Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Knihy a typografie

95%
5 8
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Knihy a typografie

Podtitul: Současná knižní typografie


Autor:
Originální název: Knihy a typografie

Nejnovější vydání: (Všechna vydání)
Host - 2012
ISBN: 978-80-7294-813-0
Počet stránek: 312
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 3x v oblíbených
v přečtených 10x v přečtených
v knihovně 5x v knihovně
k přečtení 8x k přečtení
právě čte 2x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Host (2012) 978-80-7294-813-0 312
Host (2011) 978-80-7294-393-7 223

I když se v českém prostředí už objevily příručky počítačové typografie i publikace zabývající se knižní kulturou, kniha typografa a odborného publicisty Martina Peciny představuje jedinečný pokus o příspěvek k prakticky neexistujícímu „žánru“. Zabývá se podrobně procesem tvorby knih z pohledu knižního úpravce. Najdeme v ní eseje o čtení, knihomilství, knize a knihovnách jako fenoménu, publikace zároveň funguje jako praktická příručka, užitečná při navrhování beletrie, poezie i odborné literatury. Obsahuje podrobné kapitoly o všech faktorech, které obvykle (jsou-li provedeny profesionálně) zůstávají čtenáři skryty. Autor se věnuje čitelnosti, sazbě, kombinování písem a ilustrací, volbě materiálů i drobným typografickým detailům, které podstatně ovlivňují chápání textu. Ojedinělá a zároveň velmi aktuální je kapitola o digitálním publikování a principech úpravy obsahu pro čtečky a další „virtuální“ média. Laikovi tato kniha umožní dozvědět se více o oblasti, se kterou se sice denně setkává, ale často ji vnímá jen podprahově, jako příjemný či naopak rušivý vizuální dojem. Profesionálům v oboru (redaktorům, sazečům, úpravcům knih) nabídne poutavé čtení, inspiraci a jistě i porci dosud neznámých poznatků.

(více)  
Martin Pecina Martin Pecina

Další díla
Zobrazit další díla autora  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace