Beznaděj

Hodnocení:       83 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Nakladatelství:
Pavel Dobrovský BETA - 1998

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 25x      V přečtených V přečtených: 152x

Městečko Beznaděj už od svých hranic dělá „čest“ svému jménu – mrtvá kočka přibytá na dopravní značce je výmluvným symbolem. Jen malý David Carvier je jiný než ostatní – jeho prostřednictvím svede apokalytický souboj biblických rozměrů dobrou se zlem…

Komentáře ke knize Beznaděj:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

UŽIVATEL Creature [10. 11. 11, 10:22]
Líbí se mi motiv souboje boha a pohanského boha, který může "osídlit" lidské tělo a malého chlapce, ke kterému promlouvá bůh křesťanský.
UŽIVATEL kittyMITTY [20. 6. 11, 23:37]
Na začátku se to dobře rozjelo a kniha vypadal moc zajímavě. Ale pak to bylo čím dál tím rozvlejklejší, spousta pasáží prostě postrádala jakékoliv vysvětlení (a potřebovala by ho ne pro pochopení děje, ale pro odpodstatnění své "existence" v příběhu). A ten Bůh? Trochu moc přímočaré.
UŽIVATEL honzajh [12. 2. 11, 17:43]
Jediné co můžu je jen souhlasit s komentářem TEKTEKA. Podle mě dobrá knížka, ale to co mi vadilo, že do toho zasahoval bůh a taky rozhovor Davida s bohem byl dlohý. Jinak slušná knížka.
UŽIVATEL metal_messiah [3. 9. 10, 19:11]
Netušim proč jsou tu obě knihy založeny jako jedna. Blbě se to hodnotí. Beznaděj jednoznačně 5*, Strážci zákona tak 1* nebo možná 2* když přimhouřím obě oči. Jsou to dvě různé knihy, měly by mít každá svou složku.
UŽIVATEL tektek [10. 3. 10, 1:39]
Opuštěné pouštní městečko, ani stopa po lidech a ještě k tomu starý opuštěný důl. No prostě skvělé místo pro horor. Děj mystický a napínavý až do samotného konce. Jedině bych napětí děje vytknul kapitoly, kdy malý David rozmlouvá s Bohem, fanoušci Kinga asi překvapení nebudou, ale u této knihy mi přišli až moc dlouhé.