*16.10.1994

Poprvé vydáno celosvětově: 2014
Solitaire
V obchodech(69 - 312 Kč)

Romantické Young Adult

O čem je kniha Solitaire?

Pokud by vás to napadlo, tak tohle není žádná love story. Jmenuju se Tori Springová. Ráda spím a ráda bloguju. Minulý rok – před tím vším, co se stalo s Charliem a předtím, než jsem se musela vypořádat s maturitou a přihláškou na vysokou a faktem, že jednoho dne opravdu budu muset začít s lidmi mluvit – jsem měla kamarády. Všechno bylo úplně jinak, řekla bych, ale to teď skončilo. Teď je tady Solitaire. A Michael Holden. Vím, o co se Solitaire pokouší, a Michael Holden je mi ukradenej. Fakt jo. Solitaire je výborný debut devatenáctileté Alice Osemanové, ideální pro všechny, kteří se nadchli pro příběhy Johna Greena či Rainbow Rowellové. Její hlavní hrdinka Tori je cynická až do morku kostí a autentická středoškolačka stejně jako její autorka. (Založil/a: Rosie5)
(Zobrazit více   ) (Zobrazit ukázku  )
V obchodech(69 - 312 Kč)

Nakladatelství (rok): CooBoo - 2023
ISBN: 9788076617780
Nakladatelství (rok): CooBoo - 2014
ISBN: 978-80-7447-747-8
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Bastet
Do příběhu Srdcerváčů jsem se zamilovala, proto příběh Victorie byl povinností, k doplnění celku. Děj se odehrává po novele Letos v zimě. I když nejsem věkem cílová skupina, tak mě příběh bavil a rychle ubíhal. Bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody hlavní hrdinky, i když někdy jsem si říkala: „Proč?“. Obrovské „PROČ?“ pro mě nastalo na posledních stránkách. Ten konec byl pro mě překombinovaný a přehnaný. Jako doplnění série Srdcerváči je určitě dobrá. Nedovedu si ale představit, že by mi příběh sám o sobě stačil.
Shax
Ani přes varování samotné autorky, že pokud se čtenáři líbili Srdcerváči, tak se Solitaire může úplně minout a nelíbit se (vážnější témata, autorka knihu napsala ve svých 19 letech), jsem nebyla připravená na to... Jak je tahle kniha špatná. Vážně, to bylo utrpení. Postava Tori se mi líbila v Srdcerváčích, ale ve své samotné knize ne. Líbil se mi snad jen začátek. Pak se z toho stala totální slátanina s naprosto stupidní rádoby romantickou linkou, velmi chabá detektivní zápletka cože/kdože je ten Solitaire... Nevím, zda to mělo mít nějaký hlubší přesah, já ho v tom nenašla. Takže témata, kterých se autorka chtěla dotknout, jsou zpracovány tak špatně, že můj pocit po dočtení je prostě...nijaký.
Demisha
Těžko říct, jak tuhle knihu zhodnotit. Děj byl často skoro nepochopitelný, občas dokonce úplně nepochopitelný, někdy se dokonce zdálo, jako kdyby autorka dala dohromady dvě scény, které k sobě absolutně neladily. Hlavní postava byla bezpochyby magor, protože myšlenkové pochody jako měla ona normální člověk nemá, ale Michael, Nick a Charlie a jejich vzájemný vztah mě přiměl knihu dočíst do konce. Jelikož byla napsána, když bylo autorce jen osmnáct, dá se ta spousta nedostatků pochopit. Svým způsobem to byl psychologický román, který by náladu rozhodně nezvedl, ale zase stojí za to si knihu přečíst, přestože bych ji rozhodně nepopsala jako "výborný debut" - Nic výborného jsem tam nenašla =)
Pedruska01
Svéprávný člověk si na každou věc dokáže udělat nějaký názor, ale buď jsem nesvéprávná nebo k téhle knize jen tak nějaký normální názor nelze utvořit. Asi do 3/4 knihy jsem to brala, že ta kniha není špatná, má svůj pesimistický a zároveň osobitý styl, ale jo, proč ne. Je to něco jiného než standardní klišé, které známe. Člověk pochopil, jak je uvedeno na obálce, že nemá čekat love story, leč doufal. Aspoň k závěru. Taky ta hlavní pointa, tedy Solitaire - hrozně mi to připomínalo asi další 2 nebo 3 knihy dohromady.
Hlavní hrdinka byla fakt psychopat - o tom žádná. Michael, ačkoliv zvláštní postavička, oblíbila jsem si ho a Lucase mi přišlo většiny knihy líto. V závěru jsem nečekala, že Lucase nastíní do takové věci. Byl "hezký" důvod, proč s tím začal, ale pak mi přišlo pitomý ho z toho vymotat a svést mu společnou cestu s Becky. Taky vývoj Charlieho, Nicka i Bena mohl být propracovanější, autorka to mohla více rozvinout. Člověk si musel jen domýšlet, sice to bylo možná jednoznačné, ale proč to tam tedy rovnou neuvést? Poslední 1/4 mě trochu zklamala, proto kleslo i moje hodnocení. Na první knihu od tak mladé autorky, všechna čest, ale mohlo to být propracovanější, aspoň dle mého.