Húrinovy děti

Hodnocení:       87 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Počet stránek: 232

Nakladatelství:
Argo - 2007

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 43x      V přečtených V přečtených: 203x      V knihovně V knihovně: 74x      K přečtení K přečtění: 78x

"Húrinovy děti" je hrdinský fantasy román J. R. R. Tolkiena, odehrávající se ve fantasy světě Středozemi. Příběh Húrinových dětí se odehrává přibližně 6500 let před dějem nejslavnějšího Tolkienova románu Pána prstenů.

J. R. R. Tolkien začal tento příběh psát velice brzy (už mezi lety 1910 - 1920) a několikrát jej přepisoval, ale bohužel jej nestihl dokončit do své smrti. Ve zkrácené a poněkud odlišné verzi se příběh objevil už ve starších Tolkienových knihách (připravených k vydání jeho synem Christopherem) Silmarillion a Nedokončené příběhy. Rovněž Húrinovy děti připravil k vydání Christopher Tolkien a poprvé byly publikovány v roce 2007.

Zdroj: wikipedia.org (Vložil uživatel: Const.ex)

Komentáře ke knize Húrinovy děti:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

UŽIVATEL LuciusWlk [24. 11. 11, 9:31]
Tolkien byl Pan vypravěč a je jen škoda, že po sobě nezanechal mnohem víc děl. na druhou stranu, je tady patrná kvalita nad kvantitou a u Húrinových dětí tomu není jinak. Příběh je temný, ale strhující! Nádherné ilustrace jsou další příjemný bonus.
UŽIVATEL finduilas [19. 10. 11, 14:16]
Velice, velice hezké ilustrace.Tenhle konkrétní příběh jsem poprvé četla v Silmarillionu a už tehdy mi přišel hodně drsnej, takže se, když to čtu, nemůžu zbavit té zvláštní pachuti. Jinak samozřejmě dokonalé.
UŽIVATEL nečik [11. 10. 11, 5:57]
Ty ilustrace jsou vynikající. Jinak k této knize by měl člověk přistupovat jako ke studnici věděni Středozemě. Tolkien nám zanechal nádherné příběhy a kniha doplněná o ilustrace Alana Lee je opravdu úžasná.
UŽIVATEL RMAA [25. 4. 11, 21:56]
Podle mě nejlepší Tolkienova kniha... 'Pán Prstenu', 'Hobit' atd. byli spíš dějové a akční knížky, ale chyběli mi tam emoce, které jsem zase našel tady a tím mě právě tato kniha pohltila.
UŽIVATEL acepts [15. 3. 11, 16:25]
Ja si myslim ,že je zbytečne si kupovat tuto knihu sice je pěkna ilustrace všechno ale naco si kupovat tuto knihu když si mužete koupit nedokončene přiběhy kde mate hurinove děti a mnohe dalsi přiběhy i s pana prstenu
UŽIVATEL PrincessLeia [12. 2. 11, 19:56]
Dokonale napsané, s neuvěřitelnou atmosférou, jež čtenáře do děje celého vtáhne. Bohužel o to hůř se člověk cítí po jejím dočtení. Já to rozdejchávala ještě spoustu dalších nocí...
UŽIVATEL Webgirl [24. 12. 10, 0:03]
Líbilo se mi to kus víc než Silmarillion. A vůbec tam nebylo poznat, že to skládal z nějakejch střípků psanejch otcem. Navíc nemám moc v oblibě ich formu, takže to je další plus, ale to je u tohohle autora běžné.
UŽIVATEL kwandar [15. 3. 10, 16:39]
Všimněte si překrásných ilustraci Alana Lee, který samozřejmě ilustruje všechny Tolkienovy knihy, ale tady je to prsotě nádhera...