Noční můry a snové výjevy 1: Dolanův cadillac

Hodnocení:       75 %   (hodnoceno: 115x)

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

BETA Dobrovský - 2004

ISBN: 80-7306-129-5
Počet stránek: 320

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 10x    V přečtených V přečtených: 188x  V knihovně V knihovně: 33x      K přečtení K přečtění: 23x Právě čte Právě čte: 0x

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stran Poznámka
BETA Dobrovský (2004) 80-7306-129-5 320
Skrýt vydání

Z odpadu umyvadla v koupelně vykoukne prst a zaútočí. Zuby na klíček z obchodu se suvenýry se promění v krvežíznivého dravce. Dálnice v Nevadské poušti pohřbí luxusní cadillac i s jeho majitelem. Americká letiště terorizuje upír s pilotním průkazem a špičky tenisek vykukující zpod dveří kabinky na toaletě neznamenají, že nohy v nich patří živému člověku. A Janis Joplin by na vás už dávno neměla promlouvat z reálu, tím méně vám proslulým chraplákem nabízet účast na koncertě pekelně dobré kapely...
Podle Kinga hororová povídka má být něco jako zlý pes ze skládky, který vás kousne, když se k němu přiblížíte moc blízko. Tyhle povídky koušou důkladně, jak už to strach a napětí dokážou, ale autor se vám za to rozhodně nepůjde omlouvat. Správně předpokládá, že právě riziko kousnutí je jedním z důvodů, proč jste si jeho knížku vybrali.
Povídky uveřejněné v této knize jsou první polovinou rozsáhlého povídkového souboru, který na začátku devadesátých let v USA vyšel pod názvem Nightmares & Dreamscapes. Druhou polovinu vydalo nakladatelství Beta pod názvem Pátá čtvrtina.

Povídky:
- Dolanův cadillac (Dolan's Cadillac)
- Konec celé patálie (End of the Whole Mess)
- Nechte dítek jití ke mně (Suffer the Little Children)
- Noční letec (The Night Flier)
- Taťka (Popsy)
- Přerůstá vás (It Grows on You)
- Zuby (Chattery Teeth)
- Věnování (Dedication)
- Prst (The Moving Finger)
- Tenisky (Sneakers)
- Víte, že tam mají pekelně dobrou kapelu? (You Know They Got a Hell of a Band)

Komentáře ke knize Noční můry a snové výjevy 1: Dolanův cadillac:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Řadit:   Od nejnovejších  |  Dle kvality
Barabura
UŽIVATEL Barabura - 9. 9. 2012, 14:53
První povídka byla výborná. Nechte dítek jíti ke mně, Zuby, Tenisky a Víte, že tam mají pekelně dobrou kapelu se mi taky líbily. Zbytek spíš ne. King má u povídek takovou řekla bych extrémistickou úspěšnost. Buď je to extrémně dobrý nebo extrémně blbý.
VerenaLord
UŽIVATEL VerenaLord - 25. 2. 2013, 23:27
Nejsem zastáncem Kingových příběhů, některé se mi líbí, ale celkově většinou ne. Bohužel.. Pro jeho nadání jsem zásadně pro romány, kde se může děj a charakteristiky plně rozeběhnout. Každopádně, když už, tak Konec celé patálie super, Dolanův cadillac ušel.. zbytek jsem moc neocenila.
G8
UŽIVATEL G8 - 18. 1. 2013, 11:40
Pro mě ne až tak silná sbírka. Celé knize suverénně dominuje Dolanův cadillac, pak je tu pár Kingových oblíbených zábavných skečů jako jsou Zuby a Prst, poměrně solidní Přerůstá vás a zbytek celkem šeď.
Raggen
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
UŽIVATEL Raggen - 14. 7. 2012, 13:15
Moc povedený soubor povídek z nichž mě některé úplně unesly a u některých jsem si říkala, že už je to moc fantasmagorní... Moc se mi nelíbil Taťka ani Noční letec (nějak nemám celkově ráda upírskou tematiku) ale zbytek byl ucházející...
Creature
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
UŽIVATEL Creature - 30. 11. 2011, 21:04
Dolanův cadillac jsem četla cestou do Teplic a přemýšlela jsem jestli by se něco takového dalo udělat na české silnici? Ne... Byla jsem nadšená ze všech povídek ale Prst mě odzbrojil. Bála jsem se chodit na záchod, protože hned vedle máme umyvadlo..
King
UŽIVATEL King - 21. 10. 2011, 18:23
Povídky mám velice rád a tady jsem si ve většině případů přišel na své. Dollanův Cadillac, Konec celé patálie, Nechte dítek jíti ke mně, Přerůstá vás, Zuby, Věnování, Prst a Víte, že tam mají pekelně dobrou kapelu byly bezkonkurenční. Zbytek ušel, ale neoslovil mě až tolik. Přesto si čtyři hvězdičky tahle polovina zaslouží.
nenia
UŽIVATEL nenia - 11. 1. 2011, 13:03
Úvodní povídka mne velice zaujala, ale ten zbytek už byl jaksi plochý a působil jako vycpávka. U Taťky jsem čekal co se z toho vyklube, ale byl jsem zklamaný. Kingovy krátké povídky, vyjma několika, mě prostě neberou za srdce...