Pytel kostí
Autor: Stephen King Originální název: Bag of Bones Beletrie / Horor ISBN: 80-86278-54-9 Počet stránek: 500 Nakladatelství: Pavel Dobrovský BETA - 2000
Ústřední postavou tohoto románu je spisovatel Mike Noonan. Ztratil tragicky ženu a s ní i nenarozené dítě. O to urputněji se ujme mladé ženy Mattie, která ovdověla a jejíž movitý tchán jí chce připravit o dcerku. Po celou tu dobu je trýzněn nočními můrami a jeho dům se mění v čím dál tím záludnější past. Je na vině Noonanova žena, která mu zatajila, že čeká dítě, či někdo, kdo bydlel v domě kdysi dávno?
Odpověď je skryta v umně provázaném ději, jenž spojuje horor s love story a nalézá přirozené řešení v propojeném osudu děvčátek, jejichž jména začínala, či měla začínat písmenem "K".
Komentáře ke knize Pytel kostí:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL vladislaus [28. 10. 11, 14:21]
I dle mého názoru nudná a příliš dlouhá kniha. Jak vidím někteří čtenáři byli nadšeni, asi není toto čtení pro každého.
UŽIVATEL ronynka [5. 9. 11, 1:08]
Knížka po ktere mam trvale nasledky, nedokazu se koupat v rybnice, jezere a kdekoli, kde si nevidim na nohy :-) Nazacatku je trosku utahana, ale je treba se vzit do role Mika. Az knizku prectete, dojde vam, jaky je to perfektni pribeh :) Behal mi mraz po zadech.
UŽIVATEL Vera Silent [21. 7. 11, 13:16]
Pytel kostí je možná delší než by bylo nutné, ale pokud vás chytí ta atmosféra, tak to nebude problém. Čte se to příjemně, dobrý vypravěčský styl, záležitost s duchy možná trochu moc dramatická v závěru, ale jinak originální čtení.
UŽIVATEL J. K. Lister [15. 5. 11, 13:00]
Stejně jako Nespavost i Pytel kostí je průpměrné zbytečně zdlouhavé nudné vyprvávěni,
než dojde k rozuzlení, že hrdinova mrtvá žena měla cosi společného s duchy, kteří
se stali obětmi jedné dávné tragédie.
se stali obětmi jedné dávné tragédie.
UŽIVATEL lusenda [3. 5. 11, 9:09]
Hm..."Kingovky" mám úplne najviac rada, no táto kniha je troška ... nudná? Predokladateľné, dosť fádne...miestami mi síce behal mráz po chrbte, no možem povedať, že u ostatných jeho kníh to bolo omnoho častejšie.
UŽIVATEL Žížala [30. 11. 10, 20:24]
Kinga mám dost ráda, četla jsem od něj už nejmíň 7 knížek ale Pytel kostí nějak nebyl mým šálkem čaje. Třeba Mlhu nebo Čtyři po půlnoci jsem přečetla jedním dechem, ale Pytel kostí se mi zdál příliš utahaný, až možná moc takový...neKingovský, nebo jak to říct. Ten konec to víceméně zachraňuje (posledních asi 150 stránek) ale i tak..Rozhodně to není špatná knížka, ale...něco tomu chybí. Něco dost zásadního.
UŽIVATEL Honzy [15. 9. 10, 18:19]
Konečné rozuzlení? Luxuuuus! Celá kniha by se u někoho dala označit za zdlouhavou a nepoutavou. Mě ovšem uchvátila hned od začátku a prožíval jsem trápení hlavního hrdiny společně s ním. Skvěle promyšlené, jak už jsem řekl na začátku. Občas mi po zádech přeběhla zima a to se u mě u knížek nestává!
UŽIVATEL Tyet [14. 3. 10, 18:06]
jedna z nejlepších Kingových knih