Hunger Games. Aréna smrti

Hodnocení:       93 %

Hodnotit tuto knihu můžete po přihlášení
Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

Počet stránek: 328

Nakladatelství:
Fragment - 2010

Koupit knihu Koupit knihu
V oblíbených V oblíbených: 87x      V přečtených V přečtených: 173x      V knihovně V knihovně: 37x      K přečtení K přečtění: 143x

Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají... V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska... Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

"Je to znepokojivá, násilná, strhující kniha, která generuje téměř neustálé napětí. Nemohl jsem se od ní odtrhnout." Stephen King

Komentáře ke knize Hunger Games. Aréna smrti:

Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace

UŽIVATEL Sandíík [9. 2. 12, 16:58]
Doporučila mi ji kamarádka a nelituji, že jsem si ji přečetla. Je to totiž jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Moc se těším na pokračování.
UŽIVATEL rustylei [8. 2. 12, 15:27]
Styl popisování co se děje v hlavě Katniss, naprostá předvídatelnost toho co se bude dít... první půlka mě jednoduše nudila. Bizarnost světa v budoucnosti tomu také nepřidala. (Naprostá chudoba obyvatel sloje vs. plasmové obrazovky v každé ulici). Knihu jsem i na delší čas odložila. Je to škoda, protože druhá polovina nabrala ten správný spád a nutila mě číst nonstop.
UŽIVATEL Nells [1. 2. 12, 21:18]
Po několika kladných recenzích na které jsem narazila, jsem si knihu koupila a nelituju. Moc se mi líbí a těším se, až si přečtu další díly.
UŽIVATEL vladislaus [27. 1. 12, 15:42]
Knihu jsem přečetl za pár hodin. Je to tedy čtivé, ale naprosto nemorální a neetické. Kniha pro mládež s brutálním vražděním mládeže. Kde to spějeme? Natočit film podle této předlohy je úplná zvrácenost.
UŽIVATEL LeaLea [26. 1. 12, 11:05]
Tak jsem si zase našla sérii, u které se těším na pokračování. Nejsem si úplně jistá, jak se může vyrovnat pokračování nápadu z prvního dílu, ale styl vyprávění mi sedl a to hodně pomůže i méně záživným dějovým linkám.
UŽIVATEL martinka28 [23. 1. 12, 16:16]
Zase tak úžasné mi to nepřišlo. Něco na způsob SAW jedna až milion akorát s tím rozdílem, že jsou tady děti, které jsou nuceny se navzájem povraždit, protože vítěz může být jenom jeden. Film vypadá napínavě, šanci mu dám, ale nic moc. Byla jsem natěšená, ale je to fakt masochismus nejvyššího rázu.
UŽIVATEL Narya+. [13. 1. 12, 10:10]
Tak tato trilogie, pokud to mám shrnout, mi přišla opravdu geniální. Není sice psaná nějakým speciálním jazykem, ale naprosto normálním, čtivým, nicméně děj je to hlavní, na co se tu člověk dokáže soustředit. Katniss - netypická postava, která se vymyká všem stereotypům o slabých dívkách, které si neumí sami poradit. Je svá, nekonformní, nesnaží se zalíbit ostatním a tvářit se přátelsky, když kolem ní nic hezkého není, je statečná, soběstačná, soucitná k těm, co má ráda a krutá k těm, co jim chtějí ublížit. Je pro mě prototypem ideální dívky, s kterou se i dokážu částečně ztotožnit. Co se týče jejího charakteru, nejhůř asi byl zachycen ve třetím díle, proto se mi líbil nejmíň a naopak první, s detailním popisem Arény, mi přišel naprosto nejlepší. Když odhlédnu od postav, hrozně se mi líbila i vize budoucí společnosti, která se rve o zdroje (docela představitelné) a vládne jim totalitářský režim, který se lidem nelíbí. A vymyslet zbraň jako Hladové hry, kde za vzpouru svých předchůdců platí nevinné malé děti, to chce skutečně krutost. Proto jsem Katniss v dalších dílech podporovala v jejím úsilí o svržení systému a celkově jsem nemohla nevidět určité podobnosti i s naší dobou, což činilo celou trilogii mnohem realističtější a lepší. Arény byly vymyšleny hrozně důmyslně, hlavní postavy skvěle popsány, situace byly čím dál zajímavější, no i když se snažím být kritická, pořád mám tyto knihy v hlavě a myslím, že jen tak nezmizí.
