Carrie
Autor: Stephen King Originální název: Carrie Román / Horor / Thriller ISBN: 978-80-7306-318-4 Počet stránek: 176 Nakladatelství: Laser-books - 1992 Pavel Dobrovský BETA - 2007
Děj prvního románu mistra horroru se odehrává mezi americkými teenagery. Hlavní hrdinka je nešťastná, neatraktivní dívka, pronásledovaná svými vrstevníky a tyranizovaná matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie v sobě neočekávaně odhaluje paranormální schopnosti a malé, klidné městečko Chamberlain se stává jevištěm děsivých událostí...
Komentáře ke knize Carrie:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL stavos [1. 1. 12, 21:17]
Kniha mě zaujala, příběh je poutavý. jedinou chyboou je, že už od samého začátku čtenář ví, co se stalo, a jenom odkrýváme, jakým způsobem a co k tomu vedlo...
UŽIVATEL Lenka R. [28. 12. 11, 10:29]
První kniha od Kinga, kterou jsem četla - a díky ní jsem objevila kouzlo knih od tohoto autora. Úplně mě nadchla - i když je pravda, že když jsem si přečetla další jeho knihy, tahle se mi jevila spíše jako slabší. Ale opět - naprosto prožitá kniha, kterou prostě musíte dočíst a cítíte nejen s hlavní hrdinkou, ale i s lidmi okolo. Styl knihy - rozhovory, novinové články - prostě máte pocit, že se to snad muselo opravdu stát. Nečetla jsem jí jen jednou a myslím, že si jí klidně otevřu znovu.
UŽIVATEL Creature [30. 11. 11, 20:54]
Tato kniha je nadčasová: takovéhle nemastné neslané dívky tu budou vždy - asi s vyjímkou telekineze...
UŽIVATEL TajemnaM [22. 11. 11, 11:52]
První kniha od Kinga, díky které si získal fanoušky a pro mě ale až čtvrtá kniha, kterou jsem od něj četla. takže po To, Holčičce a Nezbytných věcech jsem byla trošku zklamaná. Je tam vidět to "mladí" (myslím spisovatelské) a přeci jenom pár věci zde nesedí. Ovšem stejně se mi to líbilo, i když ne tak moc, jako ostatní.
UŽIVATEL King [21. 10. 11, 9:27]
Na téhle knížce je pozitivum hlavně to, že se ani ne do dvouset stránek vešel působivý příběh. Sice se to dá přečíst v podstatě naráz, ale stejně se u toho dá dobře zabavit a prožít několik napínavých chvilek. I když na ně musíte čekat a objeví se až k úplnému konci!
UŽIVATEL zichisek [12. 10. 11, 11:20]
I když na tuto knihu slyším celkem dost negativ,tak mě osobně se moc líbila.Bylo to trošku něco jiného,ale bylo to chytlavé.
UŽIVATEL thereskaaaaa [28. 9. 11, 23:37]
Souhlasím s VERA SILENT.. Tato knížka mě bohužel nezaujala tolik, jako ostatní Kingovky :( Snad je to tím, že byla jeho první..?
UŽIVATEL ronynka [5. 9. 11, 1:14]
Jak uz psalo nekolik predemnou - poutavy pribeh, chudak holka, ktera nema moc stesti na spoluzaky a matku. Nakonec preci jen vsechno vyresi po svem. Moc pekna knizka :-)
UŽIVATEL Marička [23. 8. 11, 12:12]
První kniha od Kinga, kterou jsem přečetla celou. Nedalo se od ní odtrhnout, ale výsledný efekt byl negativní. Celá kniha je v podstatě o menstruaci a je plná nechutných scén, které nechápu, jak mohly někoho napadnout. Neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit.
UŽIVATEL Vera Silent [21. 7. 11, 13:24]
Carrie má jak vidím výborné hodnocení, tak jí na procentech neubere, když budu bez okolků upřímná. Mě se tahle Kingova prvotina nelíbila. Za prvé není napsána (logicky) tak vytříbeným stylem, takže bych nad ní radostí neskákala, a potom mi přijde příliš plná krve a málo pracující s duševní atmosférou. Je to styl: povraždíme co nejvíce lidí banálním krvavým způsobem a máme dobrý horor, který mě nesedí.
