Harry Potter a Ohnivý pohár

Hodnocení:       88 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Albatros - 2003
Albatros - 2008

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 548x      V přečtených V přečtených: 2923x

4. kniha série Harry Potter.

Čtvrtý školní rok v Bradavicích není o nic méně napínavější a divočejší než ty předchozí. Ještě před jeho začátkem se zapálený fanoušek Harry zúčastní spolu s Weasleyovými mistrovství světa ve famfrpálu, v jehož závěru se mu na obloze objeví znamení zla. Harrymu navíc ještě vstoupí do života krásná Cho Changová a on se poprvé zamiluje. V Bradavicích se v závěru školního roku bude konat soutěž, jaká se neudála stovky let a do které jsou zapojeny konkurenční školy čar a kouzel. Její vyvrcholení je ale nečekaně tragické!

Komentáře ke knize Harry Potter a Ohnivý pohár:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

UŽIVATEL hanul.s [7. 11. 11, 15:38]
Čtvrtý díl jsem četla asi milionkrát v době kdy ještě nebyla pětka, takže jsem si ho neskutečně zamilovala. Mistrovství světa ve famfrpálu, a ty kapitoly do prvního úkolu ♥♥♥, skvělé zakončení. (Jinak bych řekla, že asi nejslabší film)
UŽIVATEL nečik [20. 10. 11, 11:25]
Nebít konce knihy, dal bych 4 hvězdičky. Konečně už někdo umírá. To to trvalo. Ne nejsem morbidní, jenom jsem na to dlouho u Rowlingové čekal a byl jsem jen zvědavý.
UŽIVATEL zichisek [12. 10. 11, 12:05]
Super knížka.Oproti filmu určitě vhodná i pro děti.Film mi už přišel trochu strašidelný a přehnaný.V knize jsou i hrozné scény popsány normálním pro děti vhodným způsobem.
UŽIVATEL Eventful [11. 10. 11, 14:49]
Podle mě skvělá kniha. Četla jsem ji v 5té třídě a přečetla ji za víkend. Škoda že film tak zmrvily a chybí tam tolik věcí.
UŽIVATEL hasickat [16. 8. 11, 14:14]
Podle mě nemá smysl psát chválihodné komentáře, ani vlastně jakékoliv jiné komentáře. Příběh Harryho Pottera se ani zdaleka nedá shrnout do pár řádků. Je to fenomén. A příběh, který Vás vtáhne do děje. I moji rodiče prohlásili, že tak úžasně propracovaný a promyšlený pohádkový příběh snad v životě nečetli.
UŽIVATEL eormis [10. 8. 11, 18:26]
Narozdíl od vcelku děsivého filmového zpracování, kniha je geniální. Nabitá dobrodružstvím a množstvím nových věcí..dozvídáme se o jiných školách, úžasné famfrpálové mistrovství. No jednoduše jedna z nejlepších HP knih!
UŽIVATEL Barush [17. 7. 11, 12:42]
Tato kniha je podle mého názoru jedna z nejvydařenějších z celé série. Postavy dospívají a i děj dostává větší dávku temnoty, což je perfektní. Jde vidět, že fantazie Rowlingové je nevyčerpatelná. To jak popsala příjezd Krásnohůlek bylo zkrátka bravurní. A co teprve Lord Voldemort...
UŽIVATEL jakub.s [27. 5. 11, 15:08]
Pokud bych si sestavil žebříček oblíbenosti prvních čtyřech dílů, Ohnivý pohár by rozhodně vedl. Navíc je to úplně první kniha potterovské ságy, která se mi dostala do rukou - a doslova a do písmene mě dostala.
UŽIVATEL Edgar [2. 5. 11, 18:14]
Všední kouzelnické problémy (zlobivá dvojčata, tloušťka kotlíků, zajištění prostoru pro konání mistrovství světa ve famfrpálu apod.), ve kterých exceluje hlavně Artur Weasley se svým nadšením pro vše mudlovské, se pomalu ale jistě přehoupávají v něco vážnějšího, co později přeroste v oficiální návrat Toho-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit. Ale to už předbíhám do dalších dílů...
Poprvé někdo umře (škoda ho, za to, že měl velmi nesympatického tatíka, nemohl), styl psaní už není pohádkový, nelogičností také podstatně ubylo (když pomineme např. už jednou zmíněný ne zrovna vhodně zvolený postup, jak Harryho vylákat z Bradavic), čtivostí také Ohnivý pohár naprosto předčí tři předchozí díly... Zkrátka, nedát 5/5 by byla hloupost, zatím jednoznačně nejlepší (a mnou asi taky nejvícekrát přečtený) díl. Mimochodem úplně jsem od dřívější četby zapomněl (nebo jsem si toho nikdy nevšiml) na skvělou kapitolu Na rozcestí, ve které Brumbál rozdává úkoly - Siriusovi přikazuje, aby zburcoval dřívější Fénixův řád (včetně paní Figgové!), Hagridovi zadává, aby šel s Madame Maxime vyhledat obry, Snapeovi, aby předstíral, že je stále na straně Voldemorta... Což však ještě nikdo z nás netuší, že, to se dozvíme až později :-)
A Rita Holoubková? Pche, plátků, které jsou plné jejích článků, máme u nás hodně.
