Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Víme, co jíme?

80%
4 4
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Víme, co jíme?

Podtitul: aneb: průvodce "Éčky" v potravinách



Poprvé vydáno celosvětově: 2001

Nejnovější vydání:
Nezjištěno / Jiné - 2001
ISBN: 80-238-7504-3
Počet stránek: 276
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Nezjištěno / Jiné (2001) 80-238-7504-3 276

Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. "Éčky". První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V nejobsáhlejší - šesté kapitole jsou popsány v číselném pořadí všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.
Ke každé látce je zde "rychlá obrázková informace", tedy sada piktogramů, které informují o škodlivosti či nezávadnosti éčka. V závěru knihy najdete rejstřík i přehledné tabulky s popisem toho, co které potraviny mohou a naopak nesmějí obsahovat. (Založil/a: Sedmikráska)

(více)  

Štítky

více  
Tereza Vrbová Tereza Vrbová

Další díla
Zobrazit další díla autora  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace