Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Zdraví v ohrožení

97%
5 7
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Zdraví v ohrožení

Podtitul: Hořká pravda o bílém cukru


Originální název: Zdraví v ohrožení
Poprvé vydáno celosvětově: 2013

Nejnovější vydání:
Eminent - 2013
ISBN: 978-80-7281-464-0
Počet stránek: 240
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 0x v oblíbených
v přečtených 10x v přečtených
v knihovně 6x v knihovně
k přečtení 4x k přečtení
právě čte 2x právě čte
si přeje 1x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Eminent (2013) 978-80-7281-464-0 240

Kniha od MUDr. Josefa Jonáše (kromě jiných autora bestsellerů Křížovka života, Tajenky života, Detoxikace či Jonášova kuchařka pro zdraví) a autora Jiřího Kuchaře je u nás mimořádným počinem v oblasti zdraví.

Ačkoli nás zažité stravovací zvyklosti nebo reklama, zaměřená zejména na těhotné ženy, matky s malými dětmi, mládež, seniory nebo sportovce, přesvědčují o opaku, skutečnost je mnohem horší, než byste očekávali. Tato kniha přináší velmi hořkou pravdu o průmyslově vyráběném rafinovaném cukru. Je určena lidem, kteří chtějí poznat všechny neblahé důsledky jeho konzumace, zbavit se svojí závislosti na něm a doslova tak zachránit svoje ohrožené zdraví. Stejně tak je velmi užitečná pro nemocné i lidi, jenž po léta bezúspěšně bojují s nadváhou a únavou.

Na základě desítek vědeckých studií z celého světa a dlouholeté bohaté praxe MUDr. Josefa Jonáše ukazuje, že rafinovaný cukr je viníkem celé řady problémů, od akné, zubního kazu, cukrovky, ztučnění jater, infarktu myokardu, gynekologických potíží a osteoporózy, až po nádorová onemocnění a mozková poškození, včetně chronického nedostatku vitaminů a důležitých minerálů.

Vedle varování nabízí především řešení, jak se zbavit cukerné závislosti a jak lze průmyslový cukr v jídelníčku nahradit. Nepochybně budete překvapeni bohatostí přírodních látek, které vám mohou posloužit jako cenná životní inspirace. Tato mimořádná a svého druhu naprosto ojedinělá publikace přináší i jednoduchá a přitom účinná stravovací doporučení, která mohou netušeným způsobem upevnit vaše zdraví. (Založil/a: Kůstka)

(více)  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Richie
80% 80% 80% 80% 80%
  3. 9. 2016, 9:13
Výčet všech zdravotních problémů, které současná nadměrná konzumace rafinovaného cukru přináší, by měl přimět každého, aby se snažil příjem cukrů omezit. Bohužel jsme dost často oběťmi potravinářské lobby, takže tato snaha vůbec nemusí být jednoduchá. Cukr je droga, přináší obrovské zisky, a tak ho najdeme dnes všude - je součástí skoro všech potravin. Zdraví není důležité, důležitý je zisk.
Je záslužné, že se autoři tento problém pokusili popsat - a podařilo se jim to velmi dobře.
Snad mi jen trochu vadilo, že je v knize málo doporučení (nebo jsou poněkud nepřehledná), jak a čím rafinovaný cukr nahradit. Tyto rady ale zřejmě obsahuje další kniha autorů - Jak chutná štěstí. 75%
Kočka modrá
  12. 12. 2013, 11:02
Nevím, jestli mne tato kniha víc šokovala svým obsahem, nebo tím, jak precizně je zpracovaná. Autoři na ní pracovali dlouhou dobu a zaujalo mne, že téma je například v zahraničí velmi diskutované, a u nás se řadí k šarlatánství a konspiračním teoriím.
Zmiňovaný návod na zbavení se cukerné závislosti je dokonalý, ale také ne růžový a je zřejmé, že to je běh na dlouhou trať. Po přečtení této knihy určitě přehodnotíte svůj vztah k cukru a začnete se více zajímat o složení toho, co jíte.