Golemovo oko
Autor: Jonathan Stroud Originální název: The Golem's Eye Fantasy / Příběh / Román ISBN: 80-242-1546-2 Počet stránek: 496 Nakladatelství: Euromedia Group - 2005
Druhá kniha Bartimaeovy trilogie.
Od událostí popsaných v Amuletu Samarkandu uběhly dva roky a mladý mág Nathaniel dělá rychlou kariéru ve vládních službách. Jeho hlavním úkolem je zarazit stále odvážnější útoky tajemného Odboje. To však není lehké: plebejský gang vedený energickou Kitty uniká dál a Nathanielovo postavení - a možná i jeho život - je v ohrožení. Ocitá se pod stále větším tlakem a pak dojde v Londýně k dalším, tentokrát mnohem ničivějším útolům. Stojí za nimi stále Odboj, nebo jde o něco ještě nebezpečnějšího? Nathaniel musí co nejrychleji odhalit pachatele, a tak se odhodlá k zoufalým krokům: vypraví se do nepřátelské Prahy, ale nejen to, opět povolá drzého, hádavého a vynalézavého džina Bartimaea.
Kitty s přáteli mezitím plánují svůj nejodvážnější kousek, který má navždy změnit dějiny Londýna.Golemovo oko, pozoruhodný druhý díl originální fantasy trilogie, je opět plný magie, humoru, dobrodružství a politických intrik, mezi nimiž se mají cesty Nathaniela, Bartimaea i Kitty osudově zkřížit. (Vložil uživatel: kelly01)
Komentáře ke knize Golemovo oko:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL Margot [14. 9. 11, 20:47]
to, co se načalo v prvním díle se zdárně rozbíhá a nabírá neuvěřitelné tempo. bartimaeovy odmluvy jsou drzejší (a značně vtipnější, některé pasáže jsem předčítala příteli nahlas a řehtali jsme se u toho několik minut :-D a až tenhle díl dočtete, nebudete ani chvilku váhat a hnedka začnete s dalším :-)
UŽIVATEL LAMBY [30. 5. 11, 21:58]
Povedené pokračování prvního dílu. Napínavý děj plný démonů, honiček a hlavně humoru :D Zajímavé také je že se hlavní postava ocitne v Praze, kde se snaží vyřešit záhadu o golemovy. Určitě doporučuji :))