UŽIVATEL Childe [26. 12. 11, 22:09]
Když jsem uviděl trailer na připravovaný film se sympatickou Jennifer Lawrence v roli Katniss, vzpomněl jsem si na Kingův Dlouhý pochod a velmi podobný příběh o pochodu a smrti teenagerů v reality show budoucí státní televize (knihu King napsal již v roce 1979).
Tahle novější hra na život a na smrt má velmi silný náboj a dobře se čte, stranu za stranou se řítíte arénou a zaručeně se stanete velkým fanouškem, ne-li sponzorem hlavní hrdinky.
Umí to dobře s lukem, šípy, i s city diváků. Nic jiného než vítězství a smrt ostatních dětí se nepřipouští. Ale kdo by se o ně staral, vždyť jsou to úplně cizí děti a navíc jsou to určitě hrubiání..
UŽIVATEL Lomeril [29. 11. 11, 22:24]
U téhle knížky záleží, co od ní čekáte. Kdo čeká uslzenou romanci ve stylu některých upířin, bude koukat. Kdo čeká psychologický nářez ve stylu 1984, bude zklamán. Ale kdo čeká ne úplně náročnou odpočinkovou literaturu, mohl by v Hunger Games najít zalíbení. Ano, v aréně by mohlo být víc času, ale na druhou stranu by příběh dost možná ztratil tah, protože aréna stejně byla hlavně o lovení a léčení. Ty zajímavé věci se dějí mimo - intriky, svět pokryteckého pozlátka Kapitolu, bída v krajích a podobně.
UŽIVATEL Vecko99 [10. 11. 11, 15:45]
Knihu jsem četl nedávno na základě informace, že se má točit film na motivy této knihy. I když je primárně určena pro náctileté, přečetl jsem jí během několika dní. Autorka se v ní věnuje tématu reality show, které bylo a je velmi aktuálním tématem. Mohu všem jen vřele doporučit a proto to hodnotím plným počtem bodů.
UŽIVATEL TajemnaM [22. 10. 11, 12:54]
Z téhle série jsem četla jenom jeden díl, a to arénu smrti. Do dalších dílů se mi nechce, protože podle je tahle kniha opravdu dobrá sama o sobě. Napínavá, čtivá, realistiká a přitom ne nudná. Je jasné, že to nejsu věci jko například Hrabě Monte Christo, které přečkají staletí, ale jak už zde bylo řečeno, po HP a Twilight přichází další série. Horší než HP lepší než Stmívání.
P.S. Ostatní díly číst nechci, protože jsem si jistá, že by mi to dojem z Arény zničilo.
UŽIVATEL Anatar [12. 9. 11, 13:58]
Velmi dobrá kniha určená primárně náctiletým. Proto hodnotím plným počtem bodů Pro dospělé by musela obsahovat něco navíc.
UŽIVATEL Nefra [24. 8. 11, 10:15]
Přečetla jsem jí za 8 hodin, nebyla jsem schopná dělat nic jiného a srdce mi tlouklo, jak o závod. Sama jsem si připadala, jako splátce v Hunger games. Z celé série, pro mě byla nejlepší a nejčtivější.
UŽIVATEL Lenitschka [31. 7. 11, 7:14]
Knížka se čte dobře, rychle, ale podle mě je na ní znát, že byla primárně určena mládeži (většina knihoven ji řadí do dětské lit.). Souhlasím s příspěvkem pode mnou, že od tématu bych čekala daleko větší krvák, ten se odehrává max. na pozadí, jinak je to spíše dobrodružná knížka. Vítězové nakonec nemuseli nikomu v podstatě promyšleně ublížit, jediní se nezařadili do vraždící mánie. Možná, že kdyby byla více začleněna psychologie, skutečný boj ve stylu zabij, nebo budeš zabit, tak to mohla být pecka.
UŽIVATEL Sechmet [28. 7. 11, 19:03]
Zklamalo mě to. Knihu jsem sice shltla během dvou dnů, ale po bližším prozkoumání se ukázala být jiná, než se zdála. *pozor! následující text může obsahovat spoilery, přestože se jim budu snažit vyhýbat* Kniha se tváří promyšleně, ale ve skutečnosti se zaobírá hlavně lovením zvěře. Autorka drží své postavy od jakéhokoli nebezpečí, jak fyzického, tak duševního. Všechny vraždy se odehrály mimo obzor hlavní hrdinky nebo zdálky, nejlépe omylem. Když už musela hlavní postava někoho zabít, jednalo se o vraždu z milosti nebo v afektu. Vztah hlavních postav byl vlastně taky o ničem, jelikož nebyl upřímný. Myslím, že kniha by byla zajímavější z pohledu kluka z Districtu 11 *konec možných spoilerů*
