Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Tvoříme z těsta od jara do zimy

0%
0 0
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Tvoříme z těsta od jara do zimy

Podtitul: Od jara do zimy


Originální název: Tvoříme z těsta od jara do zimy
Poprvé vydáno celosvětově: 2013

Nejnovější vydání:
Machart - 2013
ISBN: 978-80-87517-86-4
Počet stránek: 80
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 0x v oblíbených
v přečtených 0x v přečtených
v knihovně 0x v knihovně
k přečtení 0x k přečtení
právě čte 0x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Machart (2013) 978-80-87517-86-4 80

Nevšední obrazová publikace přináší rady, návody, postupy a spoustu inspirace pro všechny, kteří se chtějí věnovat tvorbě tzv. vizovického pečiva. Převážně obrazová kniha přináší desítky fotografií hotových výrobků i návodné obrazové postupy, jak se ke krásnému výsledku dopracovat. Tzv. vizovické pečivo je obdivuhodná lidová technika, která od svého vzniku, asi od roku 1850, nezměnila materiál ani postup práce. Původně vzniklo z těsta kynutého, kdy se tvary pečiva zapichovaly na vysokých špejlích do vysokých svatebních koláčů, nebo dožínkových chlebů a magicky přitahovaly obdarovaným dobré vlastnosti figur. Pro velkou oblibu tvarů, začali pekaři Lutonští ve Vizovicích ve druhé polovině 19. století péci z těsta nekynutého. Zvířátka se tak stávala hračkou pro děti, dárkem. Autorka Miluše Šímová je na slovo vzatou odbornicí na tento druh lidového umění a předává čtenářům své zkušenosti a inspiraci pro vlastní tvorbu. Technologie přípravy těsta není nikterak složitá a do vytváření se mohou zapojit i děti... (Založil/a: Kůstka)

(více)  

Štítky

více  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace