*08.05.1940 - †12.02.2006

Čelisti

Originální název: Jaws (1974)
Čelisti
V obchodech(49 - 119 Kč)

Thriller Dobrodružné Horor

O čem je kniha Čelisti?

Napínavý thriller líčí řádění obrovského bílého žraloka ve vodách přímořského rekreačního letoviska Amity. Zpráva o přítomnosti lidožravého žraloka se rychle šíří a lidé houfně opouštějí pláže, a tak malému městečku, které žije především z cestovního ruchu, hrozí krach...
Román je známý především díky skvělému filmovému zpracování pod režisérskou taktovkou Stevena Spielberga. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(49 - 119 Kč)

ISBN: 33-501-77
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Rinae
Kdysi jsme to četly s kamarádkou na táboře stylem: "bla, bla, bla... hele, tady někoho sežere, přečteme si kousek celý". No a od té doby se pořád čas od času bojím ve vodě a to i v takové, kde by žraloci opravdu být neměli. Můžete to schválně otestovat na nějaké dovolené u moře, zda to bude mít i na vás podobný účinek.
Susanah
Vo väčšine prípadov to býva tak, že kniha je lepšia ako film. V tomto prípade je lepší film. Myslím si, že tá ľúbostná avantúra bola v knihe naozaj zbytočná. Asi aj preto ju Spielberg nedal do filmu. Inak sa kniha podobá filmu tak na 95%.
ondrasek
Skvělá, napínavá kniha, akorát ten konec mi přišel tak nějak useklej a musel jsem se spíš domejšlet, jak toho hulváta zubatýho vlastně vyřídili. Téměř dokonalé, 90%.
Pend
Jeden z výjimečných případů, kdy kniha není tak dobrá jako film. A přitom je daleko brutálnější, jak v počtu obětí, tak ve vykreslení charakterů postav. Navíc Benchley používá podobné schéma i v dalších knihách.