Nespavost
Autor: Stephen King Originální název: Insomnia Román / Horor ISBN: 978-80-7306-442-6 Počet stránek: 614 Nakladatelství: Melantrich - 1997 Beta books - 2011
Hrdina románu má problémy. V poslední době nemůže spát. Má vidění, ale není si zcela jistý, zda jsou to opravdu halucinace. Nezvykl si ještě, že je vdovcem, a prožívá hrozné časy... A není divu, vždyť děj jednoho z románů Stephena Kinga se odehrává v Derry, malém městečku tak dobře známém všem ctitelům tohoto autora, kde pod klidným povrchem všedního života zuří nemilosrdné síly, strhávající jeho obyvatele do smrtícího víru.
Komentáře ke knize Nespavost:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL Creature [4. 1. 12, 18:29]
Od Kinga jsem přečetla hodně knížek a tohle je jeho typycký dílo. A že je zdlouhavá? Už jste četli něco z národního obrození nebo romantismu? Alespoň se můžete lépe vžít do postav. Knížka je prostě fajnová.
UŽIVATEL HellFire [1. 1. 12, 22:25]
Nespavost je teprve druhá kniha, kterou jsem od Kinga četl (i když jako první pro mě byla lahůdka Temná věž, což je knih více :)) a přes počáteční odpor co se týče tloušťky knihy jsem se do děje začetl a nakonec vůbec nelituji. King je opravdu velmi čtivý. Nenápadná zmínka o Rolandovi mne fakt potěšila :).
UŽIVATEL Honzy [27. 12. 11, 18:41]
WTF? Víc snad ani nejsem schopen napsat. Jednoznačně nejhorší knížka od Kinga a to už jich mám minimálně 30 přečtených. Mě prostě ani trochu nechytla a četl jsem ji asi dva měsíce (pro srovnání - Pod kopulí, která má 1000 stran jsem četl měsíc). Nevím, co se mi King tímhle snažil říct. Příště snad vyberu lepší..
UŽIVATEL ronynka [15. 10. 11, 15:46]
Trosku zdlouhava knizka, bala jsem s jit vecer na zachod sama :D A v noci jsem radsi nesla :-D SPOILER - holohlave dokturky jsem videla vsude, konec byl fajn:)
UŽIVATEL J. K. Lister [15. 5. 11, 12:48]
Nespavost? Na 670 stran zbytečně zdlouhavá kniha, která by šla osekat na polovinu, potom
by z toho byl rychle čtivý horor. Je to jedna z mála jeho průměrných knih, která kdy
vyšla.
vyšla.
UŽIVATEL Novinha [29. 4. 11, 13:06]
King znovu prokázal, že je mistr vypravěč. Počáteční pozvolný děj umožňuje čtenáři důkladně až důvěrně poznat hlavní postavu, Ralfa Robertse. Řekla bych, že není právě typický hlavní hrdina: senior a vdovec pochybující o svém duševním zdraví a trpící nespavostí. Jak už to tak u Kinga bývá, je za tím něco víc než jen obyčejná porucha spánku... Tady se děj začíná komplikovat, stává se napínavým a plným nečekaných a zajímavých zvratů. Knihu jsem dočítala jedním dechem, čas mi plynul tak rychle jako na vyšším patře. Je to opravdu skvěle napsaná kniha, možná oproti jiným knihám od Kinga, které jsem četla, méně hororová a více mystická.
"Všechno, co dělám, rychle odbydu, abych se mohl věnovat něčemu jinému."
"Všechno, co dělám, rychle odbydu, abych se mohl věnovat něčemu jinému."
UŽIVATEL chegulina [7. 3. 11, 18:57]
Výborna kniha. Docela jsem se ze začátku bála těch 672 stranek (poprve jsem ji četla když mi bylo asi 16),ale neni proc... je čtiva,napínava...a originalni. jedna z nejlepších Kingovek pro me.
UŽIVATEL Topolina [3. 3. 11, 21:32]
Skvělá knížka, jako snad téměř všechny Kingovky. Je to hodně dlouho co jsem ji četla a když jsem si ji chtěla koupit, nebyla nikde k sehnaní a vydavatel mě ujišťoval, že další vydání není zatím v plánu.... Ale když jsem zjistila, že ji tento rok vydávají znovu, měla jsem ohromnou radost....samozřejmě okamžitě objednávám :-)
UŽIVATEL Manny [17. 2. 11, 20:52]
Nespavost byla moje druhá "Kingovka" (první byla Řbitov zvířátek)...musím říct že mě to hodně dostalo...a na konci mi bylo lehce do breku:-)perfektní nápad, perfektní sepsání a kdyby to šlo tak tomuhle dílu dám šest hvězdiček...tu jednu navíc kvůli tomu že sem se nad celou problematikou Náhody a Účelu dlouho zamejšlel a stopa po tomhle románu ve mě zůstala i tak dlouho po přečtení
UŽIVATEL Luchan [26. 8. 10, 15:29]
Typický King. Skvělý nápad, skvělé prostředí známého Derry, a výborné charakteristiky postaviček v něm žijících. Začátek má poměrně pomalý rozjezd ovšem druhou polovinu přečtete jedním dechem:-)Jedna z jeho nejlepších knih.