Temná věž II. - Tři vyvolení
Autor: Stephen King Originální název: The Drawing of the Three Román / Fantasy / Horor ISBN: 80-86278-32-8 Počet stránek: 426 Nakladatelství: Pavel Dobrovský BETA - 1999
Jak už napovídá název, v tomto svazku plní Roland příkazy orákula z dílu prvního, vybírá si tři osoby, bez nichž by svůj úkol nikdy nesplnil. Při výběru se propadne do naší současnosti, dveřmi na mořském břehu vkročí do USA osmdesátých let a "prožívá" jej očima feťáka Eddieho. Jake z Pistolníka, kterého si Roland zabitím teprve teď transformuje do svého světa, patří k tajemství knihy.
Tři vyvolení jsou po Pistolníku druhou knihou z celkem sedmi knih, které tvoří dlouhý příběh nazvaný Temná věž. Děj celé série se odehrává v neobyčejném světě, zaplněném ohromujícími vizuálními obrazy a nezapomenutelnými postavami. Temná věž se nepodobá ničemu, co jste zatím četli. Do rukou se vám dostává vizionářský příběh Stephena Kinga, magická směs fantasie a hororu, který může být i jeho vrcholným dílem.
Připojte se proto k výpravě za nedostižnou Temnou věží.
Komentáře ke knize Temná věž II. - Tři vyvolení:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL kingmaker [27. 12. 11, 14:17]
Tenhle díl není propracovanější, neni lepší, chybí mi filozofický nadhled Pistolníka a z Rolandova světa se trochu vytratilo tajemství. Jedno plus ale tahle kniha má-je čtivěší. Je to především tím, že King přenesl většinu děje z tajemného světa (ten se smrskl na jednu dlouho pláž) do New Yorku padesátých a osmdesátých let. A to je jeho parketa, v tom je silný a v tom si věří. Má na to právo, protože on v tom opravdu dobrý je.
UŽIVATEL Creature [10. 11. 11, 8:07]
Myslela jsem si jak je bezcitný ale teď má ten bručoun společníky a zacgránil toho kluka co ho předtim nechal spadnout.
UŽIVATEL LuciusWlk [2. 11. 11, 20:38]
Po poněkud vlažnější první knize, jsem rád, že jsem dal dalšímu dílu šanci. Tři vyvolení mě vtáhly do děje a má zvědavost má vzestupnou křivku. Doufám, že i série Temná věž si udrží zatím slibnou vzestupnou tendenci :)
UŽIVATEL Ailees [24. 6. 11, 21:37]
Skvělé pokračování vynikajícího prvního dílu. Perfektní je především zpracování všech tří (čtyř, pěti?) charakterů postav, které na Rolanda čekají za jednotlivými dveřmi. A začátek na pláži? No, každopádně nedoporučuji číst slabším povahám po půlnoci :)
UŽIVATEL eddiedean [15. 3. 11, 10:54]
Kniha nadupaná akcí napětím a smrtící zápletkou, charaktery postav jsou obnaženy až na dřeň...muj nejoblíbenější díl celé ságy. Taky jste po dočtení neměli zrovna chuť na humra? :)
UŽIVATEL Flynn [28. 1. 11, 9:09]
Jak jsem psal u Pistolníka, že nejsem spokojený na 100%, tak u Třech Vyvolených jsem byl spokojený na 10000%. Jakmile Roland otevřel první dveře, stal jsem se otrokem knihy a četl ji v každé chvíli, kdy jsem měl možnost. Skvělá kniha a její poslední třetina je neskutečně napínavá.
UŽIVATEL JayCZ [15. 1. 11, 13:40]
Po přečtení Pistolníka jsem hned zašel do knihovny pro další pokračování. Doufal jsem, že tato kniha bude minimálně stejně kvalitní, jako Pistolník. Ale ukázalo se, že je lepší, než díl první. Od chvíle, kdy se Eddie seznámil s Rolandem jsem nemohl knihu odložit. Pan King dokazoval na každé straně, že jeho přijmení mluví za vše ;)Myslel jsem, že lepší už to být nemůže, ale poslední třetina knihy? Na to nikdy nezapomenu. :)
UŽIVATEL nenia [11. 1. 11, 13:16]
Bohužel nejsem fanouškem fantasy a King mi k tomuto žánru nesedí. Vím, že cyklus temné věže patří mezi vrcholy jeho díla, ale pro mne je to jedno veliké ne. Proto jsem druhým dílem s četbou tohoto díla skončil a vrátím se k tomu, až na to čtenářsky vyzraju a budu schopen příjmout fakt, že King píše fantasy.
UŽIVATEL maphiosso [8. 1. 11, 18:13]
Skvělá kniha, posunující příběh o Temné věži o kus dál a zároveň zanechávající nespočet nových otázek. Nutno řící, že Tři vyvolení je mnohem záživnější a zábavnější kniha než Pistolník a pokud jsem u Pistolníka váhal, zda číst dál nebo ne, tak tady jsem měl od prvních stránek jasno..
UŽIVATEL Honzy [11. 12. 10, 19:56]
Po ne moc dobrému prvnímu dílu přichází díl druhý, podstatně propracovanější a ve všech směrech lepší. U Pistolníka jsem měl občas problém, že jsem myslel, že knížku nedočtu. U Třech vyvolených mě ani jednou nenapadlo, že bych knížku odložil. Skvěle napsané, těším se na další díl!
UŽIVATEL pistalka [18. 9. 10, 17:57]
Delší, propracovanější, zábavnější a po všech stránkách více kingovštější pokračování Temné Věže. Pokud jste měli u Pistolníka pocit, jako by to ani nenapsal King, tady Mistrův rukopis poznáte od první stránky. Část v letadle je very funny.