Jan_Makula - 2. 1. 2012, 11:18
Jako fanoušek Stephenie Meyerové jsem přečetl samozřejmě i Twilight ságu, Hostitel je však podle mého názoru něco víc, tento příběh si zaručeně zaslouží více. Do této knížky jsem se natolik položil, že jsem ji za krátkou chvilku dočetl, zajímavý příběh o tom, jak duše našla své místo na zemi.
trynitrix
UŽIVATEL trynitrix - 5. 5. 2011, 10:40
Mno když tu píšete jak je kniha užasná tak jsem na to zvědavá. Knížku jsem si hned stáhla na http://www.uloz.to/4052211/hostitel-stephanie-mayerova-kniha-bull-doc?captcha=no .A jen jsem se chtěla ještě zeptat je to jeden díl nebo to má nějaké pokračování? Díky moc
Ruxandra
UŽIVATEL Ruxandra - 7. 4. 2011, 10:16
Knihu jsem kupovala s očekáváním, zda autorka umí napsat také něco jiného než jen romantickou knihu o upírech. V mém okolí se Hostitel nesetkal se zrovna kladným ohlasem, ale musím říct, že mě se prostě líbil. Dokonce víc než celá sága Stmívání. V knize je nápad a kvalitní děj. Chvíli mi sice trvalo prokousat se začátkem, ale pak to stálo za to.
Margot
UŽIVATEL Margot - 6. 1. 2011, 20:45
hostitele jsem koupila sestře k narozeninám... narozeniny až za 14 dní - proč si dárek nepřečíst? nakonec jsem sestřičce pořídila něco jiného a Hostitele si nechala, naprosto mě uchvátil! oproti stmívání pár skoků kupředu, doporučuju!
marmeli
UŽIVATEL marmeli - 15. 12. 2010, 10:52
Na Hostitele jsem se chystala dlouho. Hlavně z toho důvodu, že jsem byla zvědavá, jestli dokáže Meyerová napsat něco čtivého kromě romantiky s upíry. A stalo se tak. Hostitel je kniha, která je asi spíše pro dívky či ženy. Jde vidět pokrok autorky ve psaní a nabrané zkušenosti, které použila nyní v praxi. Měla skvělý nápad a ten také velmi dobře zpracovala do příběhu. Je snadné zžít se s postavami a tak to má být. Kniha je mnohem lepší než Twilight sága, tedy aspoň podle mého názoru :) Snad nám ji média a reklamní průmysl nezhnusí, byla by to velká škoda.
kajas1993
UŽIVATEL kajas1993 - 29. 3. 2013, 19:52
Myslím, že Meyerová napsáním této knihy přesvědčila i úhlavní nepřátele její upíří ságy. Zajímavé, poutavé, i přes velké množství stran příběh nenudí. Skvělá záležitost.
jarcaburca
UŽIVATEL jarcaburca - 21. 3. 2013, 14:27
Byla jsem dějem naprosto pohlcená, fandila jsem snad všem postavám. Úžasná kniha a musím uznat, že mě strhla ještě víc než Stmívání. Obě mají něco do sebe, ale Hostitel je takový vyspělejší, takže jsem ráda, že jsem ho četla až později.
Celupka
UŽIVATEL Celupka - 16. 3. 2013, 21:33
Tak jsem dneska dočetla Hostitele, bylo to asi už moje třetí čtení této knihy s několikaletým odstupem. Říkáte si, proč jsem se do toho vůbec pouštěla? Z velké části proto, že se nám blíží premiéra filmu a také proto, že mne zajímalo, zda tu knihu nemám zidealizovanou. Zjistila jsem, že ne, i když jsem se u příběhu už nedojímala tolik jako před třemi lety. Výborné čtení, uběhlo to rychle. A už by Meyerová mohla konečně dopsat ten další díl!!! :D
Nells
UŽIVATEL Nells - 17. 8. 2012, 14:44
Kniha je na začátku opravdu nudná, jakmile se však přenesete přes cca 150 stran, kniha začíná být zajímavá a poslední cca 200 jsou opravdu psychologický... Skvělá kniha, nelituji její koupě!!! Vřele doporučuji...