Sečteno a podtrženo, je to dobrá odpočinková knížka, ale nečekejte žádnou velkou akci. Spíš pro lidi, kteří milují série ženských autorek typu Harry Potter a Twilight.
UŽIVATEL Barush [17. 7. 11, 19:45]
Úžasné! Kniha se stylu "zabij nebo umřeš sám" je velice promyšlená a udělala na mě obrovský dojem. Nemá cenu popisovat její dokonalost, zkrátka - Úžasné.
UŽIVATEL monalee [9. 7. 11, 22:49]
Parádní kousek, v poslední době jedna z nejlepších věcí, co jsem měla možnost číst. Napínavé do poslední chvíle, romantická zápletka stravitelná. Zpočátku mi trochu vadily popisy "hladových receptů", ale nadruhou stranu, navodilo to atmosféru, takže proč ne. Jen kdyby bylo více času věnováno aréně...
UŽIVATEL Johny van M. [8. 7. 11, 11:57]
Knížka napínavá a plná zvratů jako jsem to už dlouho nazažil. Hrdinové sympatičtí a romance skousnutelná. Jen mi trvalo, než jsem si zvykl na nezvyklý až lehce primitivní styl vyprávění a dost minimalisticky popsanou samotnou arénu... a taky to, že Hladové hry byly tak z 80ti% o jídle mi přišlo při nejmenším zvláštní :) 85%
UŽIVATEL Yanny [22. 6. 11, 18:42]
Jednoznačně se řadí do mých oblíbených. Myslím, že jsem našla další sérii, kterou budu milovat, protože po skončení Harryho Pottera a Twilight jsem marně hledala něco, co bych mohla zase nedočkavě vyhlížet. Už se těším na film.
UŽIVATEL sussien [1. 5. 11, 17:52]
Jedna z nejlepších knížek kterou jsem poslední dobou četla... Příběh mě vtáhl do děje a nemohla jsem přestat číst....Prostě skvělé, už se těším na druhý díl.
UŽIVATEL pospa27 [2. 4. 11, 14:50]
Moc dobré čtení,nejprve jsem se trochu obával vyprávění v první osobě a v přítomném čase...zbytečně. Poutavý příběh podaný stravitelnou a čtivou formou. Dávám 100%:)
UŽIVATEL Lerenika [11. 2. 11, 1:08]
Strhující čtení. Celou dobu se mnou byl nesouhlas a nepochopení pořádání těch her. Samozřejmě chápu proč to dělají. Ale nechápu jak můžou... jak můžou s klidným vědomím tohle pořádat, jak to můžou někteří lidi oslavovat, a ještě se koukat jak lidé umírají. Přišlo mi to velice smutné, jako například osud Routy a dalších lidí v aréně. Ale samozřejmě, knihu doporučuju, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
UŽIVATEL TrissRc [30. 1. 11, 13:19]
Kniha se mi taky líbila, je to taková směsice 1984 od Orwella, Holčičky, co měla ráda Toma Gordona od Kinga a Qua Vadis od Sienkiewicze. Přečíst jsem ji musela rychle, protože jsem byla zvědavá, jestli to skončí tak, jak očekávám. Jak to dopadlo, však neprozradím :).
UŽIVATEL Rouzie [3. 12. 10, 18:23]
Nadherná kniha,též jsem ji přečetla na jeden zátah..Naprosto úchvatná..Je to úplně něco nového,ne jako všechny ostatní knížky..tahle je úplně jiná..Nádherná,ohromující a prostě jedinečná..Už když jsem četla 1.kapitolu na internetu musela jsem si jí jet do města hned koupit a nelituji toho..úžasná..
UŽIVATEL TondaFS [27. 8. 10, 15:51]
Myslel jsem, že knihu budu číst několik dní, ale mýlil jsem se. Ráno jsem začal číst a odpoledne byla přečtená. Nestává se mi často, že knihu přečtu na jeden zátah, ale tato mě natolik chytla, že jsem musel stále číst až do konce. Skvělá kniha po všech stránkách. I když, nějaké ty výtky bych měl. Za mě 90%
UŽIVATEL cooper [18. 7. 10, 16:43]
Přečetl jsem ji za tři večery, pravda nemohl jsem se od ní odtrhnout, ale pět hvězd si ode mě nezaslouží. Děj skvělý do té doby, kdy hrdinové si začali vyznávat "lásku". Zkrátka - Thriller křížený s falešnou červenou knihovnou.
UŽIVATEL Baru Wampire [15. 7. 10, 13:58]
Absolutně souhlasím s LIGHTem. Tahle knížka si těch 100% zaslouží! Je to ten typ, od které se nemůžete odtrhnout, dokud ji nedočtete, a i potom vám nejde z mysli. Nevíte, kdy bude daší díl? :)
UŽIVATEL Light [9. 7. 10, 16:09]
Jedna z nejlepších knih, co jsem četl! Nemohu se dočkat dalšího dílu, snad se povedou, stejně jako první. Tolik zvratů a věcí, co se přihodí v aréně... Dávám prostě 100%