Amazing Spider-Man #4: Příčiny a následky
Originální název: Amazing Spider-Man Vol. 4: The Life & Death of Spiders
J. Michael Straczynski
4. kniha v sérii Amazing Spider-Man (Straczynski).
O čem je kniha Amazing Spider-Man #4: Příčiny a následky?
Láska, smrt a Las Vegas. Petr Parker, Spider-Man, má nadpřirozenou sílu, rychlost, instinkty... a smůlu. I návštěva letištní čekárny se pro něj změní v boj o holý život. A což teprve, když se do hry vloží zelený a nepříjemně silný protivník, který nejde zabít, protože už mrtvý je. Zhruba padesát let.Příčiny a následky jsou už čtvrtou knihou nejúspěšnější komiksové série posledních let. Po Návratu, Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou přichází nové Spider-Manovo dobrodružství, opět od slavného spisovatele a scénáristy J. Michaela Straczynského. Spider-Man nikdy nebyl v lepší formě. (Založil/a: matrosh)
(Zobrazit více

V tomhle díle je opravdu hodně romantiky s MJ, což se mě osobně docela i líbilo. Kromě toho, že se v tomhle díle na chvilku zastaví Captain America a Doom (což bylo milé zpříjemnění tohoto dílu) mi tam chybělo trošku více akce. Samotný záporák v tomhle díle byl oříšek, jen trochu škoda, že si s nim nevyhráli víc .. víc ho v tomhle díle nezapojili. :)
Hlavní padouch je takový nemastný neslaný. Má velkou sílu, chce se pomstít a nemá rád Spider-Mana. Kolikrát už jsme tady něco takového měli? Jeho vzhled a původ pak také nijak zvlášť nezaujmou. Délka příběhu je zcela přemrštěná. Myslím, že to klidně mohl být jen dvojdíl a o nic důležitého bychom nepřišli. Straczynski prostě všechno hrozně natahuje. Docela mi tady chybí i nějaká hlavní dějová linie. Autor nám zatím servíruje jen samé uzavřené příběhy, kde se na konci všechno zdárně vyřeší a všichni se v klidu rozejdou domů. Myslím, že s tímto stylem vyprávění se moc dlouho vydržet nedá. Co se týče celkového hodnocení, tak bych řekl, že tato spidermanovská kniha je po všech stránkách ryzí průměr. Není to úplně špatné, ale rozhodně to není ani žádná sláva. Straczynski sice začal nadmíru zajímavě, ale velmi rychle pak sklouzl do obyčejného průměru. Myslím, že vše podstatné už bylo řečeno. Kniha Příčiny a následky zkrátka ujde, ale není to nic extra.