UŽIVATEL Phoebe_Esteban [18. 7. 11, 8:48]
První kingovka, klasika. Úžasný psychologický román s prvky nadpřirozena. Zaujal mě i vyprávěčský styl, který probíhal jako reportáž a dával tak příběhu jakýsi nádech reality.
UŽIVATEL J. K. Lister [15. 5. 11, 12:32]
Podle mne je to asi jedna z nejlepších knih, kterou S. King napsal. Zavrhovaná dívka,
obdařena telepatickými schopnostmi, která ukáže svým přiblblým soukmenovcům naprosté
peklo, za to, že ji zavrhovali.
peklo, za to, že ji zavrhovali.
UŽIVATEL Trina1 [5. 5. 11, 16:39]
Tohle byla moje první knížka od Stephena Kinga. Nikdy mě nenapadlo číst jeho knížky, mám ráda detektivky, ale horory moc ne. Přesto jsem zkusila si Carrie přečíst. Nemohla jsem se od ní odtrhnout - je skvělá. Stephena Kinga přiřazuji k dalším mým oblíbeným autorům.
UŽIVATEL JayCZ [2. 4. 11, 23:48]
Jakmile jsem knížku začal číst, ihned jsem se do ní ponořil. Dlouho jsem přemýšlel, co o této knize napsat, ale nakonec mi nezbyde nic jineho, než jen prostě napsat: ,,paráda"!
UŽIVATEL Eumenida [13. 2. 11, 18:45]
Carrie je jedna z nejlepších. Útlá knížka, silný příběh. Paradox? Přestože vlastně prozrazuje dopředu děj, příběh se čte jedním dechem, je strhující. Carrie mi bylo líto, vlastně to byla chudák holka. Matka cvok a spolužáci hajzlíci. Neměla nikoho, na koho by se obrátila. A pak, když bylo všechno na cestě k zlepšení, přišel ten přiblblý vtípek, který zafungoval jako pověstná kapka, která přeteče. Takže ukončení Carriina působení bylo jen logickým vyústěním.
Osobně bych dala 100%.
Osobně bych dala 100%.
UŽIVATEL Honzy [29. 1. 11, 14:30]
Od této knihy jsem neočekávala vůbec, ale opravdu vůbec nic jelikož to je jedna z prvních Kingových napsaných knih(ještě před ní napsal Dlouhý pochod, Running man a Vztek)... Po chvíli jsem se ale do knihy tak neuvěřitelně ponořil, že jsem poznal, že v Kingovy byl talent vždycky. Carrie byla skvěle vyzobrazená šikanovaná dívka, které jednou "ruply nervy" a lidé z celého města toho později litovali a tvrdě za své špatné činnosty vůči ní zaplatilo. Carriena matka byla rovněž skvěle vymyšlená a myslím, že nikdo z nás by takovou matku nechtěl:) Dokonalé popsání posledních 50ti stránek. Jedna z prvních a zároveň nejlepších knížek..!
UŽIVATEL Scotia [2. 1. 11, 18:13]
Carrie jsem četla až po mnoha Kingových dílech a příjemně mě překvapila, protože jsem od ní jako od prvotiny moc nečekala. Autor mě ( ostatně jako vždy) okamžitě vtáhl do děje a nepustil do konce. Sice nepatří mezi Kingovi nejlepší, ale rozhodně stojí za přečtení.
UŽIVATEL Galeana [20. 7. 10, 21:26]
Kinga ráda nemám, ale tahle knížka je výjimka. Možná je to tím, že je to prvotina a není tudíž typicky "kingovská". Přijde mi ovšem, že nedokáže s Carrie soucítit...škoda
UŽIVATEL Ghoulman [10. 7. 10, 22:43]
Carrie mě bohužel zas až tak moc nezaujala. Ovšem nepovažuji to za něco šokujícího, koneckonců jedná se o Kingovu prvotinu a je zde poznat, že King ještě není zcela vypsaný a že si ještě formuluje styl. Dobrá záležitost, já ale upřednostňuji jiné záležitosti z mistrovi dílny...
UŽIVATEL Lennie [20. 6. 10, 10:06]
Dokonalá. Carrie jsem přečetla za jedno odpoledne a naprosto mě pohltila - příběh, napětí, skvělé charaktery a dokonalý závěr...prostě King :) A upřímně musím říct, že to je jedna z mál knih, která byla i hezky odražena na filmovém plátně :)
UŽIVATEL Piinkpet [8. 3. 10, 20:41]
Skvělá knížka, moje první Kingovka (: