Nechtěli jsme na moře
Autor: Arthur Ransome Originální název: We Didn't Mean to Go to Sea Pro děti / Dobrodružné ISBN: 80-7264-066-6 Počet stránek: 315 Nakladatelství: Albatros - 1976 Toužimský a Moravec - 2004
Dětský dobrodružný román Nechtěli jsme jet na moře zachycuje napínavý a nebezpečný příběh skupiny dětí - Vlaštovek (známých z několika předchozích dílů cyklu příběhů o Vlaštovkách, Amazonkách, Dickovi a Dorotce).
Vlaštovky se o prázdninách setkávají s mladým námořníkem Jimem a na jeho plachetnici Skřítek chystají plavbu po řece. Shodou nešťastných okolností je ale Skřítek jen s dětmi na palubě odnesen proudem z přístavu a ocitá se v mlze a větrné bouři na volném moři. Nejstarší chlapec Jan s vědomím odpovědnosti za životy svým mladších sourozenců se v obavě před nebezpečnými mělčinami při pobřeží vydává se Skřítkem na volné moře a děti tak čeká napínavá cesta z Anglie přes Severní moře do Holandska. (Vložil uživatel: Zdenulka)
Komentáře ke knize Nechtěli jsme na moře:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL Elmoro [5. 4. 10, 21:53]
Knihu jsem četl ještě jako malej,takže už je to dost let,ale co si pamatuju tak jsem se bavil hodně. Prostě správná dobrodružná knížka pro děti, tenkrát patřila k mým oblíbeným.