Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Škola milostných chutí

81%
4 20
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Škola milostných chutí

Podtitul: jemná a něžná oslava jídla a přátelství


Originální název: School of Essential Ingredients

Nejnovější vydání:
Jota - 2011
ISBN: 978-80-7217-836-0
Počet stránek: 221
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 2x v oblíbených
v přečtených 25x v přečtených
v knihovně 8x v knihovně
k přečtení 4x k přečtení
právě čte 1x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Jota (2011) 978-80-7217-836-0 221

Lilian má vášeň pro vaření už od okamžiku, kdy byla malá dívka. Tehdy si poprvé uvědomila, že její zájem může být i něčím víc. Příběh sleduje osudy osmi studentů, kteří chodí pravidelně každé pondělí do Lilianiny restaurace na kurzy vaření. Brzy ale vysvitne, že každý hledá kromě vaření ještě něco jiného... (Založil/a: al-ma)

(více)  

Štítky

více  
Erica Bauermeister Erica Bauermeister
*??.??.1959


Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

chrispe
80% 80% 80% 80% 80%
  20. 6. 2014, 18:52
Opravdu velmi milá kniha, která by si zasloužila mnohem lepší obal (a asi i název :-). Přiznám se, že kdybych na ni nenarazila za pár kaček ve slevě, tak by mě ani nenapadlo si ji koupit. Je to nenáročné čtení, které ale nabádá k zamyšlení a mně osobně lákalo k "pořádnému" vaření a vychutnávání si jídla (na což mnohdy zapomínám). Jeden inspirativní úryvek za všechny - je to z první lekce, kde se skupina učí připravovat kraby:

,,Musíme je zabít?" zeptala se dívka s černě orámovanýma očima.
,,Ano, Chloe. Toto je první, základní lekce." Lillianina tvář byla klidná, nevzrušená. ,, Když se nad tím zamyslíte," pokračovala, ,,pokaždé, když připravujeme jídlo, přerušujeme něčí životní cyklus. Utrhneme mrkev nebo zabijeme kraba, nebo jen zastavíme růst plísně na sýru. Z těchto přísad vaříme jídla a dáváme tak život něčemu jinému. To je základní rovnice, a pokud budeme předstírat, že neexistuje, nejspíš přijdeme o důležitou lekci, která spočívá v respektu k oběma stranám rovnice. Takže začneme tady."
...
,,Vím," dodala Lillian, ,, je toho na vás hodně. Ale v tom, co děláme, je poctivost - neotevřeme si plechovku krabího masa a nepředstíráme, že to spadlo z nebe. A když je člověk poctivý v tom, co dělá, pak snadněji přijde i pečlivost a respekt."
Knihovnice25
80% 80% 80% 80% 80%
  13. 2. 2013, 20:42
Kniha zase z trochu jiného soudku. Dobře se to čte není potřeba nad tím nijak dlouze přemýšlet a ještě se třeba něco přiučíme o vaření :)
venclicka
100% 100% 100% 100% 100%
  3. 8. 2014, 22:52
Ideální prázdninové počtení a motivace při rutinním vaření. Když u toho přemýšlíte, vážně to chutná jinak.