UŽIVATEL caroleen [7. 3. 11, 16:14]
Nevím proč, ale tenhle díl se mi četl o něco hůř, jak ostatní. To ale nemění nic na tom, že tomu dávám 5*. Já knihy o Harrym Potterovi zbožňuju a jsem schopná je číst do 4 do rána i když v 6 hodin vstávám. Prostě se od té knihy nemůžu odtrhnout. Vždycky si říkám, tak už je pozdě, půjdu spát. No ale ještě kousek bych si přečíst mohla... A tak je to pořád dokola dokud nepadnu vyčerpáním. Na takovou knihu jsem čekala. A Rowlingová mi ji přinesla dokonce 7x.
UŽIVATEL honzajh [11. 2. 11, 10:25]
Ohnivý pohár je hodně povedená knížka s poutavým příběhem. Harry už není ten malý chlapec, ale už dospěl a teď musí čelit větším nástrahám. Ten konec ten byl hodně zajimavý ale taky tajemní.
UŽIVATEL kat [3. 2. 11, 12:20]
Ohnivý pohár je určitě jeden z těch povedenějších dílů. Konec jsem četla jedním dechem a nedokázala jsem se od knížky odtrhnout. Závěr je rozhodně strhující. Ve filmu mě pak zklamalo to jak pojali poslední úkol - bludiště - zdálo se to až jako moc snadný úkol.
UŽIVATEL kayluska06 [6. 1. 11, 16:27]
Ohnivý pohár patří k mým oblíbenějším dílům ságy. Téma je zajímavé a chytlavé. Co se týče filmového zpracování, ani to nezklamalo. Celkově vydařené. :)
UŽIVATEL Snow [20. 10. 10, 1:13]
Další z dílů tohoto magického chlapce a jeho světa. Jak sem psal již dříve, kvalita jednotlivejch dílů se stupňuje. Tento díl ovšem již o hodně akčnější něž předešlé díly. Turnaj škol byl super, mistrovství na košťatech taky super!
UŽIVATEL marta-b [20. 9. 10, 15:51]
Musím se přiznat, že mě se tenhle díl taky asi z celé série HP líbil nejvíc. Ohromilo mě už samotné MS ve famfrpálu, protože i když nejsem žádný nadšený fanoušek "našichů sportů, tak famfepál mě vážně nadchnul. Úžasný taky byl popis stanového tábořiště všech fanoušků v kouzelnických stanech, ten neměl chybu. A když to tu tak opěvuju, asi je na čase se k Harrymu zase vrátit :o)
UŽIVATEL Honey0105 [20. 9. 10, 10:30]
Tento díl se mi líbil asi nejvíc, společně s trojkou-filmově i knižně. V této knize se pořád něco dělo a bylo to jak zábavné, tak i napínavé. Je to i trošku chytlavější četba, než předchozí díly a na zahnání nudy to skvěle posloužilo.
UŽIVATEL Halalí [17. 7. 10, 16:04]
HP4 je fajnové čtení, JKR si už začíná spřádat nitky na finále, i když velmi pozvolna. Snad jen k turnaji škol bych měl výtky, připadá mi že Barty Skrk chtěl Harryho "poslat" pánovy zla tím nejtěším možným způsobem.... Je mírně nelogické přihlásit Harryho do turnaje, celou dobu mu pomáhat, aby se dotkl přenášedla, to opravdu nebyla možná jiná, snažší, varianta? Film je otřesný Newell by měl být poslán do vyhnanství na Sibiř.
UŽIVATEL Kavischka [27. 6. 10, 14:47]
Je jedno jestli mi bylo 12 nebo 22, Harry Potter patří ke knihám mého srdce:) Nerozlišuji první, čtvrtý nebo poslední díl, krásné jsou všechny! A pak že dospělí pohádky nečtou:)
UŽIVATEL Piinkpet [10. 3. 10, 17:27]
Po brilantním Vězni pro mě velké zklamání, ovšem posledních pár kapitol mělo grády :)
UŽIVATEL domingo [9. 3. 10, 1:29]
Takhle s odstupem asi nejlepší díl Harryho Pottera vůbec. Přistihuju se, že mě to začíná upřímně zajímat... zajímavé nové postavy, první náznak dialogů (myslím tím umně vypointované dialogy, ne to plkání jako na začátku) a napínavý závěr, kdy se (konečně!) začínám těšit na další díl. Navíc je nutné autorce přičíst k dobru, že rozbušku v podobě milostné zápletky zvládla poměrně s přehledem a nesklouzla k patetickému zabředávání do tenat zamilované duše psychicky nevyrovnaného puberťáka - to by byl mor. Ohnivý pohár se mi líbil hodně, navíc ten děj graduje tak výrazně a působivě, že musím chtě nechtě uznat, že se z Rowling stala opravdu spisovatelka. Nijak výrazně nadprůměrná, to ani náhodou, ale solidní. (4/5)
UŽIVATEL Edgar [31. 1. 10, 11:14]
Připadá mi, že od této knížky se potterovská sága začala ubírat trochu jiným směrem a z pohádky pro děti se šťastným koncem se pomalu stal zapeklitější příběh dospívajícího kluka, který začíná rozumět dospělému světu.
Vždy mě zaráží, jak se "přemisťování" a "kletby, které se nepromíjejí" z ničeho nic objeví až v tomto díle. Zřejmě další známka toho, že Rowlingová cítila, že by další pokračování v duchu prvních tří knih ztrácelo na originalitě, a tak musela trochu "přitvrdit". I (pro nás) nadpřirozených jevů je v knize více.