Trosečníci z Vlaštovky
Autor: Arthur Ransome Originální název: Swallowdale Dobrodružné ISBN: Počet stránek: 396 Nakladatelství:
![]() |
V oblíbených: 9x | |
V přečtených: 64x |
K jezeru na anglickém venkově přijíždí opět po roce strávit báječné letní prázdniny čtveřice dětí - Vlaštovky. Společnost jim mají dělat dvě místní dívky - Amazonky. Ale zezačátku se nic nedaří podle plánu. Amazonky nemohou tábořit na Ostrově Divokých Koček, protože na návštěvu přijela prateta a tak místo dobrodružných pirátských výprav musí být nastrojené ve svátečních šatech. A aby toho nebylo málo, Vlaštovky nešťastně ztroskotají a přijdou tak o svou loď. Ale žádná nesnáz nemůže porazit děti s fantazií a odhodláním. A tak se z Vlaštovek stávají trosečníci a všechny přeci jenom čekají prázdniny plné zážitků a dobrodružství. (Vložil uživatel: martinasvec)
Komentáře ke knize Trosečníci z Vlaštovky:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL vladislaus [28. 10. 11, 14:33]
V dětství se mi to taky líbilo. Škoda, že už málo dětí takto tráví prázdniny, bez PC, mobilů, TV a dalších vymožeností.
UŽIVATEL klara [25. 9. 10, 21:57]
Tahle knížka mě poprvé seznámila s Vlaštovkama a Amazonkama, bavila mě tolik, že jsem dohledala i pokračování i předcházející, co bylo v knihovně na Jižňáku a dodnes na tyto výpravy za dobrodružstvím ráda vzpomínám,