Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

No fuj!

80%
4 1
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

No fuj!

Podtitul: Co všechno lidé jedí




Nejnovější vydání:
Slovart - 2012
ISBN: 978-80-7391-673-2
Počet stránek: 240
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Slovart (2012) 978-80-7391-673-2 240

Na první pohled nevábné dobroty se vydal do světa zachytit britský profesionální fotograf Neil Setchfield. Nejdříve jej na cestě do Kambodže zaujala hora smažených pavouků. Pár jich koupil s tím, že jíst je nikdy nebude… Nakonec je ale ochutnal a nápad byl na světě. Toulá se po místech s kulinářskými zvláštnostmi, fotografuje a k snímkům, občas drsným, píše zajímavé a vtipné komentáře. Tak co, dali byste si cikády na špejli, nebo raději kozlí varlata? Zaujal by vás štír v alkoholu nebo slizcí a rosolovití sumýši? Více než 100 nejpodivnějších jídel světa, něco mezi cestopisem a kuchařkou. Už listování knihou nenechá nikoho lhostejným - jedni se však otřásají a volají „no fuj!", zatímco jiní si pomlaskávají a nadšeně říkají „mňam!". (Založil/a: al-ma)

(více)  

Štítky

více  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Rutsuka
80% 80% 80% 80% 80%
  20. 5. 2015, 22:24
Vzhledem k tomu, že se mi zvedá žaludek i z vepřového, moc nechápu, proč jsem se do té knihy vůbec pouštěla. Každopádně jsem se aspoň podívala, jaké laskominy se jedí různě po světě (převládá jihovýchodní Asie). Je to spíše fotografická publikace než nějaká encyklopedie, takže nepočítejte s tím, že se o daných potravinách dozvíte nějaké podrobnosti. Někde je jen fotka, někde krátký popis. Nemůžu říct, že by mě nějaká pochutina vyloženě překvapila, ale párkrát se mi fakt zvedl žaludek, i když vím, že se ta jídla běžně konzumují. Já sice ráda poznávám nové chutě, ale zas nemusím mít všechno, takže z celé knihy si dám maximálně tak mořské řasy v sushi :) Pro podobně citlivé žaludky, jako je ten můj, doporučuji knížku jako pomůcku při dietě, při pohledu na některé obrázky člověka spolehlivě přejde chuť na cokoli :)