Dášeňka čili život štěněte
Autor: Karel Čapek Originální název: Dášeňka čili život štěněte Pro děti / Beletrie / Česká literatura ISBN: 80-968793-5-9 Počet stránek: 79 První vydání: 1933 Nakladatelství: Ottovo nakladatelství - 2003 Knižní klub - 2004
Jedna z nejoblíbenějších českých dětských knížek vznikla už před 70 lety. Karel Čapek, který ji pro děti "napsal a zakusil", si pořídil do domu na Vinohradech nejprve airdala, pak drsnosrstého teriéra Iris, mámu Dášeňky. Tahle krásná knížka kromě Života štěněte obsahuje i kapitoly Jak se fotografuje štěně a Pohádky pro Dášeňku, O psích zvycích nebo třeba O lidech. Půvabné vyprávění i obrázky budou provázet vaše děti po celý život; jednou s nimi seznámí zase svoje děti.
Komentáře ke knize Dášeňka čili život štěněte:
Nové komentáře můžete vkládat po přihlášení | Nemáte zde účet? - Rychlá registrace
UŽIVATEL Pan T [30. 12. 11, 23:40]
Pane Čapek, měl jste ale krásné srdce! ___________________________________________________________________
UŽIVATEL rosavtrave [18. 11. 11, 16:07]
Krásná knížka, četla jsem ji jako malá a moc se mi líbila a Karla Čapka i jeho další díla (pro dospěláky) mám dosud velmi ráda.
UŽIVATEL Shax [28. 10. 11, 23:16]
Další z klasik :). Roztomilá knížka o roztomilém psíkovi. Možná přišel čas opět ji vytáhnout z knihovny a ňuchat nad fotkami Dášenky.
UŽIVATEL ronynka [16. 10. 11, 11:37]
Moje malicka Dasenka :) Oblibena knizka, kterou jsem mela u babicky, a pokazde na prazdninach jsem ji omilala porad dokola :)
UŽIVATEL ahoi [20. 9. 11, 12:01]
Tak tohle je kniha mého dětství. Nejprve jsem ji nemohla přijít na chuť, ale fotky štěňátka mne pokaždé natolik rozněžnily, že jsem se díky ni naučila pomalu ale jistě číst :-)
UŽIVATEL cholstik [20. 7. 11, 12:25]
Toto byla moje první přečtená kniha, tu byl snad měl každý povinně přečíst ve svých dětských letech. Krásné obrázky, půvabné vyprávění o psím životě dášenky....
UŽIVATEL ssuva [18. 5. 11, 14:44]
Tak. A došlo i na mě. Vytírám loužičky, dívám se, jak se pejsek točí za svým ocáskem, až si málem hlavu umotá, dívám se mu do zvídavých psích očí... A vzpomínám na dny, kdy tohle všechno byla jen pohádka, vyprávění a bylo to na míle daleko ode mne a mojí reality.
Každopádně jako příprava na malé psí miminko je přečtení tohoto Čapkova dílka neméně tak účinné jako o něco jinak pojatý zbojník jménem Robin. Tím chci jen říct - čtěte, množte množiny svých fantazií a nakonec se vám stanou realitou :c)
UŽIVATEL klertecka [31. 1. 11, 17:47]
Jako malá jsem Dášenku neměla vůbec ráda, kniha mi přišla celá taková... "divná". Ale postupem času si uvědomuji, jak velmi poutavě a roztomile je kniha napsaná. A ty fotky a obrázky- nechápu, jak se mi nemohly nelíbit! Takový rozkošný pejsek.
UŽIVATEL marta-b [5. 8. 10, 15:54]
Dášeňka mi nikdy moc k srdci nepřirostla a ani jako malá jsem trochu nechápala, co se komu na tom může líbit. Nejspíš nejsem tak vášnivá milovnice psů a psích příběhů, já jsem byla vždycky spíš na kočky a králíky :o))