*17.11.1982

Simon vs. The homo sapiens agenda

Profil knihy je v jiném jazyce
Simon vs. The homo sapiens agenda
V obchodech(299 Kč)

Young Adult

O čem je kniha Simon vs. The homo sapiens agenda?

Also published as Love, Simon.

Straight people should have to come out too. And the more awkward it is, the better. Simon Spier is sixteen and trying to work out who he is - and what he's looking for. But when one of his emails to the very distracting Blue falls into the wrong hands, things get all kinds of complicated. Because, for Simon, falling for Blue is a big deal. It's a holy freaking huge awesome deal. (Založil/a: baja23)
V obchodech(299 Kč)

Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Vommar
3. 8. 2018
Další z řady knih o LGBT, kterých je v poslední době vydáváno opravdu velké množství, ale ne úplně všechny přináší něco nového a originálního. No, buďme upřímní, ani tato nepatří mezi něco, co by vyčnívalo, a hodně se o ní teď mluví v souvislosti s filmovým zpracováním.
Anonymní psaní emailů, skrývání homosexuality a konec jako vystřižený z Popelky. Ale kupodivu jsem se během čtení nenudila, nerozčilovala se nad některými klišé a vlastně mi celý ten pohádkový tón přišel takový přiměřený a hodící se sem. A zahanbeně přiznávám, že byly i momenty, kdy jsem se některým dialogům (případně Simonovým myšlenkovým pochodům) zasmála i nahlas. Což mě přivádí k tomu, že rozhodně doporučuju přečíst si to v originálně, protože spousta těch vtipů je snad nepřeložitelná, případně by se musela poupravit, a ztratilo by to pak své kouzlo.
Sečteno, podtrženo - kniha nijak zvlášť nenadchne, ale ani neurazí, nicméně si myslím, že pro cílovou skupinu je jako dělaná a může třeba i dopomoci k tomu prolomit tabu ohledně LGBT komunity.
Lenka Palkovičová
19. 2. 2021
Naprosto fan-tas-tic-ká kniha, kterou jsem prostě musela číst, dokud jsem nedočetla až na úplný konec.
baja23
30. 12. 2018
Jedna z prvých kníh s LGBT tematikou, ktoré som kedy čítala a taktiež jedna z prvých kníh v angličtine, ktoré som kedy prečítala, takže sa mi naozaj zapísala do pamäte. Milý nápad a milý dej, veľmi sa mi páčil a myslím že jedna z tých lepších YA kníh