Hodina děsu
Autor: Stephen King Originální název: Skeleton Crew Povídka / Horor ISBN: 80-207-0418-3 Počet stránek: 128 Nakladatelství: Odeon - 1992
Žena hledající za volantem auta nejkratší a nejrychlejší místní spojení začne jezdit trasami, jež křižují jakýsi tajemný jiný svět; kolem prámu, na který připlavou dva studentské páry, krouží jezerní obluda; textový procesor se promění v kouzelnou mašinku na sny; lidé se v hororech mění nejen na vlky, ale i v krysy; kdo miluje své zesnulé předky, věří, že mrtví zpívají.
Stephen King, americký šampión moderního hororu, jehož knihy jsou světovými bestsellery, v interview pro časopis Stern řekl: "Když postavíte na jedné straně realitu a na druhé fantazii, pak je mým úkolem tyto hranice smazat. Chci vám to maximálně ztížit, smazat rozdíl, když už nevíte, jestli jste zde, nebo jinde." To, že King tento úkol beze zbytku plní, potvrzuje i pětice povídek našeho výboru.
Povídky:
- Zkratka paní Toddové (Mrs. Todd's Shortcut)
- Prám (The Raft)
- Textový procesor bohů (The Word Processor of the Gods)
- Nona (Nona)
- Úžina (The Reach)
Komentáře ke knize Hodina děsu:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL Silencia [1. 12. 11, 0:40]
Třemi hvězdičkami to hodnotím jen proto, že na to do dnešního dne nemůžu zapomenout, a stále mám před očima požírající skvrnu, jež mě děsí dodnes. Jestli to způsobilo to, že jsem jednu hvězdičku ubrala či přidala, nechám na vás.
UŽIVATEL Lingoberry [14. 6. 11, 11:49]
Soubor kingovských průměrných až lehce nadprůměrných povídek, které jsou krátké, tudíž se velmi dobře a příjemně čtou a nejen jedna dokáže vyvolat jemné mrazení, které od hororů očekáváme. Můj názor na Kinga je vlastně citace z jedné povídky z tého knihy : Miluješ? Ano, odpovídám. A pravá láska je věčná. :)
UŽIVATEL Kouzelnik7 [17. 10. 10, 11:54]
Moje první seznámení s tímto mistrem. Prám je jasně nejlepší povídla z této minisbírky. Když jsem jí v 16-ti četl, tak mě pořádně vyděsila a tak se S.K. stal mím nejoblíbenějším autorem.
UŽIVATEL fixaman [12. 8. 10, 13:34]
Tady musím dát pět hvězdiček, a to zejména kvůli povídce Prám.. Nic takového jsem už nikdy nečetl.. Čiré zoufalství bez naděje, to je to, co se na Prámu odehrává.. Po přečtení tohoto dílka bych nikdy na žádný prám nevylezl.. Jedná se o Kingův vůbec nejsilnější výtvor...