Nesmrtelnost

Hodnocení:       92 %   (hodnoceno: 244x)

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Nesmrtelnost Autor:
Originální název: Nesmrtelnost

Česká literatura / Román / Psychologické

Nejnovější vydání: (Všechna vydání)
Atlantis - 2006

ISBN: 80-7108-276-7
Počet stránek: 382

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 124x    V přečtených V přečtených: 416x  V knihovně V knihovně: 65x      K přečtení K přečtění: 142x Právě čte Právě čte: 10x

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stran Poznámka
Atlantis (2006) 80-7108-276-7 382
Atlantis (2000)
Skrýt vydání

Nesmrtelnost nejúplněji z celého dosavadního Kunderova Díla ztělesňuje román jako hravý nápad, který se rozvíjí před čtenářovýma očima, a přitom strhuje do hry autorův skvělý intelekt i silnou obraznost, takže hravá poloha je kontrapunktována osudovými tématy lásky a předstírání, pravdy a lži, složitosti života a smrti.

Komentáře ke knize Nesmrtelnost:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Řadit:   Od nejnovejších  |  Dle kvality
Mariana.
UŽIVATEL Mariana. - 27. 10. 2012, 17:03
:( Zajímavé, ale na nesnesitelnou lehkost to nemělo.. Ale Kunderu mám neskutečně ráda, takže mu nebudu kazit hodnocení 4 hvězdičkami, když je to "deseti a více hvězdičkový" autor...
Eldir
Hodnocení Hodnocení
UŽIVATEL Eldir - 28. 2. 2013, 15:51
Ne že bych se u čtení přímo nudil, ale Kunderovy pseudofilozofické statě napodobující Musilova Muže bez vlastností mě odrazovaly každým slovem. Další věc, která mě dost sere, je Kunderův neustálý chtíč dostat čtenáře mermomocí na svou stranu… Našel bych desítky věcí, které by se Kunderovi daly vyčíst, ale už to udělal někdo přede mnou...

Ne, tenhle autor si určitě nezaslouží být řazen mezi velké evropské spisovatele.

PS: Opravdu jsem čekal, že se v knize objeví Alighieri a bude Milánkovi povídat, jak je dobrej…
TumovaKristyna
UŽIVATEL TumovaKristyna - 29. 1. 2012, 18:43
Kniha, u které mě neomrzí ji číst stále a stále dokola, pořád v ní totiž objevuji něco nového. Pro mě nejlepší kniha od Pana Kundery!
the Other
UŽIVATEL the Other - 15. 11. 2011, 15:58
Velmi hravě napsaná kniha, opět příběh v tomhle případě možná nepříběh obohacen filosofickými myšlenkami, které jsem psány typickým Milanem Kunderou a někde jsem doopravdy kroutil hlavou, jak moc geniální je. Nedoporučuji ke čtení těm, kteří nemají moc dobrou pamět, nebot na tu to je velmi náročná četba.
MarkiB
Hodnocení Hodnocení
UŽIVATEL MarkiB - 22. 6. 2011, 10:43
Pardon, ale tohle ne. Zajímavá hlavní myšlenka (nesmrtelnost), kombinace dějových linek taktéž, samotný příběh točící se kolem Agnes, Paula, Laury a spol krutě pravdivý, ale z celé knihy jsem měla pocit, že je to pouze obraz autorova přebujelého ega, které se nás celou dobu snaží ohromit rádobymoudrými filosofickými řečmi.
Cimr
UŽIVATEL Cimr - 22. 7. 2010, 12:36
Naprosto famózní kniha. Nemá děj, který se dá vyprávět, ale přesto nutí čtenáře otáčet stránku za stránkou v napětí. Je to jedinečné spojení zajímavých filosofických myšlenek s jakousi hrou se čtenářem (autor například oznámí, že celý šestý díl je věnován postavě, která nemá pro další děj žádný význam a na konci dílu zase zmizí - a také se tak stane). Není to kniha na pláž, vyžaduje dost pozornosti (děj skáče sem a tam, různě se prolíná, Goethe tu rozpráví s Hemingwayem o povaze nesmrtelnosti a podobně), ale když mu ji věnujete, rozhodně nebudete litovat. Poklona panu Kunderovi!