Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
cs sk
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Makrobiotický léčebný talíř II.

40%
2 1
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Makrobiotický léčebný talíř II.  Upravit údaje  

Podtitul: aneb nemoc není nepřítel




Nejnovější vydání:
ANAG - 2007
ISBN: 978-80-7263-421-7
Počet stránek: 335
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 0x v oblíbených
v přečtených 1x v přečtených
v knihovně 2x v knihovně
k přečtení 0x k přečtení
právě čte 0x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
ANAG (2007) 978-80-7263-421-7 335

Jak titul napovídá, i jídlem se dá léčit. Své o tom ví autorky Dagmar Lužná a Dagmar Vránová, které v tomto druhém díle úspěšné knihy přinášejí rady a informace, jak zmírnit či ustálit potíže při chorobách, jako jsou infarkt myokardu, srdeční arytmie a převodní poruchy, angina pectoris, ateroskleróza, centrální mozková příhoda, žilní onemocnění, kardiomyopatie, lupénka a celiakie. Kniha Makrobiotický léčebný talíř II. nenahradí léčbu léky ani odbornou lékařskou péči, dokáže však podat pomocnou ruku a stane se vaším průvodcem.

Členění knihy
Odborná část této jedinečné publikace seznámí čtenáře se zdravotním problémem jako takovým, část praktická navrhne optimální způsob vaření a vhodné suroviny pro dané onemocnění a jeho léčbu, zároveň také konkrétní recepty. Publikace tematicky navazuje na I. díl. (Založil/a: Sedmikráska)

(více)  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Sedmikráska
40% 40% 40% 40% 40%
  7. 3. 2013, 22:43
Nevím, jestli je úplně nejvhodnější doporučovat pacientům s poruchami srdečního rytmu či dokonce s anginou pectoris cokoliv smaženého. Slova z úvodu kapitoly Angina pectoris (str.104):
"Můžeme z něj uvařit vše jako z běžných mas, ať už jsou to guláše, řízky, špízy, karbanátky nebo paštiky." .. jsou i s přihlédnutím k tomu, že jde o náhražku masa z pšeničné bílkoviny, hodně na pováženou. Stejně tak doporučování konzumace čaje (byť zeleného) se mi nejeví v těchto případech jako optimální (přitom v úvodu kapitoly zaznívá doporučení vynechat stimulační látky), a pečené dýně a tofunéza dají nemocnému organismu taky řádně zabrat. Autorky sice zmiňují východiska tradiční čínské medicíny (TČM), ale v konkrétních doporučeních je často zcela ignorují.
Musím říct, že kdysi jsem MARNĚ hledala pomoc se svými zdravotními problémy právě v makrobiotických knihách včetně Makrobiotického léčebného talíře I. a II. Dneska už vím proč, a odpovědi jsem nenašla v makrobiotice (a to ani v knihách od J.Průchové či M.Kushiho), ale v tradiční čínské medicíně.