Mlha

Hodnocení:       83 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
Mlha Autor: Stephen King
Originální název: Skeleton Crew

Povídka / Horor

ISBN: 978-80-7306-297-2
Počet stránek: 552

Nakladatelství:
Pavel Dobrovský BETA - 2007

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 25x      V přečtených V přečtených: 210x      V knihovně V knihovně: 46x      K přečtení K přečtění: 45x

Supermarket se stává posledním útočištěm lidstva v boji s mimozemskými vetřelci... výlet na půdu se proměňuje v cestu do pekla... řidička objevuje vpravdě děsivou zkratku do ráje... idylické jezero může být domovem bezbřehého zla... a opuštěný ostrov se stává svědkem toho neúděsnějšího boje o přežití, jaký kdy člověk vedl.
Ve vynikající sbírce dvaadvaceti povídek Stephen King opět čtenářům poodhaluje temná zákoutí své jedinečné fantazie...

Povídky:
- Mlha (The Mist)
- Zde jsou tygři (Here There be Tygers)
- Opice (The Monkey)
- I povstal Kain (Cain Rose Up)
- Zkratka paní Toddové (Mrs. Todd's Shortcut)
- Jaunt (The Jaunt)
- Kšeft na svatbě (The Wedding Gig)
- Paranoia: Zaklínadlo (Paranoid: A Chant)
- Prám (The Raft)
- Textový procesor bohů (Word Processor of the Gods)
- Muž, který nepodával pravici (The Man Who Would Not Shake Hands)
- Plážový svět (Beachworld)
- Obraz smrtky (The Reaper's Image)
- Nona (Nona)
- Pro Owena (For Owen)
- Nezmar (Survivor Type)
- Náklaďák strejdy Otta (Uncle Otto's Truck)
- Ranní rozvážky (Morning Deliveries)
- Bourák: Příběh z prádelny (Big Wheels: A Tale of the Laundry Game)
- Babička (Gramma)
- Balada o pružné kulce (The Ballad of the Flexible Bullet)
- Úžina (The Reach)

Komentáře ke knize Mlha:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

UŽIVATEL ellliesa [26. 12. 11, 22:03]
Poprvé jsem Mlhu viděla jako film, ale ten mě natolik zaujal, že jsem knihu musela otevřít. Nicméně musím říct, že kniha je mnohem působivější .. než King prozradí, co číhá venku.. závěr parádní. Prostě kniha, která MÁ atmosféru. Stejně jako film.
UŽIVATEL Eso [22. 4. 11, 23:04]
Tak Mlha jako stěžejní povídka mě bavila, dokud King neprozradil, co tam venku vlastně je. Za přečtení určitě také stojí Prám. Je podobný Mlze svým béčkovým námětem a také skvěle čtivý. Nejlepší pro mě byly Jaunt a Opice. No a pro toho, koho zrovna pálí svět, je ideální I povstal Kain.
UŽIVATEL Žížala [30. 11. 10, 20:30]
Výběr povídek od Kinga, podle ěm dost dobrý, , nejlepší jsou (dle mého názoru) Nezmar , Nona, Raní rozvážky, Textový procesor bohů, Opice a Prám. Mlhu jsem ještě, bohužel, nestačila přečíst, ale jestli bude kvalitní jako druhá část knihy, tak se mám rozhodně na co těšit :). Jasně, takhle kniha má dost much, ale oproti povídkovému výběru za soumraku je jedinečná.
UŽIVATEL Žížala [30. 11. 10, 20:28]
UŽIVATEL Elmoro [9. 4. 10, 0:07]
Mlhu jsem prvně viděl jako film. Jak už to tak bývá, kniha je o něco lepší. Je to sice trochu kratší něž jsme u Kinga zvyklí,ale vůbec to nevadí, zkrátka mě to bavilo. Po Mlze je zde ještě spousta dalších krátkých příběhů, ale abych řekl pravdu, tak ty mě nezaujali už vůbec a tak jsem jich četl jen pár. Některý mi přišli tak stupidní, že bych ani nevěřil že jsou od Kinga.