Nezkrotná Angelika
4. kniha v sérii Angelika.
(Zobrazit více O čem je kniha Nezkrotná Angelika?
Čtvrtý díl o životě a strastech mladé šlechtičny Angeliky. Volně navazuje na knihu Angelika a král. (Založil/a: Veronika)
Sérii o Angelice jsem propadla asi ve dvaceti a všechny díly jsem doslova hltala. Bohužel mi velmi znechutily filmovou podobu, ale tak už to bývá.
Obsahuje spoiler
V pořadí čtvrtý příběh o krásné Angelice se odehrává sedm let po údajné smrti hraběte Peyraca. Poté, co se Angelika od krále dozvěděla, že Joffrey nebyl upálen na hranici, rozhodla se ho společně s lékárníkem Savarym najít a odjela na Sardinii. Než Angelika po dlouhých dobrodružstvích spočine v Peyracově náručí, bude znásilněna na pirátské lodi a prodána jako otrokyně na Krétě.

V knize se najde mnoho odlišností od filmového zpracování (komentář maratacha níže je z filmu, a tedy nesprávný), takže jsem si čtení plně užíval. Romantická složka příběhu je často překrývána dobrodružnou, což není na závadu - z intrikářské Paříže se dostaneme do úplně jiného prostředí. Angelika je stále velmi dobré čtení. 75%