Dějiny udatného českého národa

Hodnocení:       97 %   (hodnoceno: 14x)

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Dějiny udatného českého národa Autor:
Originální název: Dějiny udatného českého národa

Historie / Pro děti

Nejnovější vydání:
Knižní klub - 2003

ISBN: 80-239-0886-3
Počet stránek: 44

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 3x    V přečtených V přečtených: 23x  V knihovně V knihovně: 15x      K přečtení K přečtění: 7x Právě čte Právě čte: 0x

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stran Poznámka
Knižní klub (2003) 80-239-0886-3 44
Skrýt vydání

Tahle "rodinná" knížka, pro děti i dospělé, je určena nejen těm, co nedávali ve škole pozor (dozvědí se překvapivé informace z naší historie), ale i šprtům: ty zase pobaví. Když rozložíme knihu jako harmonikové leporelo, otevře se před námi 9 metrů dlouhá krajina, v níž se odhrávají drobné děje, nejprve ze života pravěkých lovců, pak prvních zemědělců... Zúčastníme se obřadu keltských druidů, utečeme z bitvy mezi Římany a Germány, na Velké Moravě se seznámíme s Cyrilem a Metodějem, dozvíme se pár drbů o Přemyslovcích... bitvu mezi husity a křižáky je lépe sledovat z dálky. Na další dvoustraně číhají loupežníci! Klid na dvoře císaře Rudolfa II. je jen klidem před bouří třicetileté války... a je tu baroko, osvícenství, obrození... uplyne pár dvoustran a století a už nadšeně budujeme socialismus i kapitalismus... Fakta, informace, chronologické tabulky ke všem obdobím nechybí a komiksové textíky a kreslené postavičky umožní hledět na naši minulost a naše předky s humorem, nadsázou a ironií.
(Vložil uživatel: Sharul)

Komentáře ke knize Dějiny udatného českého národa:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Řadit:   Od nejnovejších  |  Dle kvality