polkoter
UŽIVATEL polkoter - 15. 6. 2012, 16:18
Vážně skvělá knížka, četla se jedním dechem a tohle určitě nebylo naposledy co jsem spolu s Poutnicí prožívala její příběh.
lenulinka.126
UŽIVATEL lenulinka.126 - 7. 3. 2012, 20:30
Hostitel je mezi mýma nejoblíbenějšíma knížkama vůbec. Skvělý, poutavý příběh, neohraný a hlavně je tisíckrát lepší než Twilight saga. Tenhle příběh je dokonalý.
včelka
UŽIVATEL včelka - 31. 12. 2011, 18:27
Tuto knihu jsem začala číst,protože jsem se dozvěděla,že ji napsala Stephenie.Přečetla jsem asi 50 stránek a přestala mě bavit.Opravdu nechápu o co v ní jde.Nenatchla mě a Twilight taky ne.
Domenica
UŽIVATEL Domenica - 8. 10. 2011, 21:40
Kniha se čte dobře, stejně jako její další díla. Ale stále stejná charakteristika postav už trochu nudí. Příště by to chtělo něco úplně jiného.
Honey0105
UŽIVATEL Honey0105 - 9. 11. 2010, 18:29
Tak tohle tedy není kniha pro kluky. Ty by se z toho asi zbláznili (:D). Já musím říct, že když jsem četla přebal knihy, tak jsem si říkala, že to musí být naprostá blbost. Sága Stmívání také nebyla úplně nejlepší pro mě, ale tahle knížka mě trochu lákala, tak jsem se dala do čtení. Nejdřív jsem musela pochopit děj a musím říct, že mi přišlo, že jde o naprostou volovinu! Pro mě vše začalo, až když Melanie začala myslet na svýho prince. Musím se přiznat, že to bylo pro mě dost dojemný a klidně přiznám, že jsem i plakala u několika stránek, protože mi přišli opravdu smutné. Chlap by tohle nepochopil a ani mnoho žen, ale já jsem docela emociálně založená a pláču u mnoha knih- tohle byla jedna z nich. Stále jsem Melanii fandila, ale stejně mě konec neuspokojil naplno. Knížka se mi tedy nakonec líbila. Bláznivej nápad, ale podané to bylo velice dobře, úplně to vtáhlo do děje, ale také musím říct, že znovu bych to číst nechtěla- z jediného důvodu, bála bych se, že zase budu plakat a když ne, tak už by mě ta knížka znovu asi nebavila.
Lerenika
UŽIVATEL Lerenika - 2. 6. 2010, 21:22
Tak tak, začátkem se musíte trochu prokousat, ale pak tu knihu nebudete chtít dát z ruky. Také jsem od té to spisovatelky četla vše co zatím napsala, a musím říct, že nemám slov. Má úžasný styl psaní a naprosto to člověka pohltí. Doporučuji
karolinka080497
UŽIVATEL karolinka080497 - 11. 5. 2013, 10:39
Tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější. Myslela jsem si, že ságu Stmívání nic nepřekoná, ale spetla jsem se. Krásný strhující příběh, který vtáhne každého!
Hellix
UŽIVATEL Hellix - 1. 5. 2013, 20:40
Já byla s knihou Hostitel moc spokojená, dlouho jsem váhala ji přešíst, ale udělala jsem dobře. Pěkné rychlé čtení, zajímavý příběh, fajn postavy. Super.
Lenka79
UŽIVATEL Lenka79 - 28. 4. 2013, 16:59
Obrovské překvapení. Zdařilá a nápaditá kniha. Některé pasáže sice zdlouhavější, jiné bych zase malinko víc rozvinula, ale vcelku jsem byla nadmíru spokojená, přečetla jsem ji opravdu bleskově, je neuvěřitelně čtivá. Ke konci jsem byla opravdu napjatá, takže jsem nemohla jít spát, dokud jsem neměla jistotu, jak to dopadne. Konec byl sice předvídatelný, ale i tak jsem s napětím čekala, jak to proběhne a hlodal ve mě malý červíček, že to třeba oproti očekávání dopadne jinak. Ale naštěstí vše dopadlo dobře, sice až pohádkově, ale mám ráda knihy s dobrým koncem. Rozhodně doporučuji. Ihned po přečtení jsem musela jít do kina na film podle této knihy a i tam jsem byla mile překvapená. Musím přiznat, že se mi tato kniha líbila o dost víc než Stmívání.
PetraB
UŽIVATEL PetraB - 17. 4. 2013, 19:01
Skvělá kniha,přečetla jsem jí dost rychle,psaní Stephenie Meyerové je skvělé ale trochu předvídatelné,hned jak se kolem Wandy začal motat Ian,věděla jsem jak to dopadne,šlo jen o to jak to provedou,ale Stephanie má skvělou schopnost vyřešit každý problém a to tak aby všchni byly spokojení.Trochu víc jsem fandila Wandě a Ianovi,Jared mě docela rozčiloval.Ale zas až tak velký rozdíl mezi Twiligh ságou to nebyl.Musím ale uznat,že Stephanie Meyerová má naprosto úžasnou fantazii.
Barvoj
UŽIVATEL Barvoj - 17. 3. 2013, 8:36
Mám takový zvyk jednou za čas koukat na trailery filmů, které mají brzo vyjít. A tak se stalo, že jsem narazil na trailer k filmu The Host. Okamžitě mě zaujalo známé jméno, které probliklo mezi scénami. Meyerovou jsem až do té doby měl pevně spjatou s Twilight a ani mě nenapadlo, že by mohla napsat i jiné knihy... Po shlédnutí traileru jsem si film zařadil do škatulky "Must see!" a rozhodl se si čekání zpříjemnit knížkou. Ta mě chytla prakticky okamžitě. Pravděpodobně protože jsem díky traileru věděl, do čeho jdu, nepřipadal mi začátek ani trochu nudný, spíš naopak... A jak jsem se pročítal knihou dál a dál postavy jsem si zamiloval a cítil přesně ty emoce, které podle mě Meyerová chtěla vyvolat. Zkrátka, jedná se o jednu z nejlepších knížek, jaké jsem četl a určitě ještě několikrát číst budu. Pokud jde o případná pokračování, tak pociťuji dilema... na jednu stranu si myslím, že ten příběh je vyjmečný takový, jaký je, a cokoliv navíc by bylo prostě navíc.. na druhou stranu bych s Wandou a jejími lidskými kamarády rád prožil nějaká další dobrodružství....
Barbucha97
UŽIVATEL Barbucha97 - 3. 3. 2013, 18:05
Asi nejkrásnější sci-fi co jsem kdy přečetla. Chytlavý příběh a zápletka mě dostali. Jen začátek než se dostala do pouště mi připadal trošku únavný, ale jinak boží kniha. 5 hvězdiček si podle mě tato kniha určitě zaslouží :)
Veeria
UŽIVATEL Veeria - 7. 2. 2013, 13:59
Úpřímně, byla jsem zvědavá a plna očekávání. :) Twilight a všechna pokračování jsem přečetla rychlostí blesku, jako kdybych byla srostlá se sedačkou a žila jen pro tyto knihy.:D A musím uznat, že očekávání se naplnilo. Hostitel je velice čtivá kniha, velice hezky napsaná, bylo zajímavé pozorovat vývoj Poutnice, ale svým způsobem i Melanie. Ve skrytu duše jsem si konec příběhu tak nějak představovala a byla jsem ráda, protože jsou oběma přála jen to nejlepší. Odnesla jsem si ponaučení, že tělo bez duše nemá 100% sílu. A že je možné zamilovat se nejen do těla-vzhledu, ale i do duše. Děkuji Stephenie za tvoje knihy a jen tak dál!
