Registrovat
Přihlášení
nebo
Ztracené heslo?
Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Československá bibliografická databáze
Registrovat

Ochrana osobních údajů v praktických příkladech

0%
0 0
Hodnotit lze až po přihlášení
Zavřít Chcete knihu okomentovat, hodnotit či ji uložit do svého knižního seznamu? Začnete zde

Ochrana osobních údajů v praktických příkladech Originální název: Ochrana osobních údajů v praktických příkladech
Poprvé vydáno celosvětově: 2013

Nejnovější vydání:
Nezjištěno / Jiné - 2013
ISBN: 978-80-7273-173-2
Počet stránek: 168
Sdílet
  Facebook   Twitter   Zobrazit adresu   Poslat e-mailem
Kde kniha žije?
v oblíbených 0x v oblíbených
v přečtených 0x v přečtených
v knihovně 0x v knihovně
k přečtení 0x k přečtení
právě čte 0x právě čte
si přeje 0x si přeje
Skrýt  

Všechny obaly

Skrýt  

Všechna vydání knihy

Nakladatelství (rok) ISBN Počet stránek Poznámka
Nezjištěno / Jiné (2013) 978-80-7273-173-2 168

Publikace Ochrana osobních údajů v praktických příkladech volně navazuje na předchozí úspěšnou příručku Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích. Autoři znovu využívají otázky a žádosti o konzultace, se kterými se setkávají především při své přednáškové činnosti, aby na příkladech vycházejících z aplikace ochrany osobních údajů v praxi vyložili jak zásadní principy a pravidla tohoto odvětví práva, tak i méně často využívané instituty či v praxi nezřídka opomíjené povinnosti osob, které se na zpracování osobních údajů podílejí. Od vydání minulé publikace uplynuly již tři roky. Od té doby došlo k několika novelizacím základního právního předpisu, jenž tuto oblast upravuje, zákona o ochraně osobních údajů, a rovněž k poměrně výrazným úpravám některých dalších zákonů, které některé aspekty zpracování osobních údajů rovněž upravují, konkrétně se jedná např. o zákon o některých službách informační společnosti upravující mj. zasílání obchodních sdělení elektronickou cestou, či o zákon o elektronických komunikacích, který nově zavedl povinnost některých správců osobních údajů oznamovat porušení ochrany osobních údajů Úřadu pro ochranu osobních údajů. Do hry vstupuje rovněž nový občanský zákoník, který vstoupí v účinnost k 1. lednu 2014 a který, jako obecný předpis zaručující ochranu osobnosti fyzické osoby, bude při posuzování práv a povinností při zpracování osobních údajů nutno rovněž zohlednit. Publikace se zabývá jak základními pojmy a pravidly ochrany osobních údajů, setrvalými problematickými otázkami, jako je např. zpracování osobních údajů pomocí kamerových systémů, tak i uplatněním příslušné právní úpravy v případě nových technologických řešení, která jsou i v této oblasti zaváděna, jako je např. privacy by design, cloud computing či využívání tzv. fotopastí. Praktické problémy a příklady jejich řešení, kterými se publikace zabývá, se týkají zpracování osobních údajů prakticky ve všech sférách, ať už jde o oblast veřejné správy, územní samosprávy, o zpracování osobních údajů v komerčním prostředí, v oblasti bytových domů, neziskové sféře atd. Tato publikace bude užitečnou pomůckou pro všechny, kdo se se zpracováním osobních údajů setkávají ať už na straně správce či zpracovatele údajů nebo z pozice toho, jehož údaje jsou předmětem zpracování. (Založil/a: Eli.)

(více)  

Komentáře



Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace