Cujo
Autor: Stephen King Originální název: Cujo Román / Horor / Thriller ISBN: 978-80-7306-375-7 Počet stránek: 262 Nakladatelství: Gemini - 1992 Pavel Dobrovský BETA - 2009
![]() |
V oblíbených: 28x | |
V přečtených: 342x |
Jeho kousnutí je horší než jeho štěkot...
Přichází to velice nevinně, jako vždycky. Veliký přátelský pes Cujo pronásleduje divokého králíka, který spadne do skryté podzemní jeskyně a rozvíří tak spící zlo - krutější než smrt sama. Zděšený čtyřletý kluk vidí, jak se samovolně otvírají dveře jeho šatníku, a křičí při pohledu do démonických krhavých očí, které svítí ze tmy.
Maineské městečko Castle Rock je v zajetí děsivé hrozby...
Stephen King ve svém románu dokazuje, že zlo může nabývat mnoha podob, a napínavý, dynamický děj umocňuje brilantním zachycením psychiky hlavních postav, včetně Cuja.
Komentáře ke knize Cujo:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL irýna [30. 1. 12, 11:39]
moje první kniha od tohoto autora,pomalu ale jistě jsem byla přesvědčena o tom,že musím pokračovat v čedbě knih od mistra Kinga.
UŽIVATEL Mordred [15. 12. 11, 16:37]
Prumerne dilo, ktere zapadne mezi dalsi Kingovi a vicekrat si ho nejspis neprectu. Ale jsem rad, ze to neskoncilo uplnym happyendem, jak by se dalo cekat.
UŽIVATEL Orina [11. 12. 11, 15:27]
Kniha má trochu těžkopádnější rozjezd....lépe řečeno, první polovinu jsem se trochu nudila, ale od poloviny a především finále bylo famózní.
UŽIVATEL Creature [10. 11. 11, 10:25]
Příběh postrádá nadpřirozeno ale o to víc je děsivější. Zvířecí stroj na zabíjení mi příjde jako fantastický námět.
UŽIVATEL soniaf [30. 8. 11, 1:14]
Cujo nepatří mezi typické horory jaké pan King s oblibou píše, přesto je ale děj napínavý a tak reálný, že každý člověk chápe, že se to opravdu může stát. Ke konci jsem byla opravdu napjatá, jak to dopadne a hrozně mě mrzelo, že to dopadlo tak špatně. Na druhou stranu je ale vítaná změna, když nějaká kniha dopadne špatně, protože většina knih končí dobře.
UŽIVATEL ctenarka [11. 8. 11, 19:56]
Máme doma bernardýna...Takže jsem měla dokonalou předlohu. Při začtení do dějě jsem z toho našeho psa začala mít nějaký divný pocit...V knize jsem očekávala nadpřirozeno, které se překvapivě nekonalo, ale vše tak nějak nenápadně gradovalo v docela otřesný konec, který jsem teda já vůbec neočekávala. Byla jsem zděšena a docela jsem to musela rozdýchat -to se přece může stát úplně každému! Působivě napsané,chtělo se mi brečet.
UŽIVATEL Kittykiffy [26. 7. 11, 0:13]
Přečteno jedním dechem! Dokonalé propletení dějů. Kniha, u které jsem se doopravdy bála (i když jsem doma měla jen měsíční štěňátko). Rozhodně ve mně zanechala hluboký dojem.
UŽIVATEL Phoebe_Esteban [18. 7. 11, 8:45]
Napínavý příběh bez nadpřirozena - což mu ovšem nijak neubírá na děsu. Autor vykresluje psychiku hlavních postav, atmosféru hrůzy a děsu a samozřejmě i pocity beznaděje.
Ani tak mu ale nemůžu dát více než 3 hvězdičky, mezi kingovkami je to lepší průměr.
UŽIVATEL DerMahr [15. 4. 11, 9:30]
Naprosto děsivé - mé přivítání do Kingových hororových děl. A po přečtení sem se vrátil ke knihám, po kterých sem byl s náladou na bodem mrazu. Popsání lidské psychiky je neskutečné...
UŽIVATEL Varjohukka [19. 3. 11, 17:19]
Kniha byla velice napínavá, i když jiným způsobem než většina Kingových knih, protože postrádala nádech nepřirozena. To jí ovšem na strašidelnosti a hrůze neubylo, spíše naopak. Mě osobně ale bylo hodně líto toho psa..
UŽIVATEL nenia [6. 1. 11, 15:06]
naprosto otřesná záležitost :-( vůbec jsem si nedokázal představit tu hrůzu a děs, kterou se mi snažil King, jinak mistr řemesla, natlačit do hlavy. Prostě to nefungovalo. Jinak není co dodat.
UŽIVATEL Vojtik69 [6. 11. 10, 11:59]
V knize není žádné nadpřirozeno, což dělá knihu odlišuje od většiny ostatních Kingovek. Ovšem díky tomu je děj ještě hrůzostrašnější, protože čtenář má pocit, že se vše může stát i jemu.
UŽIVATEL Luchan [3. 6. 10, 17:58]
Sice se v tomto románu neobjevují nadpřirozené prvky, nicméně o to je děsivější, že se něco takového třeba může stát. Brilantní dílo S.K., skvěle napsané, vtáhne do děje.
UŽIVATEL Elmoro [6. 4. 10, 11:35]
Od téhle knihy jsem toho moc nečekal,ale byl jsem velmi mile překvapen. Příběh je sice bez nějakého nadpřirozena, ale je napínavý, s hlavní zápornou postavou v podobě velkého vzteklého psa, kterého vám ke konci možná bude i trochu líto. Vážně jsem se nenudil.