Mrtví do soumraku

Hodnocení:       79 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Počet stránek: 296

Nakladatelství:
Baronet - 2009

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 21x      V přečtených V přečtených: 129x      V knihovně V knihovně: 35x      K přečtení K přečtění: 31x

První kniha série Pravá krev.

Sookie Stackhouse je servírkou v malém louisianském městečku. Je tichá a uzavřená, ale ne proto, že by nebyla hezká. Má totiž jednu nectnost - dokáže číst myšlenky. A to se na rande moc nehodí. Pak však potkává Billa. Vysokého a hezkého - a hlavně neví, co si Bill myslí. Přesně na takového muže čekala. Ale i on má nectnost - je totiž upír a s nevalnou pověstí... (Vložil uživatel: Judyth)

Tuto knihu si můžete přečíst v elektronické podobě na Google Books (Pro zobrazení klikněte na ikonu)

Google books

Komentáře ke knize Mrtví do soumraku:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

UŽIVATEL trpaslyk [30. 9. 11, 13:35]
Právě jsem dokoukala seriál True Blood, který byl natočený podle téhle knížky, a rozhodla jsem se přečíst si i knižní předlohu. Musím říct, že se mi líbí mnohem víc. Není to seriál, ale ucelená knížka, takže děj opravdu odsýpá, má to spád, navíc dokonce i trochu víc logiky. I postavy jsou trochu přirozenější než v seriálu, víc reálné a uvěřitelné. Co ale oceňuju nejvíc – na rozdíl od seriálu v knížce necáká neustále krev. Ona i ta upírská tematika se dá pojmout s noblesou, když se chce, ale tvůrci seriálu se asi zhlídli v Kill Billovi nebo co.
UŽIVATEL cuarenta [7. 8. 11, 0:15]
Červená knihovna, převážně o upírech. Ačkoliv podobné knížky obvykle nečtu, po čtyřech dílech, které jsem zhltla jedním dechem, musím říct, že to není vůbec špatné. Ačkoliv český překlad tomu nesmírně škodí, příliš spisovné až knižní výrazy (haló, už je 21. století...) a vykání mezi postavami, které se oslovují jménem?! Anglický originál je výborný, česká verze posouvá knihy někam do kategorie C...škoda. Člověka to nutí smát se tam, kde to vůbec vtipné není.
UŽIVATEL Majdule [29. 4. 11, 19:57]
Seznamte se se Sookie, která jak sama říká, sedí na zdi mezi světem lidí a nadpřirozených bytostí. Jestli máte aspoň trochu rádi kýč a dokážete ocenit i kouzlo nechtěného, budete se prostě bavit. Upírů jsou mraky, ale Sookie a její deníček jsou prostě originál.
UŽIVATEL Katerina11 [10. 4. 11, 12:15]
Doufala jsem, že tato knížka bude něco na způob ostatních knížek o upírech cojsem četla,lae to jsem se spletla. Neříkám, že není špatné zkusit změnu. Jak by to vypadalo, kdyby všechny knížky byly stejné?, ale to co jsem si přečetla byla vyloženě hrůza. Když jsem četla začátek, říkala jsem si, že to bude fajn, ale postupně, když se Sookie začala sblžovat s Bilem a na každé stránce byl popsán sex, tak mě to bavit přestalo. Bylo to jako číst něco co nem děj. Jediné co si mi na tom líbilo byl začátek a konec. Jinak zbytek stál za nic. MOžná, že se někdy dostanu i k dalším knížkm, ale proatím skusím něco jiného.