Lutein
UŽIVATEL Lutein - 23. 1. 2013, 16:42
Knihu jsem dostala se slovy prvních 40 stran je nuda, ale pak je to užasná kniha. A musím souhlasit děj knihy začne být zajímavý až od 40 strany a rozhodně stojí zato knihu si přečíst. Já ji měla přečtenou během 3 dnů. Tato kniha se opravdu povedla myslím, že je lepší než její předešlé knihy o upírech.
welink
UŽIVATEL welink - 1. 1. 2013, 16:24
Nejdřív se mi do knížky vůbec nechtělo, když jsem si přečetla o čem bude, myslela jsem si, že mě nebude bavit. Ale když jsem se do ní začetla nemohla jsem jí už odložit, příběh se mi líbil. Jsem zvědavá na filmové zpracování.
AjaH
UŽIVATEL AjaH - 5. 11. 2012, 11:22
Takhle knížka se neuvěřitelně dobře čte. Moc jsem od ní nečekala a o to víc jsem byla nadšená. Neotřelé téma! Rozhodně doporučuju. Moc se těším na zfilmování.
aminoslava
UŽIVATEL aminoslava - 25. 9. 2012, 22:23
Knihu jsem četla celý den,do tří do rána. Musela jsem vědět jak to dopadne. Zajímavá myšlenka příběhu. U této spisovatelky se mi líbí,jak popisuje city osoby, která touží po druhé.
Jsem zvědavá na filmovou verzi této knihy(2013) ale obávám se, že bude nic moc.
Dawosek
UŽIVATEL Dawosek - 10. 9. 2012, 17:22
Tahle kniha, lépe řečeno její název mě prvně vůbec neoslovil. Ale kniha od mé oblíbené spisovatelky mě celkem lákala. Kamarádka měla tuhle knihu doma a když jsem se jí zeptal tak řekla že se nemohla dostat přes prvních dvacet stran, ale i tak jsem si knihu půjčila a začal číst. Začátek byl hrozně nudný. Poté se začal příběh rozvíjet a nabral nečekaný směr. Poté oceňuji spisovatelčinu fantazii, protože ten úkryt to je sen každého malého kluka. A až tam mě pořádně vtáhla kniha do děje. Konec knihy byl krásný a nečekaný až na ten chaotický text kdy ona se probíhá v novém těle. I přes to všechno tahle kniha byla vynikající a stala se jednou z mých oblíbených..:)
danca044
UŽIVATEL danca044 - 2. 9. 2012, 17:06
Skvěle napsaná kniha. Nejdříve jsem si myslela, že to rozhodně nebude lepší, než Stmívání, ale ukázalo se, že jsem se ovšem zmýlila. Výborně promyšlený příběh, postava Melanie a Poutnice jsou skvěle popsané a po celou dobu se u knihy nenudíte. Znovu před Stephanií Meyer smekám.
klara96
UŽIVATEL klara96 - 18. 8. 2012, 20:59
Krásná kniha. Na konci byla trochu smutná, ale fakt se mi líbila.
Na začátku byla trochu k nepochopení a hodně nudná, ale jinak jsem se do děje dostala, během 150 ti stránek. Doporučuji přečíst. :D
EdnaMoodnii
UŽIVATEL EdnaMoodnii - 1. 8. 2012, 22:11
Spousta lidí mi řeklo, že je kniha nebavila a přestali v ní (ještě na začátku, kde většinou knihy tedy opravdu nevrcholí). Ale pro mě je to nejoblíbenější kniha od Stephenie Meyer :-).
Alenes
UŽIVATEL Alenes - 1. 8. 2012, 14:03
Tahle kniha by mohla být velmi zajímavá....Hlavně když ji píše Stephenie Meyer a hlavně když ve filmu hraje moje oblíbená herečka.
