HARRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA

Hodnocení:       83 %

Hodnotit tuto knihu a provádět další akce můžete po přihlášení
Harry Potter a Tajemná komnata

Počet stránek: 290

Nakladatelství:
Albatros - 2002
V oblíbených V oblíbených: 103x      V přečtených V přečtených: 786x

prázdniny po prvním roce v Bradavicích byly u strýce a tety k nevydržení. Chovali se k Harrymu tak hrozně, že se nemohl dočkat návratu do Školy čar a kouzel. Jenže těsně před odjezdem Harryho varuje podivné stvoření – skřítek Dobby. Když se prý do školy vrátí, stane se katastrofa! A dějí se skutečně hrůzné věci. Kromě toho, že mají nového profesora na obranu proti černé magii, vychloubačného Zlatoslava Lockharta, že na dívčích záchodcích straší ufňukaná Uršula a Ronova sestra Ginny věnuje Harrymu přílišnou pozornost, jakási tajemná síla začne přeměňovat studenty bradavické školy v kámen! Nikdo neví, kde se vzala. Že by v tom měl prsty zlý Malfoy, nebo Hagrid, o jehož tajemné minulosti nikdo nic neví? Nebo dokonce snad samotný Harry …….?

Komentáře ke knize Harry Potter a Tajemná komnata:

KOMENTÁŘE

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení
UŽIVATEL MAERLYN0 [3. 8. 10, 11:05]
Nejslabší Potterovka? :) Co to vidí oči mé. V mém dětství to byl bezkonkurenčně nejoblíbenější díl. Asi bych ani nespočítal, kolikrát jsem tu knihu přečetl.
UŽIVATEL HALALÍ [17. 7. 10, 15:54]
Na HP2 je výborné, že je vlastně takovou fanasy detektivkou a bez problémů se dá číst samostatně (podobně jako HP3). Zlatoslav Lockhart je výborná postava. Film je též velmi povedený, Columbus odvedl lepší práci, než minule.
UŽIVATEL S-A-R-I-K [29. 6. 10, 20:34]
Moje nejoblíbenější HP kniha,ke který mám citovej vztah...první Harry Potter,kterýho jsem přečetla a díky který jsem se stala Potter-maniakem...:-):-D
UŽIVATEL KAVISCHKA [27. 6. 10, 14:47]
Je jedno jestli mi bylo 12 nebo 22, Harry Potter patří ke knihám mého srdce:) Nerozlišuji první, čtvrtý nebo poslední díl, krásné jsou všechny! A pak že dospělí pohádky nečtou:)
UŽIVATEL RADY.KROS [8. 4. 10, 11:50]
Mně se naopak tento díl Harryho Pottera líbil velmi. Jeden z dílů, které se mi četli nejlépe. Během čtení jsem prožíval spoustu úplně nečekaných zvratů. Takže jsem se vůbec nenudil.
UŽIVATEL PIINKPET [10. 3. 10, 17:41]
Asi nejslabší Potterovka
UŽIVATEL DOMINGO [9. 3. 10, 1:20]
Nebudu jednotlivé díly Harryho posuzovat jako pohádky pro děti, nýbrž v celkovém kontextu celé septalogie (existuje vůbec tohle slovo?) - a v tomto kontextu je Tajemná komnata jednoznačně nejslabší. Rowling se pořád rozepisuje, pořád to nezvládá, na chabou vypravěčskou kostru z Kamene mudrců ještě navrch hází kýč vidlema a pěkně se tak rozcvičuje pro epochální závěr sedmého dílu. Pro další vývoj děje zásadní - nové skutečnosti, postavy (Dobby) - jako literární dílo opět blbé. (2/5)