Lisey a její příběh
Autor: Stephen King Originální název: Lisey's Story Román / Psychologické / Thriller ISBN: 978-80-7306-308-5 Počet stránek: 464 Nakladatelství: Pavel Dobrovský BETA - 2007
Lisey Landonová je vdova po slavném spisovateli Scottu Landonovi, nositeli mnoha literárních cen. Když se Lisey konečně po dvou letech od manželovy smrti pustí do vyklízení Scottovy pracovny, uvědomí si, jak velký kus jeho minulosti (a vlastně i minulosti, kterou prožili spolu), vytěsnila z paměti. Proč tomu tak bylo? Co ji donutilo spustit mezi přítomností a časem minulým neprodyšnou purpurovou oponu?
Teprve když se na scéně objeví šílenec a násilník Dooley, musí se Lisey vydat po stopách vlastních vzpomínek a zjistit, co to před sebou ukrývala. Tu cestu, kterou pro ni nachystal zemřelý manžel, musí podniknout - jinak nepřežije.
Lisey a její příběh, na první pohled historie obyčejného manželství, je strhující román napěchovaný silou a něhou, krvavý a zároveň nádherný.
Komentáře ke knize Lisey a její příběh:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL kamie [12. 9. 11, 17:50]
Fajn záležitost. Jak již bylo řečeno, pomalý nástup a následně neustálé vynahrazování.
Nejlepší pro mě byly návratové scény, nutnost zorientovat se ve třech časových rovinách zaprvé vyžaduje pozornost, a zadruhé množí náhledy na jednu situaci, vzpomínku. King vedle sebe zajímavě staví vztah mezi bratry a vztah mezi sestrami, oba činí kouzelné.
Kingovky jsou pro mě ponořovací knihy. Návrat k příběhu. Ta chvíle, kdy se na sedačce cestou vlakem zrodí zcela nový svět, okolní tváře zmizí a vy společně s knihou vytvoříte neskutečně silné magické pole.
UŽIVATEL Albi [16. 6. 11, 13:05]
Knížka neuvěřitelné hloubky. Byla ta první, co jsem od Kinga kdy přečetla a věřím, že nejspíš bude i jednou z posledních. Velmi vymazlená psychika Lisey samotné a naprosto neodolatelný děj. Knížka, která mi tolikrát pomohla vyrovnat se s odchodem několika lidí. Nádhera! Skvost!
UŽIVATEL Sabins [5. 12. 10, 16:44]
Tato kniha je plná fantazie, a proto by některé fanoušky mistra hororu mohla odradit. Je pravda, že kniha je na začátku hodně táhlá a zabývá se minulostí ze začátku nezajímavého vztahu spisovatele Scotta Landona a Lisey. Když se ale pročtete ke konci knihy, nabídne se vám zajímavý a skutečně dokonale vykreslený vztah Lisey ke Scottovi. Hlavní myšlenkou knihy je navíc hrůzný a odstrašující příběh malého desetiletého Scotta a jeho šíleného otce. Ikdyž mě ze začátku kniha svým dějem odrazovala, musím se mistrovi v duchu omluvit za svůj předsudek. Nikdy bych nevěřila, že někdo dokáže tak skvěle propojit minulost s přítomností!
UŽIVATEL Žížala [30. 11. 10, 20:33]
už je to dlouho, co jsem četla tuhletu knížku a musím říct, že z nových Kingových knih je tohleto rozhodně ta z nejlepších :) Postrašila, pobavila, tak jako správná knížka :) Taky jsem ji začala číst jako oddychovku a myslela, že se na to po 50. stránce vykašlu, ale jelikož to mělo dlouhý rozjezd (jako všechny Kingovky xD), tak se ale potom nějak vyvinulo a začalo to být zajímavé, a najednou jsem se od toho nemohla odtrhnout :) Rozhodně jedna z "hezčích" Kingovek :) !
UŽIVATEL skjaninka [13. 4. 10, 17:08]
Túto knihu som začala čítať pomaly, po pár stránkach, len ako oddychovku, ale čím hlbšie som som sa dostávala do príbehu, tým menej som sa od nej šla odtrhnúť.
Asi preto, že zo začiatku som sa trošku strácala, ale po tom správnom vniknutí do deja sa mi to začalo páčiť viac a viac.
Napriek tomu, že je to thriller, pri čítaní kapitoly "Lisey a Amanda" som sa musela smiať nahlas... :-)