TeoCZE
UŽIVATEL TeoCZE - 7. 7. 2012, 13:42
Zpočátku jsem byla z knihy mírně zmatená a chvíli mi trvalo, než jsem si dala dvě a dvě dohromady. Kniha je velmi zajímavá. Má skvělý nápad, poutavý příběh a zajímavý konec. Souhlasím ovšem s tím, že tam chyběla nějaká pořádná zápletka, která by vše zdramatizovala. Ale rozhodně je to zajímavé a za přečtení stojí.
upppik
UŽIVATEL upppik - 16. 4. 2012, 20:33
Naprosto poutavý a napínavý příběh, který jsem přečetla, jak se říká, jedním dechem. Netradiční motiv a jak už je tu zmíněno, daleko lepší než Twilight (což jsem opravdu nečekala,protože i sága se mi velmi líbila). Nezbývá mi nic jiného, než knihu doporučit.
Nikk
UŽIVATEL Nikk - 6. 1. 2012, 16:33
Stephanie Meyerová se rozhodla správně, když chtěla trochu odbočit od těch pro ni naprosto typických upírů. Knížka je mnohem lepší a zajímavější, než sága Stmívání.
Mikaela123
UŽIVATEL Mikaela123 - 26. 12. 2011, 13:57
Miluji tuto knihu mám jí přečtenou už šest krát a ted jí jdu číst po sedmé zatím mě ještě neomrzela a věřím že ještě dlouho neomrzí. :-) Už se nemohu dočkat kdy Stephanie dopíše další 2 pokračování. A jsem zvědavá i na filmovou verzi.
Vaiven
UŽIVATEL Vaiven - 27. 11. 2011, 22:25
Tahle kniha mě uplně dostala. Dva dny jsem s ní trávila čas v práci a bylo pro mě těžké se s ní rozloučit... doporučuju :)
Mikaela123
UŽIVATEL Mikaela123 - 27. 7. 2011, 17:24
Zbývá mi dočíst jen 50 stránek, ale už teď mi ta knížka chybí. :) Strašně se těším až si ji přečtu znova. :) Určitě lepší jak cela Sága Stmívání. Zamilovala sem se do toho. Je těžké se od ní odtrhnout. Určitě doporučuji si to přečíst.
VeronikaK
UŽIVATEL VeronikaK - 25. 7. 2011, 15:42
Skvělá kniha, začátek byl trochu zdlouhavější a chvilku mi trvalo, než jsem se dostala do děje, ale pro pochopení to bylo nutné. Příběh je velmi zajímavý, neotřelé téma. Dávám palec hore :)
Janina84
UŽIVATEL Janina84 - 18. 7. 2011, 12:51
Začátek je trošku zdlouhavý, ale nezbytný pro zbytek knížky. Po cca 100 stranách se děj rozjede, chytí a až do konce nepustí. Tak jako u Twilight ságy se najednou čtenář cítí být součástí děje a pocity hlavní hrdinky prožívá spolu s ní naplno. Bravo, Stephenie!
SaoKissa
UŽIVATEL SaoKissa - 27. 6. 2011, 7:24
Tahle knížka se mi dostala pod kůži (a teď nemyslím, že by mě osídlila nějaká ta Duše). I když na můj vkus tam bylo trochu moc romantiky a málo bitek. Ale co naděláme...
Evanlyn
UŽIVATEL Evanlyn - 12. 5. 2011, 16:02
Také se mi kniha Hostitel líbila daleko více než Twilight sága. Četla jsem ji jen jednou, takže přemýšlím, zda si ji mám přečíst znovu a nejspíš tak učiním :).
Trynitrix: Pouze jeden díl ;).
M-a-r-t-i-n-a
UŽIVATEL M-a-r-t-i-n-a - 8. 4. 2011, 20:25
Knihu jsem četla 3x. Poprvý to byla ze začátku nuda a prostě jsem to nějak překousala, podruhý jsem věděla o co jde a teď ji čtu jedním dechem. Čím ji člověk čte častěji tím je lepší a lepší :)
babunka
Hodnocení Hodnocení
UŽIVATEL babunka - 31. 3. 2011, 15:17
Na tuto knížku jsem byla zvědavá, jelikož sága Stmívání se mi líbila. Ale musím se přiznat, že po dlouhém úvodu mě prostě nevtáhla do děje a číst jsem přestala. Jednou se k ní třeba vrátím a pokusím se ji dočíst, ale nyní mě docela zklamala.
3MN3
UŽIVATEL 3MN3 - 12. 3. 2011, 20:30
I mě se tato kniha líbila více než Twilight sága o upírech, bude to nejspíše tím, že dávám přednost zajímavému scifi. A myslím, že tato kniha má minimálně originální nápad a stojí za přečtení pro lidi, které baví knihy ve stylu scifi a nebrání se troše romantiky. Ale přiznávám, že je to spíše pro ženskou populaci, kvůli té romantice a musíte to brát jako oddychové čtení.
Torolfita
UŽIVATEL Torolfita - 1. 3. 2011, 11:10
Kniha má podle mého docela rozbředlý začátek... přečetla jsem prvních osmdesát stran a měla jsem pocit, že se tam nic nedělo, ale pak se to naštěstí spraví a plynule to klape až do konce. Nebyla to špatná knížka, ale myslím, že některé netrpělivé může opravdu odradit tím nemastným-neslaným startem.
Zlataopice
UŽIVATEL Zlataopice - 23. 2. 2011, 21:04
Naprosto fantastická knížka, nemohla jsem se odtrhnout od děje a knihu jsem přečetla velmi rychle... Spisovatelka úžasně vylíčila hlavní postavy... DOPORUČUJI, knížka stojí určitě za přečtení :-)
Eruvië
UŽIVATEL Eruvië - 3. 1. 2011, 23:59
Skvělá knížka a strhující zajimavá myšlenka.Stephenie Meyerová dokázala,že umí psát úžasné knížky a nejenom o upírech.Rozhodně si tuhle knížku přečtěte:-)
gggulas
UŽIVATEL gggulas - 14. 11. 2010, 13:57
Ze začátku mě kniha moc nezaujala, ale poté její děj strhne skoro každého čtenáře. Velmi čtivé, jsem moc ráda, že tuto knihu mám ve své knihovničce. Osobně si ji přečtu za pár let znovu.
Veronica
UŽIVATEL Veronica - 25. 10. 2010, 20:09
Jelikož nejsem moc velký zastánce Twilight ságy, jelikož mi to celé příjde strašně ubohé, ufňukané a naprosto postrádající jakoukoliv hloubku, moc nadějí jsem v tohle dílo nevkládala. O to větší pak bylo mé nadšení, když si mě příběh během několika kapitol zcela získal a já nebyla schopná knihu odložit. Tak propracovaný, silný a dojemný příběh jsem opravdu nečekala a můžu jenom doufat, že se od paní Meyerové dočkáme více takových silných děl než těch plytných teen románků jako je Stmívání.
hanul.s
UŽIVATEL hanul.s - 28. 8. 2010, 19:52
Když jsem si přečetla o čem tato kniha je, myslela jsem si, že to bude napsané z pohledu Melanie, takže mě zarazilo, že to vypráví Poutnice - nepřátelská duše z jiné planety. Ovšem to nepřátelská je velmi ohebné. Duše jsou nepřátelské z pohledu lidí, takže prakticky všech, kteří si tuto knihu četli. Meyerová ale dokázala, že vlastně nikdo není zlý, jen má zpřeházené priority a podle toho jedná. Poutnici jsem si zamilovala. Stephenie napsala něco, co rozhodně nestojí jenom za čtení, ale i za zamyšlení. Také moc hezky vybarvila civilizaci Duší. Hledači, Léčitelé s jejich skvělým zdravotnictvím, jak se v obchodech za nic neplatí...
