Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Culinaria Francie - Kulinární průvodce

100%
5 3
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Culinaria Francie - Kulinární průvodce Originální název: Culinaria Francie - Kulinární průvodce

Nejnovější vydání:
Slovart - 2008
ISBN: 978-80-7391-108-9
Počet stránek: 468
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 1x v oblíbených
v přečtených 2x v přečtených
v knihovně 3x v knihovně
k přečtení 1x k přečtení
právě čte 1x právě čte
si přeje 1x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Slovart (2008) 978-80-7391-108-9 468

Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik druhů vynikajících vín.

(více)  

Štítky

více  
André Dominé André Dominé

Další díla
Zobrazit další díla autora  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

spujice
100% 100% 100% 100% 100%
  10. 4. 2013, 21:31
Kulinární průvodce po Francii je momentálně můj velmi oblíbený titul - stále znovu se začítám do jednotlivých kapitol (kniha je rozčlěněna podle jednotlivých oblastí Francie). Dozvíte se toho spoustu o sýrech, rybách, mase, víně, sladkostech, ad., u každého kraje vás kniha seznámí se specialitami, často se dovíte i o způsobu výroby té které delikatesy, jejích jednotlivých druzích (likéry, sýry,...).
A to podstatné: jsou tam i recepty, které vás nenechají v klidu sedět se založeným rukama. Za dva dny mě čeká jeden z druhů lotrinského koláče.
Kniha je i v českém vydání zpracována na velmi vysoké úrovni.
Přemýšlím, zda ještě nepřikoupím Culinaria Itálie.