Black Panther: Kdo je Black Panther?
35. kniha v sérii Ultimátní komiksový komplet.
(Zobrazit více O čem je kniha Black Panther: Kdo je Black Panther??
Vysoce vyspělé africké království Wakanda chrání už po celá staletí jeho vznešený král - bojovník Black Panther. Teď je to současný král T'Challa, kdo musí svůj lid ubránit před novými nájezdníky, kteří by jeho zemi chtěli připravit o neuvěřitelné zdroje. (Založil/a: NinadeL)
Ucházející grafické zpracování, celkem slušná akce. Zbytek je špatný stejně jako film. Wakanda země neomezených možností stojící proti celému světu a k tomu s nějakými tradičními kmenovými blbostmi... BP má potenciál a dá se s ním pracovat, ale tento komiks to nenaplnil. Podprůměrné dílo a hodnotím 40%.
Moje první setkání s Black Pantherem v komiksu nebylo vůbec špatné. Vykresluje Panthera jako silnou osobnost, neporazitelného bojovníka, skvělého vědce, ale i jako mýtus a vládce Wakandy, který je mnohými vnímán jako bůh. Kresba je místy naivní, ale Romita zachovává její kvality jako v jiných svých dílech. Samotný příběh je výborně napsaný a reflektuje hlavní rysy této postavy i Wakandy samotné.
Black Panther hezky splnil, co nám slibuje název. Ukázka nějaké základní historie Wakandy, představení postavy T'Chally a jeho rodinných vztahů, slušná akce, fajn záporáci, ukázka toho, co dokáže první černošský superhrdina Marvelu a fajn cliffhanger. Byť hudlinův popis Wakandy považuji za dobrý, Wakanda je úžasné, technologicky vyspělé a žijící místo a to se bohužel neukazuje v kresbě. Podobně jsem měl trošku problém s JRJR kresbou postav. Je to sice asi spíš o vkusu, ale minimálně pozadí v jakém se děj odehrává by šlo vylepšit. Co se týče představení T'Chally, asi fajn, ideální pro nové čtenáře. Je to trochu jiné pojetí než jsem zvyklý, ale to nebylo na škodu. Trochu jsem měl problém s jistou stereotypyzací postav, kterou Hudlin použil, aby mohl vyjádřit svůj názor na černošskou problematiku. Ano, vyjadřuje se tak, aby to značně nenarušilo děj, ale i tak jsem cítil, že je to tam tak trochu na sílu. Překlad byl v pohodě. Dohromady hodnotím 80%, je to dobré a splnilo to to, co jsem chtěl a čekal, ale šlo to udělat lépe.