Steve Jobs
Hodnocení: 96 %
(hodnoceno: 56x)
Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení5
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Autor: Walter Isaacson Originální název: Steve Jobs Biografie Nejnovější vydání: Práh - 2011 ISBN: 978-80-7252-352-8 Počet stránek: 680
| Nakladatelství (rok) | ISBN | Počet stran | Poznámka |
| Práh (2011) | 978-80-7252-352-8 | 680 |
Kniha STEVE JOBS od Waltera Isaacsona, autora známých životopisů Benjamina Franklina a Alberta Einsteina, je exkluzivním životopisem Steva Jobse, zakladatele Applu, sepsaným s jeho pomocí a podporou. Na podkladě více než čtyřiceti rozhovorů s Jobsem provedených v průběhu dvou let — a stejně tak interview s více než stovkou členů jeho rodiny, přátel, konkurentů, soupeřů i kolegů — pojednává tato kniha o životě plném vrcholů i propastí a o pronikavě intenzivní osobnosti tvořivého podnikatele, jehož vášeň pro dokonalost a železné odhodlání zcela převrátilo šest odvětví lidské činnosti: osobní počítače, kreslené filmy, hudbu, telefony, počítačové tablety a digitální tisk. V době, kdy se společnosti po celém světě snaží vybudovat ekonomiku digitálního věku, stojí Jobs v popředí jako nejvyšší ikona v oboru vynalézání nových věcí a představivosti uvedené do praxe. Věděl, že nejlepší způsob, jak vytvořit v 21. století nějaké hodnoty, je ve spojení kreativity a technologie, takže vybudoval firmu, kde jsou převratné nápady kombinovány s pozoruhodnými technickými počiny. Ačkoli Jobs na této knize spolupracoval, nesnažil se o žádnou kontrolu toho, co už bylo napsáno, ani nechtěl mít právo přečíst si knihu předtím, než bude vydána. "Udělal jsem hodně věcí, na něž nejsem pyšný, jako když jsem dostal svou přítelkyni ve 23 letech do jiného stavu a jak jsem se s tím vypořádal," přiznal se. "Ale nemám ve skříni žádné kostlivce, kteří by nesměli ven." Jobs mluvil otevřeně, občas dokonce krutě o lidech, s nimiž pracoval či proti nimž vystupoval. A podobně si i jeho přátelé, nepřátelé a kolegové vytvořili nepřikrášlený pohled na vášně, démony, perfekcionismus, touhy, dovednost, ďábelskost a posedlost pro vedení, které tvarovaly jeho přístup k podnikání i k novátorským výrobkům, jež byly toho všeho důsledkem. Jobs doháněl lidi kolem sebe k zuřivosti a zoufalství. Ale jeho osobnost a výrobky se tak vhodně doplňovaly, stejně jako se o to snažil u hardwaru a softwaru Applu, jako by to byla součást jakéhosi integrovaného systému. Jeho příběh je proto jak poučný, tak varující, plný lekcí o novátorství, charakteru, vůdcovství a hodnotách.
(Vložil uživatel: eugeene)
Komentáře ke knize Steve Jobs:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Řadit:
Od nejnovejších |
Dle kvality
UŽIVATEL lvasa - 9. 8. 2012, 11:06
Tohle se mi moc líbilo, na to jaká to je bichle to prakticky nikdy není nuda, trochu jsem se bál, ale rozhodně neoprávněně. Doporučuji.
UŽIVATEL jvaclavik - 3. 1. 2012, 13:43
Skvěle napsaná kniha o člověku, který byl posedlý dokonalostí. Líbí se mi jeho představy o tom jak by design měl vypadat. A líbí se mi také to, že chtěl mít dokonalost i tam kde nebyla vidět.
Lidé okolo něj ho za jeho přístup a chování k zaměstnancům, tak nenáviděli, že ho dokonce vyhodili z jeho vlastní firmy. Jobs nelenil, koupil Pixar, udělal Toy Story, založil NeXT a vyrobil OS, který nakonec koupil zase Apple a Jobs se tak dostal zpět do své firmy.
UŽIVATEL vlcak.paja - 26. 3. 2013, 15:52
Vynikající kniha o Stevu Jobsovi, která poutavě vypráví jeho zajímavý životní příběh z hlediska osobního i kariérního. Kniha je hezky psaná a i přes svou délku po celou dobu velmi čtivá. Zkrátka W. Isaacson zde prokázal, že je opravdovým mistrem v psaní biografií.
Tuto knihu rozhodně doporučuji všem lidem, včetně těch, kteří zrovna nejsou fanoušky Applu.
UŽIVATEL B_EyE - 15. 1. 2012, 17:34
Zajímavá kniha o zajímavém člověku. Ikdyž Apple nemám rád, Jobs si uznání rozhodně zaslouží. Kniha je napsaná velmi srozumitelně, velmi čtivě a přitom se autor nevyhýbá ani tématům, která musela být pro Jobse asi dosti nepříjemná ... osobně doporučuji...