HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR

Hodnocení:       86 %

Hodnotit tuto knihu a provádět další akce můžete po přihlášení
Harry Potter a Ohnivý pohár

Počet stránek: 576

Nakladatelství:
Albatros - 2003
V oblíbených V oblíbených: 121x      V přečtených V přečtených: 771x

Čtvrtý školní rok v Bradavicích není o nic méně napínavější a divočejší než ty předchozí. Ještě před jeho začátkem se zapálený fanoušek Harry zúčastní spolu s Weasleyovými mistrovství světa ve famfrpálu, v jehož závěru se mu na obloze objeví znamení zla. Harrymu navíc ještě vstoupí do života krásná Cho Changová a on se poprvé zamiluje. V Bradavicích se v závěru školního roku bude konat soutěž, jaká se neudála stovky let a do které jsou zapojeny konkurenční školy čar a kouzel. Její vyvrcholení je ale nečekaně tragické!

Komentáře ke knize Harry Potter a Ohnivý pohár:

KOMENTÁŘE

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení
UŽIVATEL HALALÍ [17. 7. 10, 16:04]
HP4 je fajnové čtení, JKR si už začíná spřádat nitky na finále, i když velmi pozvolna. Snad jen k turnaji škol bych měl výtky, připadá mi že Barty Skrk chtěl Harryho "poslat" pánovy zla tím nejtěším možným způsobem.... Je mírně nelogické přihlásit Harryho do turnaje, celou dobu mu pomáhat, aby se dotkl přenášedla, to opravdu nebyla možná jiná, snažší, varianta? Film je otřesný Newell by měl být poslán do vyhnanství na Sibiř.
UŽIVATEL KAVISCHKA [27. 6. 10, 14:47]
Je jedno jestli mi bylo 12 nebo 22, Harry Potter patří ke knihám mého srdce:) Nerozlišuji první, čtvrtý nebo poslední díl, krásné jsou všechny! A pak že dospělí pohádky nečtou:)
UŽIVATEL PIINKPET [10. 3. 10, 17:27]
Po brilantním Vězni pro mě velké zklamání, ovšem posledních pár kapitol mělo grády :)
UŽIVATEL DOMINGO [9. 3. 10, 1:29]
Takhle s odstupem asi nejlepší díl Harryho Pottera vůbec. Přistihuju se, že mě to začíná upřímně zajímat... zajímavé nové postavy, první náznak dialogů (myslím tím umně vypointované dialogy, ne to plkání jako na začátku) a napínavý závěr, kdy se (konečně!) začínám těšit na další díl. Navíc je nutné autorce přičíst k dobru, že rozbušku v podobě milostné zápletky zvládla poměrně s přehledem a nesklouzla k patetickému zabředávání do tenat zamilované duše psychicky nevyrovnaného puberťáka - to by byl mor. Ohnivý pohár se mi líbil hodně, navíc ten děj graduje tak výrazně a působivě, že musím chtě nechtě uznat, že se z Rowling stala opravdu spisovatelka. Nijak výrazně nadprůměrná, to ani náhodou, ale solidní. (4/5)
UŽIVATEL EDGAR [31. 1. 10, 11:14]
Připadá mi, že od této knížky se potterovská sága začala ubírat trochu jiným směrem a z pohádky pro děti se šťastným koncem se pomalu stal zapeklitější příběh dospívajícího kluka, který začíná rozumět dospělému světu.
Vždy mě zaráží, jak se "přemisťování" a "kletby, které se nepromíjejí" z ničeho nic objeví až v tomto díle. Zřejmě další známka toho, že Rowlingová cítila, že by další pokračování v duchu prvních tří knih ztrácelo na originalitě, a tak musela trochu "přitvrdit". I (pro nás) nadpřirozených jevů je v knize více.