Stalker

Poprvé vydáno celosvětově: 2014
Lars Kepler (pseudonym autora: Alexander Ahndoril )
Stalker
V obchodech(99 - 332 Kč)

V obchodech  (99 - 332 Kč)

Komentáře (131)

vladislaus
Typická současná detektivka, nic světoborného. Autoři vytáhli Joonu jak králíka z klobouku a očekávané dramatické setkání mezi Jurkem Waltrem a Joonou se nekonalo. Styl krátkých kapitol se mi už začal zajídat. Na začátku série se mi to líbilo, ale opakovaný vtip není vtipem.
VerenaLord
Tak jsem bojovala s tím, jak knihu ohodnotit. Stalker je velice dobře čtivý, stejně jako i další knihy od Larse Keplera. Ale tím jakákoliv plus pro mě končí. Děj je chvílemi průhledný, chvílemi zbytečně komplikovaný, bohužel dost často obohacený o dost podrobný popis, což je spíš na škodu. Moc se mi kniha nelíbila, číst se dala, ale zklamání to pro mě bylo velké.
Simča knihomolka
Hned po Písečném muzi nejlepší díl!!
Známý pastor skončil za své pedofilní a psychické nemoci na psychiatrii, ale ve stejnou dobu se objeví další a stejný. Nebo je to někdo, kdo se za pastora jenom vydává? Autor udržuje čtenáře v napětí od začátku do konce! Doporučuji.
Romanka
Kepler se mi čte skvěle a příběh Joony Linny mě zajímá, jen tento díl ze série mě až tak nedostal jako třeba Písečný muž nebo Svědkyně Ohně. Každopádně už se chystám na Lovce Králíků.
sgjoli
Měla jsem chuť na nějaký thriller/detektivku, tak padla volba na další díl série od Keplera, opět v podobě audio knihy a byl to zajímavý poslech.
Autoři nám přinášejí námět vskutku děsivý - stalking sám o sobě je docela vděčné téma a v tomto žánru se neobjevuje poprvé. A stejně to vždycky umí člověku přinést nepříjemný pocit, když si člověk představí, kdyby se něco takového dělo jemu. Tohle tu autoři uměli docela slušně vyvolat. Ten nepříjemný mrazivý pocit k tomuto žánru patří a tady jsem to cítila, takže za to určitě palec nahoru.
Vrací se nám tu postava Erika, kterého jsme mohli potkat už v prvním díle. Tak nějak uvažuju, do jaké míry se může jednomu člověku dít takových věcí, že by to potenciálně vydalo na dva romány. No, za mne trochu přitažený za vlasy, ale tak budiž - asi to přejdu s přimhouřenýma očima.
Zápletka sama o sobě nicméně zajímavá a dlouho jsem tápala, kdo je teda tím pachatelem. A to mám ráda, když do neodhalím hnedka v první půlce, takže i tady palec nahoru. Napsaný je to navíc docela dost svižně, dobře se to poslouchalo. Audioknihu navíc namluvil Pavel Rímský, kterého mám moc ráda, jeh hlas je velmi příjemný na poslech, takže i volnu narátora chválím.
Nakonec tedy 4 hvězdy.
Lecter
Zatím jsem četla všechny,ale tuhle katastrofálně dlouho a ještě jsem mohla v klidu odkládat.Asi jsem čekala víc.Je to strašně utahané,přitom těch posledních pár kapitol,to není špatné.Není to trhák,mně se líbila Svědkyně nejvíc,ale určitě stojí za přečtení.A s Jurkem to mohlo být zajímavější.Musím dát tři,protože mě to fakt dalo zabrat a trochu nudilo.
Martin Klíma
Adiós Joono

Říká se, že v nejlepším se má přestat. Souhlasím i nesouhlasím. Na jednu stranu, když to jde dobře, tak proč v tom nepokračovat a dělat to dál dobře. Na stranu druhou to bohužel vždycky můžete pokazit. Té druhé části se asi držela ona autorská dvojice manželů Ahndorilových. Tím pádem nám možná nabídla poslední knihu ze série s hlavní postavou detektiva Joona Linny. Nutno říct, že čtení této knihy byla opět pořádná jízda. Prostě zakončení jaké si tato série jistojistě zasloužila.

Jen pár slovy napíšu, že se opět můžete těšit na skvěle sepsané postavy, mrazivý děj a skvěle dávkované napětí. Zápletka opět skvělá a najde se i pár míst, které vás překvapí. Mezi ně třeba určitě patří i samotný vrah (nebo já to tak alespoň měl). Chválím i samotný návrat hypnotizéra Erika z prvního dílu série. Je to jakýsi návrat ke kořenům a připomínka toho kde to vlastně vše začalo. I postava komisařky Margot se dala vcelku snést. Je však pravda, že nejvíc se mně kniha líbila, až se v ději objevil opět Joona.

Jak jsem psal, že by se Mankellova série s komisařem Wallanderem měla objevit v nějaké knižní síni slávy, tak i u této série si to myslím a to i autora těchto skvělých knih. Sbohem Joono budeš mně moc chybět. Tedy pokud nový díl už skutečně nevznikne. Zároveň se ale už těším na zase něco nového od Keplera. Co se hodnocení týče, tak tady nemohu hodnotit jinak než 100%.
TomToman
Knihu jsem vzal do ruky, protože se blížilo vydání Pavouka. Ale číst několik dílů za sebou nebyl zrovna nej nápad. Tento díl mě odrazoval dlouho, nemám rád téma stalkerování atd. Příběh a zápletka samotná se nesla v duchu zvratů, zapleteností, někdy motivace vraha je na pováženou, ale to se mi může jen zdát. Určitě čtivé...
Domovoj
Určitě nejslabší díl ze série, občas opravdu nudné a něco už mi připadalo trochu přehnané. Knížek s podobnou zápletkou už jsem několik přečetla, proto už mě možná tahle moc neohromila. Konec byl ale dost napínavý a autoři na závěr lákají na další díl... :-).
Rames
Je to moje čtvrtá Keplerovka a musím říct že se mi zatím líbila nejvíc. Nevím čím to je protože modus operandy této dvojice je pořád stejný a to je možná ono , přestala jsem uvažovat nad nelogičnostmi a začala si užívat napětí a děj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14