MISERY

Hodnocení:       92 %

Hodnotit tuto knihu a provádět další akce můžete po přihlášení
Misery

Počet stránek: 326

Nakladatelství:
Pavel Dobrovský BETA - 2003
V oblíbených V oblíbených: 38x      V přečtených V přečtených: 132x

Román Misery patří mezi nejznámější a nejzdařilejší thrillery vzešlé z dílny Stephen Kinga. Hlavní hrdina Paul Sheldon je autorem romantických příběhů o krásné Misery. Osudovou náhodou Paula po těžké havárii najde jeho nejoddanější čtenářka, bývalá ošetřovatelka Annie Wilkesová. Ta z něj ve svém odlehlém domě učiní nedobrovolného pacienta. Během svérázného "léčení" ho přiměje, aby psal pokračovaní Miseryiných příběhů podle jejích představ. Díky Anniiným šíleným donucovacím metodám prožívá Paul tvůrčí období, jehož hrůzu by si nedokázal představit ani v nejbujnější fantazii a o jehož konec se dramaticky zaslouží i tým policistů, kteří po něm pátrají.
Stephen King v tomto děsivém příběhu dokázal mistrně vyvolat atmosféru strachu a vytvořit přesvědčivé postavy, okořenit text suchým sarkasmem a doplnit ho autentickými postřehy ze zákulisí spisovatelského procesu. Podle proslulého románu vznikl neméně slavný film Misery nechce zemřít.

Komentáře ke knize Misery:

KOMENTÁŘE

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení
UŽIVATEL JARIN [24. 8. 10, 12:12]
Dovolím si nesouhlasit s KittyMitty....Pro mě byla tato kniha nejnapínavější, jakou jsem kdy v životě četl.. Pokud znáte někdo knihu s větším napětím, tak sem s ní :-)
UŽIVATEL KITTYMITTY [23. 8. 10, 22:33]
Vlastně tohle byla knížka, kterou jsem se rozhodla po dlouhé době od Kinga půjčit a skutečně mě HODNĚ zklamala. Nezábavné, nenapínavé. Vlastně jsem četla už jen proto, abych se zjistila, jestli v tom přeci jen něco nenajdu. A (bohužel) jsem nenašla.
UŽIVATEL CAMBOGE [4. 7. 10, 11:34]
Skvělá kniha.!!! doporučuji přečíst všem co mají rádi horory!:)) a chtějí zažít chvíle plné napětí, vzrušení a strachu.
Tato kniha se Kingovi moc povedla..už jsem ji četla několikrát.
UŽIVATEL LENNIE [20. 6. 10, 10:09]
Moje první Kingovka, takže k ní mám tak trochu melancholický vztah (pokud lze mít melancholický vztah k hororu :)) Hlavní hrdinku jsem upřímně nesnášela, hrdiny mi byo hrozně líto a nečekala jsem, že to dopadne tak, jak to dopadlo :)
UŽIVATEL ELMORO [9. 4. 10, 0:16]
Tak tohle byla naprostá paráda. Někdy je pro mě takovýhle thriller mnohem víc napínavý, než různé horory s dávkou nadpřirozena. Annie Wilkesovou budete v průběhu čtení tolik nenávidět, že její konec ve vás vyvolá slastný pocit.
UŽIVATEL TEKTEK [10. 3. 10, 1:27]
Prostě napínavý příběh, ve kterém dokážete tak nenávidět hlavní zápornou postavu až se ke konci děje dostanete do pozice fanouška nějakého boxu a s pocitem úlevy sledujete jak Misery dostává kapky. Jinak občas až hororový děj je okořeněn opravdu slušnými hláškami obou hlavních postav, u kterých se nejde nezasmát.