Hostitel se mi doopravdy líbil. Prakticky jediné, co mě zadržuje si ho přečíst znovu je, že má před 550 stránek. Navíc se to ze začátku trochu vleče, ale druhá polovina jede rychlým tempem. Když jsem knihu dočetla, mrzelo mě, že neznám průběh celé kolonizace Duší a jak to dopadlo, ale došlo mi, že tahle kniha nevypráví o tom, ale o příběhu Poutnice, Melanie, Jareda, Jamieho, Iana a dalších. A ten byl ukončen.
Hostitel je doopravdy úžasný!
Baru Wampire
UŽIVATEL Baru Wampire - 15. 7. 2010, 14:12
Hostitele jsem si koupila, protože mám ráda celou sérii Stmívání. Čekala jsem, že to bude tuctová scifi, kterou obecně moc nemusím, ale příběh je opravdu originální, zajímavý a dobe se čte. Dávám 100%.
Štěchýto
Hodnocení
UŽIVATEL Štěchýto - 2. 7. 2010, 16:54
Stmívání mělo styl. Hostitel jen proslavenou spisovatelku, která už bude mít asi na všechny knihy velkou reklamu, ať bude kniha dobrá nebo ne. Nebavilo mě to ani trochu.
L.rehackova
UŽIVATEL L.rehackova - 1. 7. 2010, 21:28
Tato kniha mě velice zaujala, nejen že byla čtivá apod. Ale hlavně mě upoutala a stala se jenou z mých oblíbených knih a budu se k ní ráda vracet...
Stephenii Meyerovou mám fakt ráda, protože píše naprosto úžasně... :-D
blanka5883
UŽIVATEL blanka5883 - 1. 7. 2010, 8:44
Když jem si původně přečetla přebal, říkala jsem si, že tahle kniha není pro mě. No ale nakonce jsem se k ní dostala a nelituju toho.
Knihu jsem přečetla jedním dechem a moc se mi líbila. Příběh je poutavý a některé postavy jsem si doslova zamilovala.
Myslím, že popis: Je to sci-fi pro lidi co nemají rádi sci-fi - je přesný.
misanda
UŽIVATEL misanda - 14. 6. 2010, 10:06
tak já jsem čekala od Hostitele víc, když už to bylo prezentováno jako sci-fi pro dospělé. Bohužel jsem se opět začetla do teenagerské knížky.Uvidíme, čím překvapí nebo nepřekvapí Stephenie příště :-)
Evelina
UŽIVATEL Evelina - 9. 6. 2010, 15:03
Tato kniha mě příliš nelákala, ale mám ráda "postapokalyptická" témata, tak jsem jí dala šanci a absolutně nelituji. Souhlasím, že začátek může působit utahaně, ale pro to co přijde dál je nezbytný...a co že to přijde dál? Skvělé čtení, skvělé nápady, skvělé postavy.
barianna
UŽIVATEL barianna - 9. 6. 2010, 11:40
Souhlasím všemi deseti.
Na knihu jsem byla opravdu hodně zvědavá, jelikož jsem slyšela pouze samou kritiku.
Podle mě tomu ale tak není. Ze začátku je to opravdu trochu nudné, ale příběh se pak rozvine a svým tempem Vás strhne a pohltí. Rozhodně doporučuji. Je to opravdu neobvyklé sci-fi s dobrým koncem.
lucka8252
UŽIVATEL lucka8252 - 30. 4. 2010, 8:43
Souhlasím, je to asi první knížka, která mě rozbrečela. Ze začátku jsem měla trochu problém se do ní začíst, ale pak mě pohltila. Od Stephenie Meyer jsem zatím četla vše. Vřele doporučuji.
Nerissa1812
UŽIVATEL Nerissa1812 - 8. 1. 2010, 6:11
Výborná knížka se zajímavým dějem. Ke konci mě až rozbrečela.