Hadi v oblecích

aneb Psychopat jde do práce
Originální název: Snakes in Suits: When Psychopaths Go to Work (2006)
Paul Babiak, Robert D. Hare
Hadi v oblecích
V obchodech(699 - 799 Kč)

Populárně-naučné

O čem je kniha Hadi v oblecích?

Psychopati mohou ze začátku působit jako vycházející hvězdy či spasitelé firem, záhy se však ukáže, že obratně zneužívají důvěry kolegů, manipulují nadřízenými a na pracovišti po sobě zanechávají spoušť. Právě na firemní psychopaty je zaměřena kniha Hadi v oblecích. Vyzrazuje jejich tajemství, odhaluje způsoby, jimiž manipulují ostatními a podvádějí je, a čtenářům pomáhá prohlédnout jejich nečistou hru. Kniha přináší podmanivý, děsivý a vědecky podložený pohled na to, jak psychopati fungují v korporátním prostředí a jak uplatňují své „instinktivní“ manipulativní techniky v podnikatelských procesech. (Založil/a: TeJoUsHeK)
V obchodech(699 - 799 Kč)

Nakladatelství (rok): Academia - 2023
ISBN: 9788020034199
Nakladatelství (rok): Academia - 2014
ISBN: 978-80-200-2366-7
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Myrddin33
Tuto knihu jsem dlouho odkládal a dost se na ni těšil - vlastně i díky její anotaci. Bohužel nijak nenaplnila mé očekávání. Je vlastně psána jako populárně naučná a autoři ji nepíší jako odbornou práci. V mnoha komentářích ke knize jsem četl, že se autoři snaží problematiku vysvětlit "lidským přístupem". Možná mi právě tenhle přístup nesedí a raději bych práci odbornou. V knize jsem nalezl tak 10-15% psychologie. Zbytek je desítky příběhů, pár myšlenek pořád dokola opakovaných a vesměs nic zásadního. Neříkám, že kniha je celá špatná, jsou tam zajímavá místa, ale čekal jsem více. Příběhy v ní jsou sice zajímavé, ale proč jich je takové množství? Druhá polovina knihy mě navíc nebavila téměř vůbec, přišla mi z větší části pouze o managementu a o teoriích "jak správně přijímat zaměstnance" a občas tam vložit psychopata, aby to bylo k tématu knihy, ale bylo to pro mě trochu mimo to, co bych čekal. Navíc mi chybělo více "tvrdých dat", doporučená literatura, odkazy na uváděné informace (ta hrstka na konci knihy rozhodně není dostačující) a více psychologie. To, že se v knize objevují chyby v textu - často špatně skloňované slovo, by asi bylo to poslední, co by mi vadilo, ale na kvalitě knihy se to určitě také podepisuje.
Bohužel kniha mě zklamala a spíše bych ji nedoporučoval.